directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Salmond reitera que primer cal guanyar les eleccions escoceses i només després vindrà el referèndum

Després d'haver incomplert la promesa electoral de preguntar la independència el 2010

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'No em rendeixo', ha assegurat aquest diumenge des de Perth Alex Salmond, primer ministre d'Escòcia i líder del Partit Nacional Escocès. Durant el seu discurs al congrés de l'SNP, Salmond ha defensat els seus plans per aconseguir una Escòcia independent, i s'ha compromès a guanyar les properes eleccions, previstes pel 2011. 'Sóc el primer ministre d'Escòcia, i pretenc continuar sent-ho', ha defensat Salmond. El líder de l'SNP considera que només si el seu partit aconsegueix una majoria als propers comicis, Escòcia podrà celebrar un referèndum per a la independència. Cal recordar que en l'anterior campanya electoral Salmond va prometre celebrar una consulta aquest 2010, però l'SNP s'ha hagut de fer enrere perquè no ha aconseguit el suport dels partits unionistes.
Salmond, Fiona Hyslop, Escòcia, SNP
Comparteix
   


Etiquetes
Tot i que ha hagut d'incomplir una promesa electoral i abandonar els plans per celebrar un referèndum per a la independència el 2010, Alex Salmond ha assegurat davant de la militància de l'SNP que no es rendeix, i que continuarà treballant per a la creació d'un estat escocès independent.

L'SNP ha decidit no portar al parlament una llei pel referèndum que els unionistes haguessin tombat a la primera votació, i se centra ara en aconseguir una majoria a les properes eleccions que li permeti organitzar la consulta.

El primer ministre escocès ha reconegut durant el seu discurs que els comicis seran una 'gran lluita', però ha assegurat que l'SNP està més ben preparat que el seu gran rival electoral a Escòcia, el partit laborista. De fet, Salmond ha bromejat que 'només un 9% dels escocesos' sap qui és el líder del partit laborista escocès, Iaian Gray.

El primer ministre ha assegurat que els comicis del mes de maig a Escòcia són una 'elecció simple'. 'O bé Escòcia continua dins de la camisa de força de Westminster, amb un creixement baix, retallades al sector públic i un futur sense progrés, o bé assumim responsabilitats i construir la societat millor que tots volem', ha assegurat Salmond.

Amb tot, és probable que el partit laborista posi totes les seves energies en recuperar el poder a Edimburg, on havia governat des del 1999, quan es va crear el parlament escocès. De fet, Escòcia ha estat sempre un enclau laborista, i en les darreres eleccions, es va convertir en l'única regió del Regne Unit on els laboristes van guanyar còmodament, amb un 42% dels vots. El nou líder laborista, Ed Miliband, ja ha mostrat la seva 'comprensió' per la realitat escocesa, i s'espera que tingui un rol destacat en la campanya electoral de la propera primavera.

Arguments econòmics

Durant el seu discurs a Perth, el líder de l'SNP, Alex Salmond, també ha criticat els plans de retallades pressupostàries del govern de conservadors i liberal demòcrates a Londres, i ha indicat que 'només' el seu govern pot 'protegir' Escòcia de l'abast de la reducció de la despesa. 'No seré l'administrador d'unes retallades dirigides des de Westminster ni formaré part d'un parlament que actuï com el simple missatger d'unes decisions preses en un altre lloc', ha defensat.

'Les retallades seran dolentes. El dolor serà molt gran. Però lluitaré perquè sé que hem d'actuar', ha assegurat Salmond. El primer ministre s'ha compromès a mantenir el pressupost en sanitat, i ha indicat que podria reduir el nombre de cossos policials a Escòcia si cal reduir més la despesa.

Salmond ha indicat que el compromís independentista és 'la gran diferència' entre el seu partit i la resta de formacions escoceses. 'Tenim un objectiu i tenim el què cal per aconseguir-lo', ha assegurat. El primer ministre escocès, que necessita convèncer els ciutadans dels beneficis d'una independència que molts veuen problemàtica arran de la crisi econòmica, ha defensat que un estat propi serà més positiu per Escòcia.

Durant la conferència, l'SNP s'ha compromès a mantenir intacte la 'council tax', un dels impostos locals que més afecten directament a les famílies. En un intent d'aconseguir l'atenció dels ciutadans en un moment de profunda por per l'abast de les retallades pressupostàries promogudes per Londres, l'SNP aposta per l'argument econòmic per intentar augmentar el suport per la causa independentista. Amb tot, la forta pressió de la resta dels partits, i el fet que l'estat britànic hagués de rescatar els bancs escocesos al principi de la crisi, fan d'aquesta estratègia un repte difícil.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
19 d'octubre de 2010, 12.22 h

-Escòcia podrà fer un referèndum. No 'celebrar'. La celebració dependrà del resultat.
-una llei que haguessin rebutjat. No 'tombat'.
-Salmond ha dit fent broma / de broma. No 'bromejat'.
-un feu laborista. No 'enclau'.
-al començament de la crisi. No 'principi'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ernest fletxa BCN
18 d'octubre de 2010, 17.32 h

Racista ho serà ta.......No caldria ni respondra't, però perquè ho sàpigues la meva germana és nascuda a la Xina. i tinc una cosina que surt amb un noi de color que és britànic. I jo que no em dic Bertran sinó Ernest, tinc avis nascuts a Múrcia dels quals em sento molt orgullós perquè es van integrar aquí i defensen Catalunya a mort, encara que parlin poc i malament el català. Us penseu que qualsevol que critiqui ERC i dfensi Laporta és convergent. Faríeu pena si no haguéssiu fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
18 d'octubre de 2010, 16.04 h

Bertran-ex-votant-rogerdepor ja t´has canviat el nick un altre cop ? Convergent i racista fent-se passar per laportista...de que em sona això ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 d'octubre de 2010, 14.37 h

En Laporta i en Carretero han posat en evidència, per si algú en dubtava, el sectarisme d'ERC que ha negat el pluralisme entre els independentistes i a més s'ha casat per l'església amb el poder més centralista que hi ha a Catalunya: l'andalussisme del PSC. És a dir que que a hores d'ara qui ha donat més proves de dividir el món sobiranista ha estat Puigcercós al qui m'atreveixo a pronosticar la fi de la seva carrera política després de la debacle del 28-N.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC
18 d'octubre de 2010, 11.12 h

#1 Si Jordi, aquesta és la nostra creu. Els setciències de torn i els prepotents de sempre seien els primers en voler-lo tergiversar tot com si no tinguéssim prou enemics de fora. Per llogar-hi cadires


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
18 d'octubre de 2010, 08.13 h

Ja sabeu a qui li dirien traïdor, botifler i de tot si un metge de les Highlands i un president del Celtic es muntaren xiriguitos polítics unipersonals a Escòcia. Posarien totes les pedres i entrebancs possibles al Referèndum i estarien fent-li el joc a laboristes i conservadors amb delirants i irrealitzables declaracions unitransversals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.