directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Ofensiva de CiU per desacreditar el programa del PSC

Mas assegura que les propostes socialistes 'han de passar pel filtre del tripartit' · Duran els exigeix 'coratge polític' per defensar Catalunya a Madrid

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Hores després que es fes públic el programa electoral del PSC, des de CiU ja han aparegut les primeres crítiques al paquet de propostes socialista. El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha recordat que el programa del PSC 'ha de passar pel filtre del tripartit', fet que pot suposar que no en quedi 'absolutament res'. 'No en quedarà ni el títol, ni les cobertes' ha assenyalat Mas afegint, per contra, que el programa de CiU 'només ha de passar pel filtre de l'electorat'. Per la seva banda, Duran i Lleida també ha carregat contra les propostes socialistes, i ha assegurat que no cal que demanin un grup propi a Madrid o no una reforma de la constitució, només que 'almenys tinguin el coratge polític per exigir llibertat de vot quan es tractin qüestions que afectin Catalunya'.
artur mas duran i lleida
Comparteix
   


Etiquetes
En un acte amb interventors de CiU, el secretari general de CiU i portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reclamat als socialistes que  tinguin la valentia d'exigir al PSOE que permeti la llibertat de vot quan es tractin qüestions que tinguin a veure amb Catalunya. Duran s'ha referit a una de les propostes del programa electoral del PSC, que aposta per una reforma constitucional en sentit federal. En aquest punt, el secretari general de CiU ha assegurat que ell no demana que canviïn la Constitució, perquè 'es posaran d'acord amb el PP i encara serà pitjor'.

És més, ha afegit que 'ni tan sols' demana que el PSC tingui grup propi, perquè 'el PSOE no els deixaria'. 'Però que almenys tinguin el coratge polític per exigir la llibertat de vot quan es tracta de qüestions que afectin Catalunya', ha continuat, posant exemples. El líder d'Unió ha parlat en primer lloc de la Llei 'que limita la gestió de la Generalitat en matèria de ports' i votada a favor pel PSOE i pel PP, però també de la congelació de les pensions.

Precisament, ha subratllat que 'en les mans del PSC està que les pensions es congelin o no', perquè tots els grups pràcticament presentaran esmena als Pressupostos Generals perquè no es congelin. Aquest és un argument més, segons Duran, per votar el 28-N a favor de CiU, per tenir a més un govern 'fort, coherent, estable i seriós', perquè l'actual executiu, al seu parer, no compleix cap d'aquests requisits, sinó que són 'tres governs molt diferents que l'únic que els ha aglutinat és el desig que CiU, malgrat guanyar les votacions, no governés la Generalitat'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa de CAL DURAN de LLEIDA
18 d'octubre de 2010, 11.57 h

De fet tan si val el del PSC com el de CiU. Son corruptes i mafiosos els dos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.