directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Romeva afirma que la societat catalana està dividida en dos blocs i cal una ''mirada llarga''

Creu que la República ''efectiva'' no es pot fer només amb el 47,5% de la població

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | El diputat d'ERC, Raül Romeva, ha defensat aquest divendres al matí, després que la CUP hagi emplaçat ERC a aclarir com es pot fer república sense desobeir l'Estat, que el resultat del 47,5% a favor del projecte republicà el 21-D és "molt bo" però "no permet fer-ho absolutament tot".
Pla curt del diputat d'ERC Raül Romeva en una entrevista a la seu de l'ACN. Imatge del 15 de març del 2018
Pla curt del diputat d'ERC Raül Romeva en una entrevista a la seu de l'ACN. Imatge del 15 de març del 2018
© Maria Bélmez

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Romeva ha assenyalat que el que cal és construir un país que "no exclogui ningú". "Què és fer república? Per mi no és que la meitat imposi a l'altra meitat sinó que conjuntament construïm aquesta república. No podem tenir un país dividit en dos blocs i més quan són meitat i meitat", ha alertat.
 
Segons Romeva, si es vol que la república sigui "efectiva" no es pot fer només amb el 47,5% de la població. "Hem de ser clars i contundents", ha insistit. Per al fins ara conseller d'Afers Exteriors, cal fer un "canvi de xip" i aprendre de les lliçons del que s'ha viscut.

El republicà creu que, per superar les dificultats, és necessari una "mirada llarga, estratègica i inclusiva", tot aprenent del que s'ha viscut fins ara. Tot això, ha d'anar acompanyada, segons Romeva, de no fer-se retrets i de no "menystenir" els "sacrificis" que uns i altres estan fent.
 
Aposta per Sànchez i descarta eleccions
 
El diputat d'ERC creu que la investidura de Sànchez és "perfectament possible" i que hi ha fórmules i marge per poder-lo investir, tot i posar l'accent amb el fet que ha de ser "efectiva". Per a Romeva, és urgent formar govern per "alliberar" la Generalitat del 155.
 
D'altra banda, ha descartat anar a unes eleccions perquè, segons ell, seria una "irresponsabilitat" i ha argumentat que s'ha de poder executar el mandat del 21-D quan la gent va votar "en condicions molt adverses".
 
Ple d'investidura
 
Segons publica La Razón, el president del Parlament, Roger Torrent, convocarà el ple d'investidura pel pròxim 21 de març amb Jordi Sànchez com a candidat, a l'espera però, que es resolguin els recursos presentats davant la justícia.
 
Si Sànchez perd tots els recursos, JxCat i ERC han tancat un acord per pactar un candidat alternatiu en tan sols 48 hores, segons publica Nació Digital.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Picassoques fletxa Sant Feliu de Buixalleu
16 de març de 2018, 13.59 h

Per qué els polítics catalans no parlau clar duna punyetera vegada.. Sem`pre metàfores. Que vol dir mirada llarga? Autonomisme? Anar embolicant la troca?. Tocar la economía espanyola? Si us plau, fa falta claretat i concreció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.