directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Rosell i Boixareu s'enfronten per presidir Foment de treball

Són les primeres eleccions a la patronal catalana per escollir el seu cap

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Foment del treball viurà aquest dilluns una jornada històrica. Per primer cop el president de la patronal catalana sortirà d'unes eleccions. Hi compareixen Joan Rosell, president de Foment des de fa 15 anys, i Joaquim Boixareu, conseller delegat del grup Irestal, i que sota la candidatura 'Foment Futur', aposta per un procés de renovació profund a l'organització. Les eleccions però arriben envoltades d'una certa polèmica. D'una banda perquè la candidatura de Boixareu s'ha associat de manera indirecta a CIU, i de l'altra, perquè segons va afirmar Boixareu, durant el procés electoral alguns dirigents han exercit 'pressions que no són acceptables' per condicionar vots.

Comparteix
   


Etiquetes
Malgrat que tots dos candidats es mostren confiats en la seva victòria, el cartell de favorit correspon a l'actual president si es fa cas dels avals presentats per un i altre. Rosell per exemple n'ha presentat 204, per 60 del seu contrincant. Amb tot, membres de la candidatura de Boixareu asseguren que aquesta dada no tindrà significança en el resultat final.

565 electors, entre organitzacions sectorials, territorials i empreses que formen part de Foment, tenen dret a vot. Cada elector votarà per partida doble, perquè, a banda del president, a les eleccions d'aquest dilluns també s'escullen els 76 membres de la junta directiva. Precisament, Joan Rosell només es presenta a la reelecció com a president, però en canvi no opta a formar part la junta.

Pel que fa als perfils de les candidatures, Joan Rosell aposta per un cert continuisme. Sota el lema 'Renovar amb seny', considera que els canvis s'han de fer a partir d'una base sòlida, i no del no res com, segons el seu parer, vol fer Boixareu. Aquest, de la seva banda, considera que Foment necessita un canvi perquè els empresaris catalans 'troben a faltar' una veu alta i clara' des de Foment que faci propostes i impulsi iniciatives per resoldre els principals problemes dels empresaris.

Precisament, un dels punts que Boixareu vol canviar fa referència al nombre d'anys que un president pot restar al capdavant de la patronal. I és que el candidat ja ha dit que només estarà quatre anys a la presidència en cas de guanyar. Una manera, segons ha dit, d'evidenciar que encapçala un projecte amb visió a llarg termini i menys presidencialista que l'actual.

Les eleccions també venen marcades pel fet que Rosell segueix pensant en optar a la presidència de la CEOE, la patronal espanyola presidida per Gerardo Díaz Ferrán. Sobre aquest punt, Rosell assegura que ara per ara al que opta és a la presidència de Foment, i que un cop la CEOE obre el seu període electoral, serà el moment de buscar les solucions als hipotètics conflictes que es puguin presentar.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.