directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Crida reneix i anuncia accions de ''no violència'' sense anunci previ

El moviment recupera l'antiga Crida a la Solidaritat i proposa fer 'Silencis per la llibertat'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Redacció | La Crida per la Llibertat s'ha constituït oficialment aquest diumenge instant entitats i partits polítics sobiranistes a "pujar un graó" en l'anomenada 'Revolució dels somriures' per passar a una "estratègia de lluita no violenta on no hi cap la claudicació en cap més ocasió".
Ángel Colom en l'acte de presentació de la Crida per la Llibertat
Ángel Colom en l'acte de presentació de la Crida per la Llibertat
© @CridaLlibertat

Comparteix
   


Etiquetes
 Així ho ha expressat un dels seus impulsors, Àngel Colom, com a fórmula per aturar la "repressió política", tot reclamant als adherits al moviment que "no es rendeixin davant l'adversari".

En aquest sentit, ha recalcat que la "no violència" ha de ser l'element troncal de la Crida per demostrar que la ciutadania "no s'ha rendit davant l'adversari". "Potser es pensen que ens hem rendit, però no ho hem fet malgrat ens han atacat durament", ha afegit.

Si bé la Crida no ha detallat quin serà el seu pla d'accions, sí que ha avançat que la setmana que ve començaran a desplegar diversos 'Silencis per la llibertat'. Seran accions de 15 minuts amb les quals "senyalaran tots els espais d'ocupació judicial i d'altres tipus que hi ha a Catalunya".

Xarxa internacional

De forma paral·lela, el moviment treballarà per aconseguir una xarxa d'observadors internacionals per vetllar per la defensa dels drets de les persones empresonades o investigades per causes relacionades amb el procés sobiranista.

La Crida per la Llibertat s'ha constituït oficialment aquest dissabte 18 de març per recordar la creació de la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalana, creada, precisament, el 18 de març de 1981. En referència a aquell moviment social sorgit després del cop d'estat fallit del 23-F, Àngel Colom ha recordat que les accions que es van desenvolupar durant la dècada dels 80 eren amb voluntat pacífica i sense anunci previ.

A l'acte de presentació han assistit els representants de la quarantena d'entitats adherides, de dirigents de la CUP, ERC, JxCat i dels 'comuns', i de familiars dels presos polítics. 

 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
fideli fletxa rdnes
18 de març de 2018, 19.22 h

Proposo auto-inculpació general de tots els que vam votar l'1-O: "Jo també sóc 1-O. Jo també el vaig fer.Jo també vaig votar"... Jutjats inundats


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de març de 2018, 18.45 h

Molt ben pensat. Fins que ens cansem de fer el borinot per la llibertat i la independència, i entenguem que no la regalen sinó que és conquesta, així ens va! Per mi que darrere de tanta iniciativa productora de frustracions, està el CNI i Rajoy foten-se un far de riure, simbòlicament és clar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.