directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les televisions privades també es sotmetran als blocs electorals a partir de les municipals

Ho han pactat PSOE, PP, CiU i PNB · Les cròniques hauran de respectar la proporcionalitat fixada pels anteriors resultats electorals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

PSOE, PP, CiU i PNB han comparegut al Congrés per anunciar l'acord al que han arribat per tal de modificar la llei orgànica del règim electoral, que s'aplicarà a partir de les eleccions municipals de la primavera vinent. Entre les mesures aprovades hi ha l'obligació a les televisions privades generalistes a emetre durant la campanya cròniques informatives que respectin els principis de pluralisme, igualtat, neutralitat informativa i proporcionalitat fixats per la Junta Electoral, de manera que s'hauran de sotmetre al sistema de blocs electorals, denunciat reiteradament pels professionals dels mitjans públics. La modificació també redueix en un 15% la despesa electoral dels partits i acota la seva durada als 15 dies de la campanya, uns dies durant els que les institucions públiques tindran prohibit fer inauguracions.
televisió, edició, monitors
Comparteix
   


Etiquetes
Per al diputat de CiU Jordi Xuclà la modificació hauria valgut la pena encara que només hagués servit per 'evitar que el transfuguisme canviï ajuntaments de l'Estat', perquè considera que es tracta dels 'focus de corrupció i mala imatge'. Per evitar-ho s'ha decidit incrementar el número de firmes necessàries per fer una moció de censura, de manera que per cada membre d'un grup municipal que passa a un grup mixt s'incrementa en un el número de firmes necessàries per presentar la moció de censura.

Altres reformes que impulsarà l'acord són l'autorització als pobles de menys de 100 habitants que funcionen com a consells oberts, on les decisions les adopten assemblees de veïns, perquè puguin canviar-se per consistoris amb tres regidors. Per altra banda, cada elector podrà introduir el seu vot a l'urna personalment, una tasca que fins ara feien els presidents de la mesa electoral, que a partir d'ara podran tenir fins a 70 anys, en comptes dels 65 actuals com a edat màxima.

José Antonio Bermúdez de Castro, del PP, i José Maria Benegas, del PSOE, han valorat especialment el consens al que s'ha arribat tenint en compte que només calia que PSOE i PP es posessin d'acord i que una limitació que es van imposar des del principi va ser que no es modificaria la Constitució. Ambdós també han indicat que l'acord ha suposat per tots els diputats haver de renunciar a algunes de les seves propostes.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.