directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per Ridao el PNB ha arrencat més de l'Estat en una sola negociació que CiU i PSC en 30 anys

Alerta del 'fracàs' pel país que ha comportat el 'peix al cove' de CiU i l'estatègia del PSC per ser influents a Madrid

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha considerat aquest dilluns que el PNB ha estat capaç d'arrencar de l'Estat espanyol més contrapartides pel País Basc que les que han aconseguit per Catalunya en 30 anys d'influència a Madrid tant CiU com el PSC. Per Ridao, el pacte del PSOE amb els nacionalistes bascos per garantir l'aprovació dels Pressupostos de l'Estat és la prova del 'fracàs' tant de l'estratègia de peix al cove de CiU com de la del 'govern amic' del PSC. El republicà ha deplorat que el president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero hagi estat 'capaç de sacrificar el seu programa i ideologia' per garantir la seva estabilitat política i calmar els mercats. Ridao també ha exposat els detalls de l'esmena a la totalitat dels republicans als comptes estatals, que malgrat tot no impedirà l'aprovació dels pressupostos anuals.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional d'ERC, Ridao ha considerat que l'acord entre el PNB i el PSOE 'enterra i sepulta ja la geometria variable' i 'dóna oxigen' al govern de Zapatero pels pròxims mesos.

Una aliança que el també portaveu d'ERC al Congrés ha considerat que 'orienta cada vegada més la política del govern espanyol cap a posicions clarament més conservadores i liberals'. I és que per Ridao, a Zapatero 'només li interessa enviar un missatge de tranquil·litat i confiança als mercats i als inversors internacionals' fent 'seguidisme caní d'aquest directori europeu conservador'.

Ha alertat que l'actuació del govern Zapatero fins les eleccions del 2012 ve orientada per 'un simple càlcul electoralista i partidista': 'És capaç sacrificar el seu programa i ideologia per sortir ben lliurat a les urnes i intentar capgirar l'actual situació que travessa el PSOE'.

Però Ridao ha fet una lectura en clau catalana del pacte PNB-PSOE, en opinar que els nacionalistes bascos ha posat al descobert que el 'monòleg autonomista de CiU i PSC no ha permès avançar', perquè el PNB ha aconseguit en una sola negociació 'més que 30 anys de peix al cove' i 'governs amics' a Madrid. Per ell, és una mostra més que a Catalunya només li queda la via sobiranista, davant la impossibilitat de reforma constitucional o el risc que es giri en contra de Catalunya.

L'esmena a la totalitat dels republicans respon, ha explicat, a què no incentiven el canvi del model productiu; incompleixen la disposició addicional tercera de l'Estatut que fixa quina ha de ser la inversió en infraestructures a Catalunya; per l'esforç 'obsessiu' per reduir el dèficit, a més de no atacar amb prou contundència l'economia submergida que implica l'evasió de 90.000 milions anuals -cosa que demostra que 'Hisenda no som tots'- o ignorar una fiscalitat equitativa i progressiva que penalitzi les rendes altes i les grans fortunes. I encara ha afegit que el govern espanyol està 'sobrepassat pels fets' i 'només fa el que li manen des de fora'. Els ha definit com els pressupostos 'menys socials', en contra del que afirma Zapatero: 'Si aquests són uns pressupostos socials, que baixi Déu i ho vegi'.

CiU, ERC i el concert econòmic

Després que el líder de CiU, Artur Mas, fes una crida aquest dilluns a fer un front comú de tots els partits catalans per reclamar el concert que la federació promet al seu programa electoral, Ridao l'ha instat a explicar primer perquè va pactar amb Zapatero eliminar aquesta fórmula fiscal de l'Estatut aprovat pel Parlament.

'La unitat que reclama Mas ja hi va ser a l'hora de defensar l'Estatut del 30 de setembre', ha recordat Ridao, que ha etzibat al líder de CiU que 'no és el més indicat per donar lliçons'. A més, ja ha pronosticat que Artur Mas 'tancarà la carpeta del concert' abans d'hora per la seva 'dependència (financera) de les grans constructores de Madrid'. En qualsevol cas, ha avisat que només ERC 'estirant de la mà' portaria a l'assoliment del concert econòmic.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
19 d'octubre de 2010, 11.11 h

#3 L'individu que esmenta Vostè al seu comentari, no fa riure. El què fa, és pena i llàstima.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pere fletxa Reus
19 d'octubre de 2010, 10.10 h

ERC ha donat també suport als governs del PSOE, a canvi de res. I segueix al govern socialista de la Generalitat on se suposa que actua de forma solidària. Els governs sempre actuen de forma solidària. O sigui que no val a desmarcar-se. Posats a buscar inútils també cal que us hi afegiu vosaltres. Em sap greu perquè sempre us vaig votar, des dels 18 anys, però junt amb PP, PSOE i CiU, ja sou una altra opció que he descartat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 d'octubre de 2010, 09.52 h

#3 Vajam espabilat...com es pot fer president a algú que te majoria absoluta?.

Algú que te majoria absoluta, és president justament per aixó, no perqué el faci president CiU...ho "pillas" intoxicador?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Albert fletxa Taradell
19 d'octubre de 2010, 09.26 h

#2 sisi... a canvi de res. Perquè es clar... corrupCIU bueno!! no havia pas fet president a l'Aznar quan tenia majoria absoluta oi?? per favor ex-votant, no fotis riure home! hahahah, pobret...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 d'octubre de 2010, 08.34 h

El partit més inùtil, el que menys ha aportat a la Nació catalana, els que sempre han donat suport a Madrid "gràtis total", al menys en lo referent a Catalunya, deixant de banda els seus interessos personals, ha sigut i és ERC.

No, dels "interessos personals" si que se n'han ben cuidat, només cal veure els auments patrimonials d'alguns dels seus dirigents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Blai fletxa Prullans
19 d'octubre de 2010, 08.10 h

El Sr. Ridao deu patir amnesia transitoria, perque cladria fer-li memoria que ERC va donar suport al PSOE durant 6 anys. Ens podria explicar i quantificar que ha arrencat per catalunya durant aquest periode de suport permanent al Govern d'Espanya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.