directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comencen a prendre forma els actes contra la visita del Papa

Col·lectius homosexuals preparen una 'besada' davant de la Catedral · EUiA ja ha avançat que deixaran plantat el Papa i es manifestaran contra la visita

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els actes contra la visita del Papa a Barcelona el proper 7 de novembre comencen a prendre forma. Entre les protestes convocades destaca una 'besada' popular convocada via Facebook, que pretén convocar centenars de persones del mateix sexe davant la Catedral per reivindicar els drets dels homosexuals. Des de la classe política, el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha avançat que rebutgen la invitació del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Maria Sistach, per assistir com a membre de la Mesa del Parlament a la dedicació de la Sagrada Família, i ha assegurat que la seva formació no només plantarà l'autoritat eclesiàstica, sinó que participarà en la manifestació unitària 'Jo no t'espero' que recorrerà els carrers de Barcelona el 4 de novembre contra la visita del Papa Benet XVI.
protestes papa benet xvi


Comparteix
   


Etiquetes
Miralles ha explicat que ha rebut una invitació com a secretari primer de la Mesa de la Diputació Permanent del Parlament per assistir a la dedicació de la Sagrada Família, a càrrec del Papa durant la seva visita a Barcelona. En conseqüència amb les seves creences, ha indicat que ha rebutjat aquest mateix dilluns la invitació en una carta dirigida al cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Maria Sistach.

El líder d'EUiA, que s'ha declarat ateu, ha apuntat que no assistirà 'per respecte als creients', però també perquè creu que s'ha de separar el fet institucional de les confessions.

D'altra banda, també ha explicat que EUiA participarà en la manifestació de 4 de novembre sota el lema 'Jo no t'espero', una 'resposta cívica a la vista de Benet XVI' a Barcelona, que representa, segons ha dit, una 'involució' en qüestions que tenen a veure amb els drets de les dones, la sexualitat i la diversitat.

Besada popular

En paral·lel a la manifestació de protesta, un grup de ciutadans ha convocat a través del Facebook una petonejada entre persones del mateix sexe per mostrar la seva oposició a la visita del papa Benet XVI a Barcelona. Sota el títol de 'Queer Kissing Flashmob', els impulsors volen fer visible el seu rebuig a la institució que representa el Papa per ser 'antagònica' a la lluita pels drets dels homosexuals.

Els convocants volen que persones del mateix sexe es facin petons a la plaça de la Catedral, tot just quan Benet XVI surti de l'Arquebisbat de Barcelona per fer el recorregut que el durà a la Sagrada Família. Els impulsors han deixat clar que aquesta és una iniciativa per mostrar el descontentament 'però no des de la violència sinó des de la passió, la sensualitat i l'amor'. Més de 250 persones ja han confirmat que assistiran a la protesta.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Dani fletxa Cerdanyola
19 d'octubre de 2010, 15.22 h

Jo no t'espere!
Jo no t'espero!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomàs fletxa Valldeoriolf
19 d'octubre de 2010, 09.49 h

més que boicotejar, una vegada se sap el recorregut, jo el que faria seria amagar les criatures


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.