directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

President per Setmana Santa? ERC demana als seus diputats que cancel·lin els viatges

Els republicans compten poder celebrar el ple la setmana vinent i treballen amb l’escenari de fer president Turull tot i no tenir encara una proposta formal per part de JxCat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | Esquerra Republicana de Catalunya treballa amb un calendari que situa el ple d’investidura en la setmana vinent. Tant és així, que la direcció ha traslladat una directriu als seus diputats a la reunió del grup parlamentari d’aquest dimarts on, segons ha pogut saber l’ACN, els han demanat que no facin plans per marxar de Catalunya per Setmana Santa i que, si tenien viatges i vols previstos, els anul·lin. 
esquerra, parlament, maragall, forcadell, civit, peris
Els diputats d'ERC Ernest Maragall, Carme Forcadell, Ferran Civit i Òscar Peris, arribant a la reunió del grup parlamentari
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Amb aquesta recomanació, els republicans volen assegurar-se que, si com tot apunta el nom de Jordi Sánchez acaba caient de la candidatura a la presidència de la Generalitat, JxCat pugui presentar-los formalment un altre nom i el ple d’investidura es pugui celebrar el més aviat possible.

Tenint en compte els tempos habituals del Parlament i dels partits –també els de la CUP-, la ronda de contactes que Roger Torrent hauria de fer, i el temps previ necessari a la convocatòria del ple, els republicans compten que la investidura podria arribar a celebrar-se a meitat de la setmana vinent, i que la segona sessió per poder investir un candidat amb majoria simple fos en alguns dels dies festius o del cap de setmana.

És per això que, en previsió que el calendari es pugui retardar un parell de dies, ERC ha demanat als seus que durant tota la Setmana Santa estiguin disponibles per a assistir al Parlament a escollir un president de la Generalitat.

En aquest sentit, fonts d’Esquerra asseguren a l’ACN que JxCat no els ha fet arribar formalment cap nom alternatiu al de Sánchez, però que tant la direcció del partit com el grup parlamentari treballen amb la possibilitat d’investir Jordi Turull. I es que el seu ha estat el nom que més força ha pres en els darrers dies i els republicans veurien amb bons ulls la seva candidatura. Tot i això, Esquerra insisteix que la decisió final d’escollir un nom és de JxCat. 

"Abans de les vacances de Setmana Santa"

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha afirmat que es treballa amb la hipòtesi que la investidura del president de la Generalitat sigui "abans de les vacances de Setmana Santa", és a dir, abans de divendres 30 de març. En declaracions als passadissos del Congrés, Tardà no ha parlat de noms i s'ha limitat a dir que serà "amb un candidat que faci possible tenir govern".

"Sempre hem defensat que Catalunya necessita un govern efectiu que tradueixi la titànica victòria de l'independentisme", ha afegit. Preguntat per la possibilitat que el conseller cessat Joaquim Forn surti de presó després que la Fiscalia n'hagi demanat llibertat sota fiança, Tardà ho ha celebrat però ha afegit que la justícia espanyola està més a prop de la "crueltat" que d'impartir justícia.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
cubata fletxa gin tonic
20 de març de 2018, 23.57 h

#2 borrego


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICACATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
20 de març de 2018, 16.08 h

SI ANTES DEL 30 NO HAY PRESI, EL M. RAJOY LES CONVOCA NUEVAS ELECCIONES


JUA JUA JUA JUA JUA


LLEVAMOS 5 MESES DE 155 HACIENDO EVIDENTE LA NO NECESIDAD DE POLITICOS GOLPISTAS YA QUE TODO FUNCIONA PERFECTAMENTE CON M. RAJOY DE 131 PRESI DE LA GENE CATALANA


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de març de 2018, 15.09 h

Saben que vol dir espai Schengen?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.