directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Llarena aconsegueix apartar Rovira i Romeva del futur Govern

ERC no deixarà repetir els perseguits per la justícia espanyola

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| Ni Raül Romeva ni Marta Rovira formaran part del futur Govern; tot i que fins ara hauria estat sobre la taula que ell repetís com a conseller d'Exteriors i la secretària general del partit es postulava per substituir Junqueras com a vicepresidenta de la Generalitat. Segons ha avançat l'ARA, ERC ha decidit -després de setmanes de reflexió i xerrades amb els advocats- no comptar amb cap dels investigats per l'1 d'octubre per ocupar càrrecs al proper Executiu. 
Marta Rovira i Raül Romeva, en una imatge d'arxiu
Marta Rovira i Raül Romeva, en una imatge d'arxiu
© Guillem Roset

Comparteix
   


Etiquetes
Romeva i Rovira s'han vist especialment afectats per la decisió conjunta del president i la mateixa secretària general dels republicans, ja que la resta de perseguits per la justícia espanyola ja s'havien descartat anteriorment com a futurs membres del Govern. Carles Mundó i Dolors Bassa s'havien retirat per decisió personal i -tot i que volien repetir com a consellers- Antoni Comín i Meritxell Serret no ho podien fer des de l'exili, segons el partit. Pel que fa a Oriol Junqueras, ell mateix s'hauria descartat tenint en compte la seva situació. 

Segons fonts consultades per l'ARA, Rovira i Romeva han acceptat el nou escenari per tal que els nous consellers puguin actuar lliurement des del Govern, sense estar en llibertat vigilada. Al seu torn, ella seguirà com a secretària general del partit i presidenta del grup parlamentari, i Romeva -com la resta de diputats en actiu- mantindrà el seu escó al Parlament.

Davant la notícia que el jutge Pablo Llarena obrirà les actes de processament de manera imminent -ha citat molts dels investigats el proper divendres-, la idea d'ERC és també protegir els diputats investigats per tal que el Tribunal Suprem no els enviï a presó preventiva amb l'excusa que ser part del Govern podria suposar un risc de reiteració delictiva.
 
Les cares que dirigiran, doncs, les conselleries d'Economia, Justícia, Benestar Social i Treball, Salut, Agricultura, Exteriors i Ensenyament són encara desconegudes. Amb tot -segons apunta l'ARA, tot i que destaca que la direcció d'ERC diu que encara no s'ha pres cap decisió- l'actual secretari d'Economia republicà, Pere Aragonès, podria ser conseller d'Economia i fins i tot convertir-se en vicepresident. 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
21 de març de 2018, 19.34 h

Perquè heu de fre president qui agradi als colpistes dictadors del 155 i no qui vol escollir el Parlament lliurament?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
21 de març de 2018, 17.34 h

DESDE ANTES DE LAAS ELECCIONES SE SABIA QUE CPOLOCAR EN LOSTAS ELECTORALES A DELINCUENTES NO LES LIBRABA DE LA PENA


AHORA SE HACEN LOS SORPRENDIDOS LOS GOLPISTAS



JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de març de 2018, 17.30 h

Romeva podrá reciclar el seu stock de targetes de "Foreign Affairs Minister" per fer anotacions, de paper de borrador en el seu revers. O les pot enquadernar... Quant a la Marteta, sempre será ben rebuda als homenatges al Tiet Heribert Barrera, el llepaculs de Hitler i als no menys florits homentages que ret ERC als assassins de sindicalistes Badia Brothers.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.