directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas reconeix que el concert econòmic només reduiria l'espoli fiscal un 40%

El líder de CiU assegura a l'Àgora que tot i les dificultats, si és president tindrà 'l'obligació' d'intentar-ho

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El concert fiscal que proposa CiU per la propera legislatura no solucionaria l'espoli fiscal, que enguany s'ha xifrat en 18.000 milions d'euros d'impostos catalans que Madrid no retorna al Principat. Així ho ha reconegut Artur Mas, que ha avançat a l'Àgora que d'aconseguir el règim fiscal que proposa CiU, Catalunya recuperaria només entre el 40% i el 50% dels diners que actualment es queda l'Estat. Mas també ha reconegut que el camí per aconseguir aquestes modificacions legislatives estatals és difícil, però ha confiat en plantejar aquest tema 'quan comenci la nova legislatura espanyola, que és quan pots tenir tota la força per negociar aquests temes'. En aquest sentit, s'ha mostrat esperançat de trobar a Madrid un Govern dialogant com el PP d'Aznar, que 'del Pujol enano habla castellano en pocs dies va passar a l'Aznar parlant català en la intimitat'.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa al suposat independentisme del seu partit, Artur Mas ha continuat sense parlar clar, i ha assegurat que 'si plantegem l'Estat propi avui en dia tindríem la divisió, i estaríem paralitzats perquè no avançaríem com a nació. Si plantegem el pacte fiscal, com jo anomeno el concert econòmic, tenim un 70% de la població catalana que diu que juguem-hi'.

Mas ha reconegut que el procés per modificar la LOFCA i introduir-hi el concert només podria dur-se a terme amb els vots a favor de PP o PSOE, però ha confiat ser prou decisius a Madrid el 2012 per aconseguir-ho. Amb aquest 'pacte fiscal català', la Generalitat aconseguiria 'administrar nosaltres els nostres propis recursos' i disposar de més diners pels catalans. 'Renunciant a la solidaritat? No', ha assegurat Mas, qui ha xifrat la reducció de l'espoli fiscal català entre el 40% i el 50%, de manera que Madrid continuaria quedant-se prop de 9.000 milions l'any dels diners dels catalans.

Un únic debat i en castellà, inacceptable

En referència a la polèmica pel cara a cara entre José Montilla i ell, Artur Mas ha assegurat que el debat serà en català i per TV3 com a mínim, i ha assegurat que en unes eleccions al Parlament de Catalunya, 'només un cara a cara i en castellà seria inacceptable'. A més ha defugit la polèmica sobre la poca representació d'un debat presidencialista d'aquestes característiques, en assegurar que 'en aquesta mateixa casa [TV3] hi haurà un debat entre els sis, i jo mateix sóc el qui menys interès té en fer aquest debat, perquè serà un cinc contra un', ha pronosticat el candidat de CiU.

60 diputats per 'aixecar el país'

Pel que fa als resultats de les eleccions del 28 de novembre, Artur Mas s'ha mostrat convençut que podrà governar si aconsegueix 55 o 56 diputats, però ha explicat que 'per governar bé en necessitem 60'. Només així podran aconseguir 'el Govern fort que fa falta per aixecar el país'.

El principal problema de Mas, l'ambigüitat independentista

En el marc de l'entrevista a TV3, els responsables de l'Àgora han entrevistat els directors dels principals diaris de Barcelona per conèixer les virtuts i els defectes d'Artur Mas. Entre les virtuts del candidat de CiU s'ha destacat la capacitat per recompondre's després de dues victòries electorals sense aconseguir presidir la Generalitat, i entre els defectes del candidat de CiU s'ha destacat majoritàriament l'ambigüitat de Mas amb l'independentisme.

Àlex Salmon, des de El Mundo, ha definit el principal defecte de Mas com 'no haver definit encara si és independentista o no, o si és nacionalista', mentre que des de l'AVUI el director Xevi Xirgu assegurat: 'Artur Mas no és clar amb el tema de la independència, i això em fa pensar en quatre anys més de peix al cove'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
ANTON fletxa san jose
20 d'octubre de 2010, 00.01 h

Entonces no es un concierto economico, es una limosna un poco mas grande. todo lo que supere el 3% del PIB Catalan es decir 6 mil seiscientos millones para el estado español en todos los conceptos, seguira siendo un robo, y que el estado lo tome o lo deje, o esto o nada.....BYE BYE SPAIN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14 Sílvia Martínez
19 d'octubre de 2010, 22.25 h

Tots aquests anys de robatori, amb els perjudicis a diferents nivells que ens ha provocat, mals com ara un anar mentir el personal, fabricant i empassant-nos mentides, amb tots els perjudicis psicològics que això comporta, amb pressió social d'acusació d'al·lucinat, insults i fins i tot tortura contra qui assenyalava el problema, amb tots els perjudicis socioeconòmics que prou patim i coneixem, ...., hi poseu el que trobeu d'oportú, tenim moltes raons i motius per a dir que és cruel que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
ARA, ERC mes que mai fletxa CATALUNYA LLIURE DE UNIONISTES
19 d'octubre de 2010, 19.14 h

#12 els trepes ex-franquistes van anar a parar majoritàriament a dins CDC i UDC. et refereixes a aquests no..? . El PUJOL va demanar el VOT afirmatiu a la constitució espanyola que consagrava el espoli fiscal de Catalunya dins de la coalició anomenada Pacte Democràtic amb els sociates i d'altres partits com UDC de Anton Canyelle, desprès a UCD den Suarez etc...i desprès va acavar la "FAENA" amb el redactat del ESTATUT de SAU. Per cert amb MAJORIA a dins de representants de CDC, UDC i UC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 d'octubre de 2010, 18.25 h

#11 No és cert que una mentida repetida 1.000 vegades esdevingui una veritat.

Quant es va fer l'estatut del 79, CiU era la quarta força politica de Catalunya, i el P$C-P$OE, la UCD i el PSUC s'opossaren aferrissadament al Concert.

Aquest fet, juntament amb la quantitat de trepes que hi desembarcaren per fer-se un lloc a la politica quant el dictador ja era mort, enterrat i sense cap possibilitat de que ressucités, marginant als vells militants que lluitaren contra la dictadura, fou la bomb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
ARA, ERC fletxa Barcelona
19 d'octubre de 2010, 18.03 h

Any 1962 programa d'ERC ja ho demanava i el MAS estava a casa amb el Pujol i el Prenafeta. Any 2010 ja portem 19 anys de retràs i espoliació continuada i permanent amb el consentiment de CiU i PSC. MAS i Ciu es l'engany mes absolut que ha patit mai la nació catalana.
El gran pare de la constitució espanyola el català convergent Miquel Roca, NO VA VOLER INCLOURE DINS DE LA NEGOCIACIÓ DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA CAP REFERÈNCIA A OBTENIR PER CATALUNYA UN SISTEMA COM EL DEL POBLE BASC., ta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 d'octubre de 2010, 16.27 h

Aquesta és la magnitut de la tragèdia que deixarà en herencia el tripartit al proper Govern:

http://absolutmas.com/?p=1368

Acollonant!!....ras i curt, un Pais en fallida. Un Pais que haurà de destinar el 50% del presupost en pagar deute i interessos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pau Casals fletxa Girona
19 d'octubre de 2010, 15.21 h

Un concert econòmic que dòna aquest 50 %, no és concert econòmic, és una vegada més el ridícul dels potítics catalans, i l'expoli econòmic dels castellans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ivan fletxa Avinyó
19 d'octubre de 2010, 11.54 h

"Un Govern dialogant com el d'Aznar"???!!!! La mare que el va parir!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
19 d'octubre de 2010, 11.53 h

Catalans quan no us deixareu entabanar per aquesta colla de fariseus que l'únic que busquen es el seu negoci?. Mai uns partits polítics han estat tan lluny del servei públic i tan a la bora de semblar-se a uns estafadors que t'ofereixen parcel·les a la Lluna a preus competitius. No us deixeu enganyar. Tots estan al servei del gran espoliador espanyol i s'aprofiten tots de nosaltres com a sangoneres. Es una gran estafa on en nom de la catalanidat ens roben igual que en nom de "la unidad indi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
capsigrany fletxa riumors
19 d'octubre de 2010, 10.17 h

Què no s'ha llegit la sentencia del TC? Doncs es clara. Res de concert ni pacte fiscal. el tema de la bilateralitat ho diu ben clar. Podriem assumir la recaptació via ATC o Consorci pero l'anivellament i la solidarritat els fixa l'Estat i això dins del marc multilateral de regim comú amb la Rioja, Cantabria, Murcia, Madrid, Extremadura,....en un marc legal que es diu Estatut i LOFCA. Prou mentides. El deficit fiscal no l'aconseguirem reduir pq es el finançament d'Espanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.