directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Suprem s'enfronta a la Fiscalia per demanar la llibertat de Forn

Els magistrats diuen que són "polítics empresonats per delictes gravíssims de rebel·lió i sedició"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | El Tribunal Suprem atén la demanda de VOX i rebutja la petició de la Fiscalia, que demanava llibertat sota fiança de 100.000 euros per a Joaquim Forn, i el manté a presó. En la resolució de la sala d'apel·lacions del tribunal, els magistrats han carregat contra la Fiscalia per canviar de criteri i defensar que no existia risc de reiteració sense, segons ells "acompanyar-ho de cap argument".
© Maria Belmez

Comparteix
   


Etiquetes
Els tres magistrats del Suprem, que havien de decidir si deixaven en llibertat Forn, han carregat durament contra la Fiscalia per canviar de criteri en pocs dies. 
 
El ministeri públic va al·legar que no existia risc de reiteració delicitva i que patia una malaltia i, per tant, calia deixar-lo lliure per "raons humanitàries". La decisió la va expressar el fiscal Fidel Cadena, reconeixent que ho feia per ordres directes del fiscal general i sense més explicacions.
 
Ara, el Suprem, en la resolució dictada aquest dijous, es posiciona contra el ministeri públic per haver canviat de criteri i no haver-ho acompanyat "de cap argumentació". Al·leguen també, que la defensa "no ha acreditat" la malaltia que pateix, que va donar positiu en el test de la tuberculina.
 
"Delictes gravíssims de rebel·lió i sedició"
 
La resolució dels magistrats del Suprem va més enllà i detalla que cal parlar de "polítics presos per haver comès indiciàriament delictes gravíssims de rebel·lió i sedició" i neguen l'existència de presos polítics.
 
A més, apunten que tant Forn com Sànchez són "icones" i "referents" de l'independentisme i que, si surten en llibertat, poden tornar a reiterar. 
 
De Forn, asseguren que no ha abandonat "definitivament" la voluntat "d'enfrontament directe amb l'Estat". I de Sànchez, afirmen que si el deixessin lliure, això facilitaria la repetició dels actes delictius per "l'experiència i el grau de capacitat de l'imputat".

 
La sala tenia sobre la taula dos recursos de les defenses de Sànchez i Forn per revisar decisions que el jutge Llarena havia pres al febrer, quan va mantenir-los a la presó. Ara, la sala d'apel·lacions ha avalat la decisió de Llarena i conclou que tots dos han de continuar entre reixes. En el cas de Forn, ho fa escoltant el criteri de VOX. Pel que fa a Sànchez, tant acusació popular com Fiscalia havien demanat que es mantingués la mesura cautelar de presó preventiva.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
22 de març de 2018, 20.08 h

#1 Ei imbècil!! Que no em dius res de Toys-Rus Caspanya? Concurs de creditors i alguns centenars de treballadors en orris. I que no ens dius res del frau comès per la vostra presidenta de la comunitat de la molt villa pueblerina i corte de can madrit, falsejant el seu currículum. Fins i tot hi ha un diari que titlla la universitat que porta el nom del rei putero, ja emèrit de: Universidad Basura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
22 de març de 2018, 16.49 h

Cecauto y 13 empresas se exilian de Cataluña.

Las compañías radican en Barcelona, Gavà, Riells i Viabrea
(Girona), Vielha y Viladecans.

La firma posee más de 50
millones en activos y un patrimonio neto de 16 millones. Su volumen de negocio
asciende a 60 millones de euros anuales. Distribuye las marcas Mann, Lemforder,
Metalcaucho, NGK, RoadHouse, SNR, UFI, Ajusa, Dayco, Valeo, Brembo, Schaeffler
y Liqui Moly..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.