directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Minoves defensa que “el procés d’emancipació no s’acaba amb la investidura d’un president”

Considera "seriòsament" la vicepresidència de l'ANC

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció| Segons David Minoves, "ens hem fixat massa en allò que fan els partits, el Govern o el Parlament i el procés d’emancipació no s’acaba amb la investidura d’un president, sigui legítim o efectiu. Hem de tenir una agenda pròpia i el debat intern de l’Assemblea ha de passar per anar molt més enllà d’aquestes pulsions i -sobretot- mantenir una transversalitat que es va perdre durant l’últim trimestre". Ho ha dit en una entrevista a 'Revista Mirall', on parla sobre la seva decisió de llançar-se (o no) a la piscina de la presidència o la vicepresidència de l’ANC després d'haver estat escollit membre del Secretariat Nacional. Només la professora d'Economia a la UB, Elisenda Paluzie, i el co-fundador del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, van sumar més vots en aquest procés que el president del CIEMEN. 
David Minoves
David Minoves

Comparteix
   


Etiquetes
Paluzie, de fet, va assolir la primera posició amb una avantatja abismal -segons Minoves, entre altres coses- perquè "ha estat capaç de fer una proposta com a secretària nacional sense agenda per encapçalar l’ANC i sense exposar cap model específic". "Suposo que tothom s’hi ha sentit molt més còmode, perquè no proposava un model o altre", ha dit. 

Sobre el procés de tria que s'ha seguit a l'ANC, Minoves ha assegurat que aposta per una regeneració profunda de l’entitat, cosa que -diu- han compartit els votants. "Hi ha hagut un vot favorable a la renovació en tots els sentits. En primer lloc, de persones", ha explicat per afegir que "hi ha hagut un model de continuïtat, fins i tot d’una certa bunquerització en alguns aspectes (de negar l’evidència) i una pulsió renovadora". 

Pel que fa a la pugna interna entre la seva candidatura i la d'Adrià Alsina -retirat ja de la carrera-, que es postulava per seguir amb el llegat de Jordi Sànchez; Minoves ha manifestat que "hi havia un ambient enrarit". "Jo no he participat de tot això [pugnes internes a l'ANC en el passat] i m’ho he trobat un cop m’he presentat a aquestes eleccions: se m’han atribuït coses, se m’han deixat d’atribuir altres", ha explicat. I ha apuntat -per altra banda- que ha estat "assenyalat per dir que no se m’havia de votar i -a més- en funció del meu passat militant" a Esquerra Republicana. També ha criticat que es vetés la candidatura d'Antonio Baños al Secretariat Nacional i ha assegurat que "no permetre que Baños es presentés va ser un flac favor a la pròpia Assemblea i al moviment sobiranista". 

Què espera de l'ANC?

"El que vull és que l’Assemblea retorni a la seva posició originària, en la que marcava uns objectius conjuntament amb altres actors per bastir una agenda pròpia de la societat civil", ha assegurat i ha animat Paluzie a presentar la seva candidatura per presidir l'ANC. Ell mateix considera "seriosament" la vicepresidència; sense por a la repressió de l'Estat. "No crec que la independència necessiti màrtirs; sinó efectivitat, discurs i estratègia", ha conclòs.


 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
23 de març de 2018, 14.07 h

Que la Paluzie no té agenda? Els escrits i conferències que ha fet deixen ben clar que no és partidària de les reculades que tu i ERC (de fet sou l mateix) defenseu. Tu no ets més que un desnacionalitzador al servei d'un partit. Confio no només que no puguis ser president, sinó també en què barrin el pas a la teva connivència amb l'autonomisme. El dit: un mal bitxo, cregut i tòxic!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Un mateix fletxa Ripoll
23 de març de 2018, 07.09 h

Bien dicho. Como catalano-andaluz, ánimo a todos los indepes. Vais a conseguir la Independencia pronto!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.