directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta veu CiU, el PP, el Grupo Godó i dirigents d'ERC com a actors interessats en barrar-li el pas al Parlament

Ho afirma en el marc d'un esmorzar-entrevista amb directe!cat · Demà, l'entrevista sencera

Comentaris 100  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joan Laporta, ha posat nom i cognoms als 'poders fàctics' que ahir denunciava que tenien interès en enfonsar-li la carrera política: CiU, PP, el Grupo Godó i alguns dirigents d'ERC. En el transcurs d'un esmorzar-entrevista amb directe!cat que es publicarà íntegrament demà dimecres, Laporta ha assegurat que la decisió de l'assemblea del Barça de portar-lo als tribunals respon a motivacions eminentment polítiques, de contrincants que 'pensen que sóc una amenaça per a ells'. D'avui fins el dia de les eleccions, directe!cat realitzarà una sèrie d'entrevistes als principals líders polítics del país, convidant-los a visitar la nova redacció estrenada al juliol, i coincidint amb un moment de creixement del diari, que ha tornat a batre rècords d'audiència aquest mes de setembre amb 107.520 usuaris únics segons OJD.
Ahir assegurava que la decisió de dur-lo als tribunals ve motivat perquè li volen ensorrar la carrera política. Assenyala a algú en concret?
Als poders fàctics d'aquest país, que tenen La Vanguardia i El Mundo Deportivo, ambdós del Grupo Godó, com a instrument per a intentar que no prosperi ni la meva carrera política en concret, ni la proposta política de Solidaritat Catalana per la Independència en general.

Pot concretar aquests poders fàctics?
Hi ha una foto que ho il·lustra molt bé: un mes abans de les eleccions a can Barça, Artur Mas i Enrique Lacalle, entre d'altres personalitats, van donar suport a qui ara és l'actual president blaugrana. Deuria haver-hi alguns compromisos, fins i tot tàcits, i possiblement també la voluntat que no prosperés la meva carrera política per part de tots ells. En posicionar-se a favor de l'actual president del FCB, sabien que també era una forma de posicionar-se en contra meva.

Algú més pot tenir interès en barrar-li el pas al Parlament?
També he vist intents en aquest sentit, i n'he tingut notícies, de representants d'ERC. Hi ha dirigents -que no són ni Joan Puigcercós, ni Jordi Portabella, ni Josep-Lluís Carod-Rovira, ni per suposat Rafel Niubò, que són persones que respecto molt-, que m'han decebut força. Sé que han contactat amb candidats de la presidència del Barça, dient que a Laporta no podia prosperar-li la carrera política perquè podia perjudicar els interessos electorals d'ERC. Tinc constància d'aquest fet i sé que són persones que han tingut responsabilitats dins d'ERC en quant a estratègia i a campanyes electorals. Veuen com una amenaça la posició de Solidaritat per aconseguir la independència del país i no perdre el temps amb tripartits i d'altres històries que no convenen als catalans, i pensen que poden perdre la possibilitat de reeditar el tripartit i perdre els càrrecs de confiança vinculats al Govern, que representaria una situació traumàtica per a tots ells.

Està assenyalant Xavier Vendrell?
Deixem-ho aquí. Casualment, quan vaig ser convidat per assistir al Gamper, el vaig veure a la llotja, a ell i a algú altre.

A les eleccions al FCB, Vendrell feu campanya per Rosell.
No ho sabia, li ho haurien de preguntar a ell, però possiblement seria per aquest motiu. Després hi ha d'altres persones vinculades a ERC que, des del meu punt de vista, deixen molt que desitjar.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
Gemma fletxa BARCELONA
8 de desembre de 2010, 16.30 h

LAPORTA SERÀ LA PEÇA CLAU PER LA LLIBERTAT JA HO VEUREU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
20 d'octubre de 2010, 15.04 h

#37 No cals que ens tinguis pena dona, no la fem pas. Per cert, qui ets tu? una deesa del bosc? o una infiltrada d'intereconomia potser? com es que et sents tant superior? relaxat, respira i preparat.
Visca Catalunya LLiure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
20 d'octubre de 2010, 14.49 h

#60 Aixo dels comptes esta per demostrar, ni tant sols el poden dur a un tribunal penal. No poden dir que ha robat res! no entenc tanta gent llesta que deu tenir tota mena de documentacio inedita i per tant es sent amb dret de fer acusacions d'aquest tipus. D'altra banda, No en se de cap politic en la historia de l'humanitat que no hagi fet com a minim alguna trampa. Si en Laporta fa amb Catalunya el que ha fet amb el Barça, sincerament me la repanpinfla que vegui xampanya o que faci el pi. Pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
20 d'octubre de 2010, 14.35 h

#82 Ah, no has llegit encara el seu projecte?, noi, el te, hi es i es pot llegir. Pero clar sempre es mes facil parlar.
Jo com independentista el que vull es l'independencia de Catalunya, no em venc a cap politic, pero si col.laboro amb el que crec que ho pot fer millor. Entenc que ara per ara es SCI, pero em cuido molt de desqualificar cap altra formacio que vulgi el mateix que jo. Crec que hauriem de tenir seny i fer pinya, fins i tot mes enlla dels politics. Ells estan ahi, parlant tot el di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
20 d'octubre de 2010, 14.09 h

#77 Mira, la purria a la que pertanys no hauria d'entrar en debats que son catalans, hauriau de parlar de cabres i ecspañolitats diverses. Pero ja que hi entres a dir l'unic que un esser de la teva categoria humana pot dir, es a dir disbarats, et comento que desde Sants hi ha molts trens que surten cap a ecspaña, et i ens faras un gran favor marxant de la nostra terra. Tu mateix, pero aviat serem un estat i no permetrem el que l'imperi ecspañol ens obliga a permetre ara.
Apren una mica d'ed... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Berta fletxa BCN
20 d'octubre de 2010, 13.51 h

#95 Quin s'en riu l'ultim ho fa millor, maleducat! no diguis que ets català, fas una vergonya, a Catalunya som gent educada i respectuosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#99
Roger fletxa Barcelona
20 d'octubre de 2010, 13.32 h

JAN PRESIDENT!

ESTEM AMB TU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#98
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
20 d'octubre de 2010, 08.24 h

#97 Solidaritat ha vingut per quedar s'hi? ha ha ha no fotem solidaritat gira en torn de 2 persones, Laporta i Tena, una d'elles està sota sospita de corrupteles i a més cada 2 per 3 ens mostra la seva prepotència i poca mà esquerra, l'únic que ha vingut per quedar-se a la cadira és en Laporta, que per dert ja aspira a pactar amb corrupCIU i esquerra segons tu partits autonomistes, (està bé tens raó corrupCIU si que és autonomista).
Veient que el vostre suposat projecte polític gira... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#97
20 d'octubre de 2010, 04.30 h

Laporta futur president de la CAT independent ll*ll I exaltats o no, Solidaritat ha vingut per quedar-s'hi! si els feixistes de CC's van aconseguir 3 escons quant no els coneixia ningú, Solidaritat almenys treurà el triple amb la popularitat d'Strubell, Tena, Bertran, Laporta... el projecte ja es pot insultar tot el que es vulgui desde CiU i desde ERC, així com desde la caverna españolista, però la realitat es que estem aquí per tots vosaltres, els autonomistes de pa sucat amb oli i l'ene... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#96
20 d'octubre de 2010, 04.26 h

Ja que la militància d'Esquerra(rc) em censura el comentari el tornaré a posar:

Per molt que la gent del Vendrell que circula per aquesta pàgina ens diguin de tot menys macus, cada vegada está més clar que aspirem a treure 10 escons al Parlament, i a Madrid estàn cagats perquè saben que CiU s'està omplint la boca d'excuses com el concert que saben molt bé que es impossible d'aconseguir i serà una excusa més per a demanar la independència i fer que segueixi augmentant l'independent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.