directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Traslladen a Puigdemont al centre penitenciari de la ciutat de Neumünster

Ho confirmen diversos mitjans alemanys

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

A.S. | Carles Puigdemont ha estat traslladat a les tres de la tarda en una furgoneta al centre penitenciari de la ciutat de Neumünster, al nord d'Alemanya. Així ho han confirmat els mitjans alemanys Die Welt, Der Spiegel i el Zeit. Segons recull també aquest últim, Finlàndia ja hauria acceptat arrestar a Puigdemont a petició d'Espanya, però el president ja havia abandonat el país. 
© Laura Pous

Comparteix
   


Etiquetes
El jutjat local de Schleswig-Holstein estaria estudiant a hores d'ara el cas, tot i que ja ha exposat que "Puigdemont es troba sota custòdia policial", segons recull el Zeit. El president compareixerà dilluns davant un jutge alemany, segons ha anunciat la fiscalia. Fins aleshores, cal posar èmfasi en el fet que, de momonent, Puigdemont es troba "retingut" o bé "detingut provisionalment" per la policia alemanya.

"Aquesta compareixença serà per verificar la identitat de la persona detinguda", ha dit el portaveu de la fiscalia. Demà, el Tribunal Regional de Schleswig-Holstein, amb seu a Schleswing, "haurà de decidir tot seguit si el Sr. Puigdemont ha de quedar detingut a l'espera d'una extradició a Espanya".


La policia alemanya ha interceptat Carles Puigdemont quan acabava d'entrar al país en cotxe des de Dinamarca.
 
Agents de la policia alemanya han aturat Carles Puigdemont a les 11.09, quan circulava per l'autopista A-7 en direcció sud, just després de passar la frontera alemanya des de Dinamarca.

La pista del CNI

Per altra banda, el diari alemany Focus assegura que el CNI, el servei d'intel·ligència espanyol, tenia localitzat Puigdemont i hauria avisat la policia alemanya quan va sortir de Finlàndia. Unes sospites que la mateixa policia espanyola també ha confirmat hores més tard.

La retenció l'ha efectuat una patrulla policial quan Puigdemont entrava en territori alemany en el tram nord de l'autopista, segons ha confirmat Uwe Keller, portaveu de la policia de Kiel, capital del "Land" de Schleswig Holstein.

 
"Estic arrestat"

L'advocat de Puigdemont a Bèlgica, Paul Bekaert, ha precisat aquest diumenge que el jutge alemany haurà de decidir el futur immediat de l'expresident de la Generalitat destituït pel 155 en un màxim de dos dies.

"L'han de portar davant d'un jutge –està previst ja per demà dilluns- i aquest decidirà si continua a presó o el deixa en llibertat condicional abans de 48 hores", ha assenyalat Bekaert en una entrevista a TV3. L'advocat belga ha assegurat que Puigdemont l'ha telefonat al migdia per anunciar-li la seva detenció just traspassar la frontera alemanya provinent de Dinamarca. "

Ha estat una conversa curta. No tenia gaires coses a dir. Estic arrestat, punt", ha recordat Bekaert, que ha afirmat que l'expresident català s'ha mostrat "tranquil en tot moment". "A partir d'ara transmetrem els nostres dossiers, documents i arguments als nostres col·legues a Alemanya, evidentment", ha conclòs l'advocat de Puigdemont a Bèlgica.

Les possibilitats de Puigdemont

El vicepresident del Bundestag (el Parlament alemany), el jurista Wolfgang Kubicki (FDP), veu poc probable l'extradició del president Carles Puigdemont a Espanya per part de les autoritats alemanyes, per càrrecs de rebel·lió, segons exposa el diari Die Welt.
 
"A Alemanya no coneixem el delicte de rebel·lió, a diferència d'Espanya. Per això excloc l'extradició per aquesta acusació de les autoritats espanyoles".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
26 de març de 2018, 18.05 h

#17
Per a tu anarco-falangista del meu cor. Un altre nazionanista racista subhumà:

"In 1940 the elected president of Catalonia, Lluís Companys, was captured by the Gestapo, at the request of Spain, delivered to them and executed. Today, German police have arrested the elected president of Catalonia, Carles Puigdemont, at the request of Spain, to be extradited."

"Spain's abuse of judicial powers for political purposes is going to be roasted in Germany, which is culturally neuralgic to such ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
26 de març de 2018, 16.56 h

#16 Només cal veure aquells "esquerrans" i "progressistes" de la Lliga Nord (tan i tan progressistes que li tiren pel·les de plàtan i li desitgen una violació en grup a una diputada de pell fosca) DEFENSANT EN SEU PARLAMENTÀRIA, (AMB ESTELADES DEL PARTIT DEL FILL DE PUTA DE DENCÀS) LA VOSTRA MERDA IMMUNDA, RACISTA I NAZI.

Què curiós, els únics incondicionals del Putuprusés dels collons: l'extrema dreta italiana, danesa i belga. Vés a donar lliçons de progressisme als pingüins de l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
26 de març de 2018, 15.13 h

#15 El líder de l'esquerra francesa, La France Insoumise, Jean Luc Melénchon:
#Merkel fait embastiller Carles Puigdemont. L'Europe de la police politique contre l'expression des peuples.

Un altre que s'autoanomena d'esquerres.

Au, pren-te l'anti-borbònica que ja et torna a pujar el nivell de ràbia tardofranquista, carinyu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
26 de març de 2018, 15.10 h

#14 Hitler, Mussolini, Barrera, Dencàs, els asassins germans Badia o l'actual ERC, TAMBÉ S'AUTO-ANOMENEN D'"ESQUERRES". Si és que ets la millor, penja't una "mierdalla" com el màgic Andreu, recull el teu merescut gelat de postre i dorm una merescuda bacaina de dos o tres mesos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
26 de març de 2018, 15.00 h

#13 Ets el millor, Manelet mucho-macho dels meus amors! Com tu no n'hi ha dos. Tothom és nazi menys tu que t'expresses i actues com els més nazi de tots. Vols dir que no ets tu qui vas contra direcció, anarco-fachilla de pacotilla?

"El partit d'esquerres alemany Die Linke ha demanat que s'alliberi a Carles Puigdemont després d'haver estat detingut per la policia alemanya aquest matí. El partit ha qualificat l'arrest de 'vergonyós' i ha demanat que es descarti el delicte de rebel·lió."


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
26 de març de 2018, 13.44 h

#12 Quasi tota la literatura científica que vais usar a 2n ciclo de CC Geològiques està en alemany i moltíssima terminologia estratigràfica i petrogràfica són "germanismes". Gràcies per la teva bona voluntat. Ja ho he llegit i m'hi cago i mi pixo en el que pensin quatre descerebrats influits per la filosofia Monista, inspiradora del Nazisme. La decissió la prendrà un jutge o és que ara voleu que no hi hagi "separació de poders"...? Quan us interessa, la separació de poders és quel... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
26 de març de 2018, 10.04 h

#11
Per si no entens l'alemany, amic anarco-feixista menja-capellans dels testicles inflamables:

Antifeixistes Kiel:

"Cap extradició de Carles #Puigdemont a l'estat espanyol per part de les autoritats alemanyes". 18h HBF # Kiel

Llibertat per als presos polítics catalans! Lluita contra el post franquisme - visca la República Catalana!

Au, ves i explica'ls-hi les teves teories sobre nazis i tal i qual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
26 de març de 2018, 00.10 h

#10 Què tens en contra de la FAI, filla de puta? Que pressumptament va assassinar als ASSASSINS fills de la grandíssima puta dels germans Badia? vas cada any al seu homenatge amb els escamots d'ERC a llepals -hi la cigala, tros de merda NAZI que adamunt repartieixes carnets de pertinença a "Falange" i a "VOX", incapaç d'entendre que hom pugui ser català, catalanoparlant, amant de la cultura i la llengua catalana i ser d'esquerres o àcrata i, SUBSEGÜENTMENT, CONTRARI AL RACISME I AL NAZI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
25 de març de 2018, 23.47 h

#9 Ja ha sortit el Faísta parafeixista mucho valiente menja-capellans i espanta-monges. Quina pooor! Els antifeixistes de Kiel ho tenen prou clar:

HEUTE (25.3) Kundgebung "Keine Auslieferung von Carles #Puigdemont an den Spanischen Staat durch die deutschen Behörden!" 18h HBF #Kiel

Freiheit für die katalanischen politischen Gefangenen! Kampf dem Post-Franquismus - visca la República Catalana!

http://www.antifa-kiel.org/index.php/aktuell/events/kiel-kundgebung-keine-auslieferung-von-car... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
25 de març de 2018, 23.34 h

#8 No crec que siguis capaç d'anar-te'n a la merda malgrat ser una mosca verda, per què no la trobaries. M'importa tres collons la vidua d'un assassí de sindicalistes i anarquistes (fets de maig de 1937). A prendre pel putu cul amb Companys i tot el martirilogi, els sants, santes i capellans de la merda infecta NAZI - onanista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.