directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya ha de subratllar que ''no intercedirà'' en l'extradició de Puigdemont

El portaveu del govern espanyol rebutja els talls de carreteres i manifestacions perquè són "enormement negatives per als catalans"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que no hi haurà ingerències polítiques en l'extradició de Carles Puigdemont i que "Espanya no intercedirà" perquè les gestions es fan entre autoritats judicials. "L'ordre s'executa entre autoritats judicials sense intervenció dels polítics", ha defensat. 
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Etiquetes
D'altra banda, ha dit que les manifestacions i talls de carreteres que s'han viscut a Catalunya des del diumenge són "enormement negatius pels catalans" i els ha rebutjat. "Són grups violents que intenten alterar la pau social, si continua és mala notícia però el govern [espanyol] està disposat a que no passi", ha manifestat. Méndez de Vigo ha tret pes a la decisió de l'ONU d'admetre a tràmit la demanda de Puigdemont per protegir els seus drets polítics.

"No és un òrgan jurisdiccional", ha dit el portaveu, que avança, però, que enviaran tota la informació que se'ls sol·liciti. Fonts de la Moncloa apunten que el govern espanyol no estudia emprendre cap mesura de cara al ple de dimecres perquè la proposta de resolució que es vota és de "caràcter simbòlic".
 
Méndez de Vigo considera que es donen tots els requisits perquè l'euroordre sigui efectiva i Puigdemont sigui lliurat a la justícia espanyola. Reconeix, però, que si Puigdemont es nega a l'extradició el procés es pot allargar a un màxim de 60 dies (més 30 dies més de pròrroga) i ha posat de manifest que Alemanya va ser el país que, segons les darreres dades de 2015 va tramitar més processos d'aquest tipus: 1.610. També ha dit que, des del Tractat d'Amsterdam de 1997, s'han "suprimit" els asils entre membres de la UE. 

"Espanya no intercedirà"
 
A més, ha dit que la situació l'han de clarificar els jutges, que la situació està "enormement clara" i "Espanya no intercedirà". "Estarem amb el que diguin les autoritats judicials", ha manifestat. 
 
Sobre la detenció de Puigdemont, ha afirmat que tant ell com la resta de processats que són fora de l'Estat "estan a mans exclusivament de la justícia". Ha insistit que cap d'ells està perseguit "per les seves idees" sinó per les "greus actuacions contràries a l'estat de dret". A més, ha dit que tots ells van ser "advertits reiteradament que les actuacions delictives que emprenien tindrien conseqüències". 
 
Davant les dificultats per investir president, Méndez de Vigo critica que les forces independentistes no ho hagin aconseguit tres mesos després de les eleccions. "Només s'ha presentat un candidat i no ha estat capaç de reunir els vots necessaris", ha manifestat. A més, diu que tots els candidats que es van presentar a les eleccions del 21-D sabien que estaven investigats en aquesta causa per rebel·lió. "No poden presentar-se como a víctimes perquè la situació la van propiciar ells", ha subratllat. 
 
Ha remarcat que el 155 es mantindrà "per seguir velant pels drets i les llibertats" dels catalans i ha avisat que el rellotge ja comença a córrer. Preguntat sobre si creuen que hi haurà eleccions, Méndez de Vigo ha instat les forces independentistes a posar-se d'acord per proposar un candidat "net de causes judicials".
 
Crítica a les mobilitzacions 
 
A més, també ha dit que les manifestacions i talls de carreteres de les darreres hores són "enormement negatius" per als catalans. "Són grups violents que intenten alterar la pau social", ha valorat el portaveu, que considera que és una "mala notícia" que s'estiguin produint però ha garantit que l'Estat està disposat a que "no passin". "No és una contribució positiva al que necessita Catalunya, on cal que s'eliminin tensions", ha manifestat. 
 
Sobre la decisió de l'ONU d'admetre a tràmit la demanda de Puigdemont per protegir els seus drets polítics, el portaveu de l'executiu ha recordat que no és un òrgan jurisdiccional i que, per tant, les seves decisions no són vinculants. "La situació de Puigdemont és clara, és un fugit de la justícia que va marxar per eludir els tribunals i que està detingut en virtut d'una euoordre", ha manifestat. Tanmateix, ha avançat que enviaran a l'ONU tota la informació que se'ls sol·liciti (tenen sis mesos per fer-ho). 
 
Valoració del ple 
 
El portaveu del govern també ha respost preguntes sobre el ple convocat el dimecres al Parlament per votar una proposta de resolució per "garantir" els drets polítics de Puigdemont, Sànchez i Turull. 
 
Méndez de Vigo ha evitat entrar en valoracions perquè, segons diu, "el govern espanyol respecta l'autonomia parlamentària". Tot i això, ha dit que els agradaria que fos un ple "en positiu".

"Ja saben que no poden contradir dacions del Tribunal Constitucional i les conseqüències que això pot tenir", ha alertat. Tanmateix, fonts de la Moncloa apunten que si només s'aproven propostes de resolució no cal emprendre cap tipus de mesura perquè són "decisions simbòliques". 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
28 de març de 2018, 18.20 h

CATALA,,ZOIDO, MENEDEZ,, CALLEU I NO ENVIEU, 300 AGENTS PER FER PROVOCAR CREMAR CONTENIDORS,I I CULPAR ELS MANIFESTANTS, ZOIDO EL PRIMER DIA JA VA APROFITAR-HO DIENT QUE NO ÉREM PACÍFICS,, PER TORBAR LES MENTS, DOMINANT ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ SOU RATES DE CLAVEGUERES,, XISCLEU ESGÜELLS, EL CINISME OBSCÈ US VESSA, EL CERVELL AMB UNA GRAN CREU GAMMADA.I


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de març de 2018, 23.15 h



Mendez de Vigo, MIENTES, MIENTES como un vellaco y tu lo sabes. !Cuanta maldad en la derecha ESPAÑOLA.!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 de març de 2018, 21.06 h

PUCHI SE VA A PASAR LA SEMANA SANTA EN LA CARCEL Y NOSOTROS NOS LIBRAREMOS DE SUS VIDEOS EN LA BUHARDILLA DE SU MANSION, DE SUS TWEETS Y DE SU CARGANTE PRESENCIA.


OTRO MAS A LA PAPELERA DE LA HISTORIA


JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de març de 2018, 19.56 h



Mendez de Vigo, si quieres saber mi opinión, tu eres tremendamente negativo. Tu y tu camarilla....... VUESTRAS PRAXIS SON NEGATIVAS.Y DESTRUCTIVAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
27 de març de 2018, 19.11 h

Escòcia escriu l'ambaixador espanyol per carregar contra l'ús d'euroordres.

El govern d'Escòcia s'ha queixat a l'ambaixada espanyola al Regne Unit per l'emissió de les euroordres contra membres del govern de Carles Puigdemont i diputats del Parlament de Catalunya. Així ho ha confirmat aquest dimarts al parlament d'Edimburg el ministre de Justícia, Michael Matheson, que ha informat que la seva homòloga d'Afers Exteriors, Fiona Hyslop, ha escrit una carta a l'ambaixador espanyol a Londre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
bejota fletxa bcn
27 de març de 2018, 18.57 h

Otras nueve empresas se van hoy de Cataluña. Las incertidumbres que sobrevuelan la autonomía expulsan hoy a firmas de Alfarràs, Barcelona y Vilafranca del Penedés. Social Elephants también deserta de Cataluña. La 'start up' de 'software' ha creado una herramienta para gestionar y monetizar las redes sociales. Althea Healthcare España, nueva denominación de Telematic & Biomedical Services, emprende la marcha de tierras catalanas .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
demagog merdos i povavergonya fletxa el prat de llobregat
27 de març de 2018, 18.34 h

Els que sou enormement negatius pels catalans sou els ocuapants opressors i repressors , f.d.l.g.p. com tu !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.