directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont posa en escac els 'espanyols progres' en la resposta a la carta d'un adolescent andalús

“Molts espanyols creuen que un canvi a Catalunya podria afavorir un canvi democràtic a Espanya”

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | Durant els 12 dies que Carles Puigdemont ha estat retingut a la presó de Neumünster a Alemanya molts ciutadans li han enviat cartes i postals. Una de les que ha respost el president català ha estat la que li va escriure un adolescent andalús que viu a la mateixa ciutat de l'Estat de Schleswig-Holstein. El noi ha llegit la missiva davant dels mitjans de comunicació concentrats davant la presó.
mario marin, carles puigdemont,
Mario Marín, un jove andalús de 15 anys resident a Alemanya des de 2015, llegeix una carta que li ha enviat Carles Puigdemont des de la presó
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
La carta del jove espanyol va ser entregada tan sols dos dies després que Puigdemont entrés a presó a l'espera de la decisió dels 3 jutges alemanys que, finalment, l'han deixat lliure amb mesures cautelars i sota fiança.

L'adolescent és en Mario Marín, un jove andalús resident, justament, a Neumünster. Al text, que ha llegit el noi davant els mitjans de comunicació, Puigdemont interpel·la aquells espanyols que s'autoanomene progressistes i/o republicans d'una manera molt directe: “un canvi a Catalunya podria afavorir un canvi democràtic a Espanya”.
 
Aquí el text íntegre, traduït:
 
Apreciat Sr. Marín,
 
He rebut la seva amable postal amb la magnífica vista del seu poble. Precisament és la província de Jaén, d’on va venir la meva àvia materna (nascuda a la Carolina), que va morir poc després d’acabar la Guerra Civil.
 
Soc conscient que hi ha molts espanyols que tenen l’esperança justa que un canvi a Catalunya podria afavorir un canvi democràtic a Espanya.
 
Hi ha gent que treballa per a això i volen, com vostè i jo, el millor per a Andalusia, Catalunya i també per a Espanya. Gràcies de tot cor. El missatge m’ha omplert d’alegria.
 
Una salutació cordial
 
Visca Andalusia i visca Catalunya!
 
Carles Puigdemont i Casamajó




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
6 d'abril de 2018, 18.28 h

Amb joves com en Mario Marin, hem de creure que no tot està perdut. Hi ha vida inteligent i persones amb les ganes de fer del seu pais, un exemple de millora i d'entusiasme. Endavant per ells. Tot el que es faci en ajuda d'aquestes idees i decisions, és ben invertida. Es el futur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 d'abril de 2018, 17.28 h

UN APLAUDIMENT PER EL JOVE DE JAEN MARIO MARIN, PER LA SEVA VISIÓ DE `PROGRÉS EFECTIU I CERT, I PER EL PRESIDENT PUIGDEMONT PER LA SEVA RESPOSTA, MALGRAT LA LLEI MORDASSA, HI HA D'ANYS ESPANYOLES DEMÒCRATES QUE DE BONA LÒGICA VEU LA REPÚBLICA CATALANA, COM LA PORTA PER LA SEVA PER ACONSEGUIR LA VERITABLE UNITAT ENTRE POBLES NO L'ENGANY DE LA "UNIDAD" LA QUE NOMÉS ÉS PELS PROPIETARIS DE LA "FINCA, ESPAÑA".MARINALEDA A ANDALUSIA TAMBÉ L'ASSEMBLEA ANDALUSA, DERECHO DE DECIDIR A MADRID I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.