directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Carretero relativitza la utilitat de les consultes

'Si et diuen que allò no serveix per res, per què hi he d'anar?', es pregunta

Comentaris 59  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha posat en dubte que les consultes independentistes tinguin utilitat. A la tertúlia de L’oracle, amb Xavier Graset, Carretero ha explicat que 'la majoria dels ciutadans, com és lògic, són gent racional i intel·ligent, i la primera pregunta que es fan és: ‘si jo vaig a votar passarà alguna cosa?’ No'. 'Si a tu et diuen que allò no serveix per res i, a més a més, és igual votar que sí o que no, doncs, per què hi he d’anar, no?', s'ha preguntat el líder de Reagrupament, que ha deixat clar que el camí cap a la independència que proposa la seva formació no passa per un referèndum, sinó per la declaració unilateral des del Parlament.
joan carretero
Comparteix
   


Etiquetes
Joan Carretero considera que aquestes consultes no serveixen per anar més enllà de fer pedagogia sobre l’independentisme i que hi treballin voluntaris. Sobre la baixa participació de les últimes consultes, el líder de Reagrupament ho atribueix a 'un cert cansament, ja que la il·lusió que hi havia al principi ara ja no hi és. Però això no ens ha de desanimar'. Carretero ha aclarit, en tot cas, que 'nosaltres no proposem la via de fer el referèndum per ser independents, sinó que proposem la via que el Parlament proclami la independència'.

El líder de Reagrupament ha explicat que la seva formació té el mateix objectiu que Joan Puigcercós al capdavant d’ERC i Joan Laporta com a líder de Solidaritat Catalana, però ha matisat que 'els mètodes no són iguals, els camins no són els mateixos i els estils tampoc'.

El dirigent independentista no ha volgut entrar a valorar si el procés judicial obert pel Barça a Joan Laporta com a expresident barcelonista pot beneficiar Reagrupament: 'Els nostres adversaris són bàsicament la gent que encara proclama als quatre vents que tenim un encaix possible a Espanya, alguns que parlen de l’Espanya federal, que no s’ho creuen ni ells, els altres que parlen de fer un concert econòmic, que tampoc no s’ho creuen ni ells, o els altres que parlen de voler fer un referèndum als pròxims quatre anys, que no s’ho creuen ni ells'.

La missió fonamental de Reagrupament és, segons Carretero, que cada vegada hi hagi més independentistes. 'Si aconseguim això tots tindrem prou electors i quan ens trobem al Parlament tots el dia que votem la proclamació de la independència votarem el mateix'.

Sobre les consultes sobiranistes i el 10-J
Pel que fa a les consultes independentistes i a la multitudinària manifestació del 10 de juliol a Barcelona, el líder de Reagrupament no les qüestiona però avisa que cal seguir endavant. “Hem guanyat una mica d’independència amb les consultes? No. Amb la mani del 10-J? No. Si al Passeig de Gràcia ens reunim els que fóssim i marxem cap a casa... Si no es tradueix el dia 28 en un esclat de diputats independentistes al Parlament de Catalunya, això no haurà servit per res”, ha sentenciat. I és que, segons Carretero, en aquest país “hauríem de fer la revolució, anar tots al carrer i no sortir fins que això canviï”. “A mi, quan algú em diu que el convenci, sempre li dic que no em dóna la gana. Si tu, català, no t’has adonat del que et convé, fes-t’ho mirar”, diu el líder de Reagrupament




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#59
25 d'octubre de 2010, 09.12 h

El ADN es exactamente igual el de un Africado de Ruanda, que el de un Finlandes norteropeo. Solo faltaria que miraseis el ADN, alma de cantaro. Aunque no me extrañaria de vuestra estirpe, que no de raza, si no mental y motivo de estudio por parte del mundo de la psiquiatria por su aguda severidad, mirase haste eso del ADN, la enfermedad mental que profesais es monumentalmente horrenda. Solo hay que ver la falsificacion constante que de la historia de Cataluña hacen estos descerebrados y es qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
Reagrupat fletxa Barcelona
22 d'octubre de 2010, 07.57 h


Anem a la Proclamació Unilateral de l´Independencia de Catalunya.
Reagrupament i Solidaritat estan treballant per aquest objectiu.
Confons seguretat i fermesa amb no se que.. ja n´hi ha prou de fer el passarell. La cosa està molt seria, però molt.

Es que és blanc o negre. Fa 30 anys que anem amb mitjes tintes i així anem! La Generalitat arruinada i 700.000 aturats. Blanc; PROCLAMACIÓ UNILATERAL DE L´ESTAT CATALÀ. Negre, Referenendums, concerts economics, etc,etc, unionisme. Tot e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
22 d'octubre de 2010, 04.21 h

Quim, Solidaritat te bones expectatives en resultats de cara a les eleccions, no se que dius... suposo que seràs un altra militan cremat d'ERC que esteu enfadats amb tothom i no sabeu ni per a que :S menys tripartits i més independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
Miqueló fletxa Siscases
21 d'octubre de 2010, 23.56 h

#54 No et preocupis si no ho entens, la democràcia sembla massa complicada per a tu, que vas del pal o blanc o negre. I si això del sectarisme ja t'alimenta, endavant amb el culte al líder!

Només una pregunta sincera, perquè te la plantegis i t'ho rumiis... creus de debò que Carretero obtindrà suport (vots i escons) en nombre important dels catalans?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Quim fletxa PPCC
21 d'octubre de 2010, 23.38 h

#54 Però de que aneu els dels clubs de fans del Carretilles i el Laporta? Que no us adoneu que tanta egolatria i prepotència ja us està passant factura? Reagrupament i Solidaritat ja no són ni l´ombra del que es prometien ser abans de començar i l´únic que ens demostreu dia si i dia també és que ni unitat ni solidaritat ni serietat ni res de res només frikisme i prepotència a dojo. Per llogar-hi cadires!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Reagrupat fletxa Barcelona
21 d'octubre de 2010, 22.32 h

Miqueló, tens por a perdre la menjadora o què?
Automarginació? Reagrupament ha ofert coalició amb tothom que vulgui l´Estat Català.
ERC li ha dit que no! ERC ha defensat l´Estat Català durant aquests 7 anys que ha governat? No em facis riure!
Radicalització? El que es vol fer és una PROCLAMACIÓ UNILATERAL DE L´INDEPENDENCIA DE CATALUNYA! Això és radicalització?
En Carretero la caga? en què?
Et recordo que el 2006 va denunciar la corrupció que hi ha a la Generalitat i el va... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
21 d'octubre de 2010, 20.03 h

Com es pot ser tant simple de demanar l'origen dels quatre cognoms dels candidats. En el seu dia no hi va havaer cap problema amb Carod, i a Puicerdà mai n'hi ha hagut amb el cognom Carretero.
Ja veieu, la Catalunya autonìmica unionista hi mana un Montilla de Còrdoba, i en aquest aspecet ningú s'hi ha posat. En tot cas només li retreiem en el seu tardà procés de integració que l'ha portat a encara no tenir el nivell C, quan això ja se li demana al micos del zoològic.
Tots amb Carreter... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Pau Casals fletxa Girona
21 d'octubre de 2010, 19.55 h

Als que enredeu la troca amb això de la solidaritat de Barcelona cap a la perfíferia:
1 Poseu dades sobre la taula ( Girona per ex. té un pib per càpita més alt que que Barcelona )
2 Els de la peiferia no som espanyols ni tenim la seva mentalitat. Acceptem ( al menys jo ) el 'reparto' segons el que seria el concert econòmic ( dins Catalunya ) l'ordinalitat i la limitació de la solidaritat. No acceptem la vostra caritat.
3 Acceptem la federelitat dels hipotètics PPCC sense centralisme... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Pep plana fletxa Vilanova de Sau
21 d'octubre de 2010, 19.21 h

#43 Jo et recordo que si en Carretero avui fos conseller no existiria reagrupament, en quant al Carles Mora si a tu t'està bé que una persona es promocioni gràcies a una consulta i que l'utilitzi com a llançadera allà tu, però és caure en el mateix sac que en Lopez tena, L'uriel, l'Anna Arqué, i tota aquesta gent que s'aprofita de la feina de la societat civil per promocionar-se ...
Per cert com ja he dit a Vic van fer partidisme en la consulta i van ser l'únic partit que ho va fer, d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Miqueló fletxa Siscases
21 d'octubre de 2010, 19.20 h

#44 Independència toca ara, ahir i també demà. Menys marcar paquet i més treball, perquè no guanyarem la independència només repetint la paraula.

Celebro que al menys hagueu oblidat allò de "ara o mai", encara que només sigui de manera interessada, preveient la batacada d'en Carretero.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.