directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Gobierno, atemorit i nerviós per fer el ridícul a Europa

L’estratègia de l’executiu de Rajoy s’enfonsa

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Redacció | La decisió de la justícia alemanya de no extradir Puigdemont no només és un revés per la justícia espanyola i el Gobierno, que veu minvats els seus anhels d'escapçar Puigdemont i tot l'independentisme, sinó, una evidència flagrant de la manca de drets democràtics de l'Estat a vista de tota Europa i que podria fer trontollar l'hegemonia del PP. 
© Javier Barbancho

Comparteix
   


Etiquetes
El Gobierno té por de fer el ridícul a Europa. Quan semblava que tot anava a favor seu en la macrocausa contra dirigents polítics i civils per l'1-O, la decisió alemanya cau com un gerro d'aigua freda.
 
Segons fonts de l'executiu consultades per La Vanguardia, el Gobierno té pànic que la decisió alemanya obri una escletxa en la unitat política que havien aconseguit a Europa, i que algun executiu europeu s'empari en aquesta decisió per a posar en qüestió que el que ha passat a Catalunya sigui tan greu com el que el Gobierno va assegurar.

Escletxa a Europa "insuperable"
 
Les mateixes fonts asseguren al diari citat que aquesta escletxa seria "insuperable". En aquest sentit, mostren temor perquè els empresonats a Madrid no puguin ser jutjats per rebel·lió, ja que el jutge alemany ha descartat el delicte per a Puigdemont i ara la justícia espanyola ha de demostrar la malversació.
 
De fet, diversos juristes han assenyalat que jutjar ara Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva i no fer-ho amb Puigdemont i la resta de polítics a l'exili seria un "disbarat".
 
En aquest sentit es va manifestar el líder del PPC, Xavier García Albiol, que va reconèixer que "ha sigut un cop dur" perquè els independentistes ho veuen "com una victòria". Des del PP l'única esperança que veuen és que el jutge Llarena enviï el cas al Tribunal Europeu.

Rebequeria davant la plantofada
 
Silenci i cares llargues en l'entorn del president espanyol fins aquest dissabte, que s'ha celebrat la Convenció del PP a Sevilla. Sobre Puigdemont, contemplen que no acabi essent extradit a l'Estat i, en contrapartida, sigui per sempre un "pròfug" de la justícia espanyola.
 
Fonts de La Moncloa han evitat en tot moment valorar la possibilitat que la justícia alemanya l'acabi retornant només pel delicte de malversació de fons i confien en les gestions de la fiscalia i del Tribunal Suprem davant la justícia europea per redreçar la situació.
 
Més ferma es va mostrar la vicepresidenta del Gobierno, Sáenz de Santamaría, que ha restat transcendència aquest dissabte a la decisió de la justícia alemanya i ha demanat ànim al PP. "Això és una batalla, a vegades semblarà que guanyin, però guanyarem nosaltres perquè la democràcia està del nostre cantó", va reblar. 

Tanmateix, el ministre de justícia Catalá va dir que la crida al diàleg de Puigdemont és "molt democràtica", però "el més democràtic és atendre les responsabilitats de qualsevol ciutadà davant la justícia" i per tant "no dialogarem mai" amb ell.

Recular per no fer més el ridícul
 
D'altra banda, el govern espanyol ha reculat pel que fa a la delegació de vot del president legítim i no impugnarà la decisió de la Mesa del Parlament.

Amb tot, l'executiu espanyol deixa finalment la qüestió en mans dels grups parlamentaris, que en el cas del PSC, PP i Cs van presentar peticions de reconsideració a la Mesa. El PP va anunciar que portaria la qüestió al TC si la Mesa no rectificava, cosa que no va fer.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
8 d'abril de 2018, 20.15 h

Directe.cat, com és possible que l'escòria espanyola, conegut per aquí com el "tavernari", i el OBJOTA pugui omplir de merda el diari digital?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
8 d'abril de 2018, 19.14 h

#10 # jotaequis, amb aquest ambient que heu constatat a les terres valencianes, us podreu fer una mica la idea del que aqui estem visquent dia si i dia també, amb una normalitat per part dels que volem aconseguir la democracia que sinpain ens nega. L'Albiol, en Boadella, la Santamalaria, L'iceta, en Sanches, la Arrimeadas, en Rivera, en Cañas,... en concret, tot el grup del 155, com pots imaginar-te. Però el cas és que ja no fan ni fred ni calor en veure les bajanades que expliquen i que j... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
8 d'abril de 2018, 19.04 h

A AQUESTES ALÇADES DE LA PELICULA EL QUE ELS HA DE PREOCUPAR ES DE ON TREURAN ELS DINERS PER PAGAR EL DEUTE QUE HAN ACUMULAT. NI AMB TOT L'OR QUE DIUEN QUE ES VAN EMPORTAR A RUSSIA NO EN FARIEN PROU. SPAIN SINPAIN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
bejota fletxa bcn
8 d'abril de 2018, 17.09 h

El presidente de la Cámara de Comercio de Estados Unidos en España califica la fuga de empresas de Cataluña como “una estampida que jamás había pasado en otro país del mundo”.

Jaime Malet, presidente de la Cámara de Comercio de Estados Unidos en España, opina que el discurso económico desde los círculos independentistas de que no pasa nada “es frívolo y una mentira", ya que "muchas empresas no volverán".

N.B. ÉS UNA SENTENCIA CONTRA EL PARER DE LA PROPIA FISCALIA DEL LANDER... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
8 d'abril de 2018, 15.10 h


He vist moltes vegades fer el ridícul a Rajoy, peró com avui que ha dit que España está admirada a tot el mon....?

ES POSSIBLE QUE S'HO CREGUI..? ,.....O ANAVA FUMAT....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
fideli fletxa rdnes
8 d'abril de 2018, 13.36 h

#13 pensem en el teu cul: com te'l deu posar el Boadella...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
8 d'abril de 2018, 13.24 h

QUERIDOS NAZIS

ME TENEIS PREOCUPADOS, LA DETENCION DEL PUCHI OS HA HECHO OLVIDAR YA A LA FORCADELL,RULL,TUTURULL, ROMEVA,ETC ETC

YA NO OS ACORDAIS DE ELLOS. ¿ NO PENSAIS EN SUS BEBES TENIENDO QUE IR A ESTREMERA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
8 d'abril de 2018, 12.48 h

Soraya descansa i agafa aire.....EL NECESSITARÀS......


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
8 d'abril de 2018, 12.18 h



PP. les coses es pensen abans......


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
8 d'abril de 2018, 11.55 h

#9 Una trentena d'ultres valencians s'ha concentrat aquest dissabte al matí davant l'Auditori de Vinaròs on el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha participat en una xerrada titulada: "República, única eina per canviar el sistema del 78".

La intenció del grup era queixar-se per la presència del dirigent d'ERC al poble, i per això s'han equipat amb banderes espanyoles i s'han presentat davant l'Auditori; la concentració l'han retransmès en directe des de la pàgina de Facebook ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.