directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] 24 hores donant voltes a la Model per la Caminada per la Llibertat

"No es dorm, això és imparable"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Redacció/ACN | L'Àlex camina ininterrompudament al voltant de l'antiga presó Model de Barcelona per la Caminada per la Llibertat des de les 12:00 hores d'aquest dissabte. El CDR de l'Esquerra de l'Eixample ha organitzat una mobilització de 24 hores, fins el migdia de diumenge, en solidaritat amb els "presos polítics", els "exiliats" i tots els "represaliats" per l'Estat. 
Parades amb menjar i marxandatge davant la Model durant la Caminada per la Llibertat
Parades amb menjar i marxandatge davant la Model durant la Caminada per la Llibertat
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a l'ACN quan ja feia quasi tres hores que caminava sense parar, l'Àlex constata que la marxa va "molt bé". Envoltat de la gent que el va acompanyant en aquesta caminada, l'activista explica que ha d'afrontar "onades de gestió emocional" al llarg de la mobilització. Però es manté ferm: "No es dorm, això és imparable", subratlla.

Al llarg d'aquestes 24 hores es faran diverses activitats com ara cercaviles, música en viu i una xocolatada popular, i es comptarà amb l'assistència de familiars dels "presos polítics".


 
L'Àlex destaca l'"energia" i "bon rotllo" que hi ha durant la marxa, i remarca que el CDR ha escollit la Model perquè és "símbol de la repressió, del que va ser el franquisme i del que continua sent el feixisme". "Té molta càrrega potent", deixa clar. 
 
Tres parades amb menjar i marxandatge marquen el punt central de la mobilització, al costat d'una barra de bar. Des d'allà els activistes preparen pancartes, organitzen el comptador de la marxa, i animen els ciutadans que secunden la Caminada per la Llibertat.



Una de les activistes crida amb un megàfon "llibertat presos polítics", després que soni 'Els Segadors'. També crida el nom de tots els líders independentistes que hi ha entre reixes o a l'"exili", seguit de la paraula "llibertat" que proclama la resta de manifestants. Passen les hores i cada vegada més gent s'afegeix a la mobilització, reivindicativa però també amb un caràcter festiu i de cultura popular.
 
Es preveu l'assistència de Laura Masvidal, dona de Quim Forn; Xavier Sànchez, germà de Jordi Sànchez; a més de Pepe Beunza, l'artista Ferran Garcia Sevilla, el regidor d'ERC a Sant Joan de Vilatorrada  i pallasso acusat de desobediència, Jordi Pesarrodona, entre d'altres. Els beneficis es destinaran a la Caixa de Solidaritat i a la caixa contra la repressió de l'associació Irídia.




 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
8 d'abril de 2018, 11.54 h

#2 Una trentena d'ultres valencians s'ha concentrat aquest dissabte al matí davant l'Auditori de Vinaròs on el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha participat en una xerrada titulada: "República, única eina per canviar el sistema del 78".

La intenció del grup era queixar-se per la presència del dirigent d'ERC al poble, i per això s'han equipat amb banderes espanyoles i s'han presentat davant l'Auditori; la concentració l'han retransmès en directe des de la pàgina de Facebook ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
bejota fletxa bcn
8 d'abril de 2018, 11.29 h

El público abronca a Tardà en Vinaroz por pedír que "Valencia se una a Cataluña".

El diputado independentista ha tenido que salir por la puerta trasera del Auditorio de Vinaroz, ante la protesta de numerosos valencianos y castollenses que querían impedir su charla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 d'abril de 2018, 10.05 h

-fent voltes a la Model. NO "donant"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.