directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Quan la caverna dóna ales a la desproporció de la justícia: d'Altsasu als CDR

La premsa unionista assenyala i l'Audiència Nacional espanyola actua

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| La caverna mediàtica assenyala i la justícia actua. Sembla que aquest patró es repeteix en un Estat espanyol que persegueix judicialment la dissidència política (o, simplement, el que creu que ho és) amb l'ajuda d'un sistema de mitjans de comunicació al seu servei. Va passar amb els joves d'Altsasu -que porten més de 16 mesos empresonats a Madrid, a l’espera de judici, acusats de terrorisme per una baralla de bar amb dos agents de la Guàrdia Civil- i passarà a partir d'avui amb els CDR. 
Una imatge dels CDR
Una imatge dels CDR
© Sílvia Jardí

Comparteix
   


Etiquetes
La mare de l'Adur, un dels presos polítics navarresos, explicava això al directe.cat el passat novembre: “Entre altres persones, de les quals ningú parla, dos guàrdies civils van patir algunes ferides. Arran d’això, els mitjans generalistes espanyols van construir un relat increïble, que va servir de caldo de cultiu perquè es denunciessin els fets a l’Audiència Nacional com a terrorisme”. Ara, al seu fill, la Fiscalia de l’òrgan judicial i COVITE (Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme al País Basc) -que converteix el cas, investigat en un principi com a delicte ordinari al jutjat de Pamplona, en una acusació d’aquestes característiques- volen veure’l condemnat a mig segle de presó. Podem culpar, doncs, els mitjans de comunicació al servei del Gobierno del destí al qual s'enfronta? Explica Pozueta que “abans de prendre-li declaració [a l'Adur], Televisió Espanyola ja deia que ingressaria a presó, la sentència estava escrita".

Com ha passat en el cas dels Comitès de Defensa de la República a Catalunya, durant l’etapa més mediatitzada del cas, molts mitjans de comunicació espanyols van jutjar i criminalitzar de manera acarnissada els joves d'Altsasu davant l’opinió pública. “Havien de generar aquest relat per poder justificar la barbaritat que estan cometent”, assegurava Pozueta. De fet, segons Amaia Izko, advocada d'un altre dels joves, van intentar justificar la imputació de terrorisme relacionant els fets amb una reivindicació política que ha existit històricament al País Basc i que ha comptat amb un suport important a Altsasu -la retirada de les forces policials espanyoles- i, al mateix temps, relacionar els fets amb ETA a través de l’atribució de les reivindicacions a l’organització terrorista i apuntant-la com qui “crea, gestiona i desenvolupa” tot el que giri al voltant d’aquestes. “Intenten presentar els fets concrets de la baralla al bar, no com una cosa espontània que sorgeix en un context de festa, alcohol i altes hores de la matinada; sinó com alguna cosa planificada en el marc d’aquesta reivindicació”, explicava fa uns mesos a directe.cat. Ho ha tornat a explicar via xarxes socials: 

 
Izko es referia a un “relat de ficció que les acusacions mantenen fent absoluta abstracció dels fets i de la realitat sociològica i històrica” del País Basc. “Parlen d’un terror que res té a veure amb la realitat d’aquest poble, d’una relació amb ETA quan ja no existeix com a organització armada”, lamentava. Més enllà dels informes de la Guàrdia Civil, no hi ha cap prova o element objectiu que justifiqui el cas. Una situació que recorda a la recent campanya de criminalització dels CDR que ha dut a terme la caverna mediàtica, intentant relacionar aquests moviments amb una violència inexistent i, fins i tot, amb els temps de la banda terrorista al País Basc. I han aconseguit el seu objectiu: sense cap mena de base fora del relat dels mitjans espanyolistes, la Guàrdia Civil ha posat en marxa aquest dimarts una operació per detenir diversos membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) acusats de terrorisme i rebel·lió. Les detencions també han estat ordenades per un jutjat de l'Audiència Nacional, com en el cas dels joves d'Altsasu, que tenen el seu destí en mans de la jutgessa que va començar la macrocausa contra el procés, Carmen Lamela. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
11 d'abril de 2018, 11.18 h

ÉS LA VESÀNIA, LA FÚRIA CRIMINAL, DE LA "FINCA" PROPIETARI DE POCS, (ELS QUE GAUDEIXEN DE LA UNIDAD) ÉS LA SEVA MORBOSA NORMALITAT, TOTS SOM ENEMICS, EL CIM DE LES JERARQUIES, UNA SOLA DADA, EL GENERAL CHICHARRO MARMESSOR DE JUAN CARLOS I,, ARA PRESIDENT DEL FUNDACIÓN FCO. FRANCO,DIGUÉ : "ANTES LA PATRIA QUE LA DEMOCRACIA", ENCARA HI SOM TANTS SEGLES COLONITZATS,, ÉS HORA D'ALLIBERAR-NOS, , PER BÉ DEL POBLE CATA`LA, QUE S'AMPLIARÀ A TOTS ELS DEMÒCRATES ESPANYOLS,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
bejota fletxa bcn
10 d'abril de 2018, 20.23 h

La Fundación Konrad Adenauer critica la reacción de Alemania y defiende la democracia española.
En un artículo titulado "Cataluña y el declive de la UE", el director de la fundación en Madrid lamenta la actuación de su país en el caso Puigdemont .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
10 d'abril de 2018, 19.59 h

la kale Borroka dels 155! D'això a assassinar algú, falta poc!

Disparen una perdigonada contra una casa que tenia una estelada i un llaç groc.

Els fets han passat a la Bisbal del Penedès, i la família afectada desconeix qui és el responsable de l’acció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 d'abril de 2018, 18.25 h

La Constitució, simplificada.

Art 1º - El Jefe tiene la razón
Art 2º - El Jefe, siempre tiene la razón
Art 3º - En caso de duda, se aplica el articulo 1º.

I no cal molestar-se tant per uns pringats que ho accepten tot (encara que sigui a base de ERE's, o d'acceptar que es digui socialista a Felipe Gles, Alf Guerra, o a Pedro Sanches, etc...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
bejota fletxa bcn
10 d'abril de 2018, 17.51 h



#2 Te equivocas, Jordi. Mi papá no tiene una botica de condons en el barrio de las putas, mi papá no trabaja, es un borracho profesional. Por eso mamá ha de ir cada dia a cumplir su jornada laboral de 10 horas al puticlú "La almeja palpitante", porque sinó no podriamos pagar ni el alquiler del piso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 d'abril de 2018, 17.43 h




#1 I la botiga de condons del teu pare al barri de les putes, també se'n va a Madrid?





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
10 d'abril de 2018, 17.31 h

Impactmedia deja Cataluña y se va a Madrid.

La firma tiene 15 años de vida y es especialista en la publicidad de centros comerciales.

Otras siete empresas abandonan Cataluña

Proceden de Barcelona, Barberà de Vallès, Canyelles, Sant Fruitós de Bages y Sant Joan Despí.

Deluxe Film, la textil Caroll y otras 14 empresas escapan hoy de Cataluña

Las firmas fugitivas escogen como destino Cartagena, El Padul (Granada), Madrid, Muro (Mallorca), Murcia, Pulgar (Toledo)Sama Logística y otras... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.