directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els tres criminals nazis que l'Espanya democràtica mai va extradir

González Pons: “Ningún juez español se atrevería a dar refugio a un alemán que intente romper el orden constitucional”

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Joan Vila @jvilaboix | Gerard Sesé @gerardsese | Aparcant els 40 anys de dictadura franquista, des de la Transició espanyola fins a l'actualitat, l'Estat espanyol hauria negat l'extradició de fins a tres nazis demanats per a justícies de països europeus. Un fet prou rellevant que seria convenient fer-li recordar al  Vicesecretari General d'Estudis i Programes del Partit Popular i eurodiputat, Esteban González Pons, que va enviar una carta (plena d'errors, per cert) als eurodiputats sobre la més que possible no extradició de Carles Puigdemont, president de Catalunya. 
© Begoña Fuentes

Comparteix
   


Etiquetes
El popular González Pons tenia la barra d'escriure una carta als eurodiputats afirmant coses com "Ningún juez español se atrevería a dar refugio a un alemán que intente romper el orden constitucional" o "España pertenece a Europa. Creemos en este proyecto común europeo y estamos preparados para luchar por él. Pero esta Unión sólo es posible si podemos confiar entre nosotros y si nos apoyamos cuando uno de nosotros está siendo atacado. Eso es lo que significa Europa".
 
Doncs bé, això que demana és exactament el que la seva estimada pàtria no ha fet en diferents ocasions. La carta del popular xoca amb la passivitat amb la qual les autoritats espanyoles van tractar durant la democràcia reconeguts cariminals de guerra nazis. Aquí en recordem, almenys, tres casos prou coneguts:
 
1- Hauke Bert Pattist Joustra (Holanda, 1920 - Oviedo 2001)
 
Ex tinent de les Waffen-SS va morir el 2001 a Oviedo. El 1947 va ser condemnat a cadena perpètua a Holanda per crims de guerra. El govern holandès va demanar la seva extradició el 1979 i el 1982. En l'última temptativa va ser embarcat en un vaixell, però alliberat per la policia al·legant la seva nacionalitat espanyola, aconseguida el 1966. L'Audiència Nacional havia declarat el 1982: "dadas las circunstancias del caso, la entrega de Pattist a Holanda, lejos de suponer una ofensa a la dignidad del Estado español, implicaría un acto de nobleza en las relaciones internacionales" segons publicava El País un any després. No es va extradir mai.
 
2- León Dregelle (Bèlgica, 1906 - Màlaga 1994)
 
El Brigadeführee nomenat per Adolf Hitler, tot i ser jutjat i condemnat a mort a Bèlgica el 1945, Espanya el va acollir fins a la seva mort. Exiliat a Constantina, Andalusia, va viure al costat de la base americana del 872 Aircraft Control And Warning Squadron (ara la base es coneguda com a EVA-3 i només gestionada per les forces aèries espanyoles). Allà va fundar "Inmuebles Andaluces S.A". Amb els anys es va traslladar a Madrid, on defensà el nacionalsocialisme amb llibres com "Historia de las Waffen-SS europeas", "Hitler. La marcha hacia el Reich (1918-1933)" o "Llamamiento a los jóvenes europeos.". Fins als últims anys de la seva vida va fer discursos nacionalsocialistes, com podem veure aquí.
 
3- Otto Remer (Pomerània Occidental, 1912 - Marbella, 1997)
 
És un cas notable, el cap de seguretat d'Adolf Hitler, va ser presoner de guerra del 1945 al 1947. Com a cap de seguretat del Fürer va evitar diversos atemptats contra la seva persona. El 1950 va fundar el Partit Socialista del Reich a la RFA, il·legalitzat el 1952 després d'aconseguir 360.000 vots a l'Estat de la Baixa Saxònia. El 1992 va ser condemnat a presó per incitació a l'odi, la violència i el racisme.. El 1994 es va exiliar a Espanya, país que va negar la seva extradició a Alemanya, Baltasar Garzón va demanar el seu ingrés a presó, però va ser denegat per la falta de correspondència dels delictes dels quals era acusat a Alemanya. Després de viure també a Egipte i Síria va morir a Marbella el 1997.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
11 d'abril de 2018, 20.48 h

-que Espanya NO va extradir mai / que Espanya mai NO va extradir


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
11 d'abril de 2018, 19.00 h

DEL COMENTARI 5, HE OBLIDAT DE MENCIONAR EL PRIVILEGIAT PEL NAZISME ESPANYOL QUE ESMENTO ERA EL BELGA ASSASSÍ NAZI, LEON DEGRELLE, QUE VISQUÉ ESPLÈNDIDAMENT A LA "FINCA", AMB EL QUE VA ROBAR ALS JUEUS COMPLETANT EL SEU ASSASSINAT. ELS 19 ANYS QUE VA VIURE DESPRÉS DE LA MORT DEL DICTADOR FRANCO JA EXPLICO AL NÚM. 5, COM VA ANAR


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
11 d'abril de 2018, 13.48 h

Aixo sense parlar del Rodolfo Martin Villa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Carles fletxa Porrera
11 d'abril de 2018, 11.07 h

#3
Tens raó. Ell es deia Jan Buyse i la seva dona Anita Salden. Un periodista de Falset, Toni Orensanz, en feu el llibre -El nazi de Siurana-. Visqué en un gran xalet a l´entrada del poble ...
I segur que en queden molts més amagats darrere de silencis comprats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
11 d'abril de 2018, 10.45 h

EL LLARENA NEGA L'HOLOCAUST, EL SEU PARE, MAGISTRAT, EN EL TEMA DE LES EXTRADICIONS BÈLGICA VA RECLAMAR PER QUATRE VEGADES..VA NEGAR LA,DE L'ASSASSÍ NAZI, VA MORIR EL 1994, DINOU ANYS MÉS TARD QUE EL DICTADOR FRANCO. MIREU LES URPES DEL NAZISME L'AMPLI CAMP QUE ABASTA EL NAZISME QUE L'EXTRADICIÓ DEL NAZI ASSASSÍ QUE FEIA BÈLGICA, TAMBÉ VA NEGAR LA UCD,, D'ADOLFO SUAREZ I EL PSOE DE FELIPE GONZALEZ, SORPRESA? DONCS NO!, LES CÚPULES ESPANYOLES, MONARQUIA etc. PROPIETARIS DE LA "FINCA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 d'abril de 2018, 10.31 h

Quin fàstic i encara ens diuen nazis a nosaltres quan espanya sempre hi ha fet tractes amb ells fins i tot protegint-los de ser extradits per crims contra la humanitat. I esperen que Alemanya extraditi algú que el seu únic suposat "delicte" va ser posar urnes? són un país patètic, pobre, incult, gandúl, inútil, en resum un desastre, no serveixen absolutament per res i no destaquen en res, mai ho han fet, l'únic que destaquen és que són un complet desastre inservible


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 d'abril de 2018, 10.27 h

Per exemple al Priorat, entre Siurana i Cornudella n´hi havia un d´empadronat que morí no fa gaires anys, i que ara no r4ecordo el seu nom.
Ocultació de dades, facilitats de tot tipus, impunitat absoluta, .... Segur que n´hi ha molts més, tan sols faria falta tenir accés a certa informació.
EspaÑa és el reservori de nazis, aquesta és la realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 d'abril de 2018, 09.52 h

Ñ nunca per l'oportunitat de fer el ridícul. A més a més de demostrar que no sap de què parla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 d'abril de 2018, 09.30 h



Gonzalez Pons...quizá debieras estar bien informado ants de hacer el ridículo . Tampoco para tu defenestrado partido, todo vale.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.