directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Colau, decebuda: ''Ahir va ser un dia molt trist"

Carrega contra els partits municipals per bloquejar la multiconsulta

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | "Va ser el plenari municipal més trist d'aquest mandat", ha lamentat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per, sobretot, el rebuig a la multiconsulta. "No estava previst bloquejar-la", ha afirmat l'alcaldessa, que ha carregat contra els partits que van votar en contra sense fer autocrítica. Menys decebuda s'ha mostrat amb el Tramvia, una proposta que el govern municipal va presentar al plenari d'aquest dimarts sense els suports necessaris.
© Aleix Freixas

Comparteix
   


Etiquetes
Colau ha criticat al PDeCAT, la CUP i el PSC per "canviar el vot en últim moment" i anar en contra de dues iniciatives ciutadanes. "No era una proposta del govern", ha recordat l'alcaldessa en una entrevista a Rac1.
 
"Estic en xoc", "no entenc res", ha insistit Colau, que considera que rebutjar la multiconsulta és una "falta de respecte a la ciutadania" perquè el que es votava ahir era "la democràcia directa", segons l'alcaldessa.
 
Colau creu que els interessos partidistes i les pressions de la multinacional Agbar, que "ha gastat milions d'euros per aturar la pregunta" de la remunicipalització de l'aigua, han passat per sobre de la sobirania popular.
 
Tot i que creu que "va ser una derrota molt greu per la participació ciutadana", Colau es mostra esperançada que "la consulta es farà". D'altra banda, creu que el govern municipal no ha de fer autocrítica amb la multiconsulta perquè el reglament "el vam votar tots els partits".
 
"Que no es banalitzi el terrorisme"
 
Pel que fa a la detenció de la jove dels CDR acusada de terrosime, Colau ho ha considerat "una barbaritat, en termes polítics i jurídics". "Això no va d'independentisme, va de defensar drets i llibertats", ha reblat l'alcaldessa, que ha criticat aquesta "política de crueltat" que fa el PP.
 
Tanmateix ha avisat: "que no es banalitzi amb el terrorisme" i ha denunciat que és una ofensa per a les víctimes, "que en tenim de molt recents en aquesta ciutat", ha recordat. 
 
Per útlim, ha fet una crida a participar en la manifestació d'aquest diumenge contra la repressió i els atacs a les llibertats.
 
"Necessitem un govern ja"
 
D'altra banda, Colau ha demanat "responsabilitat" a tots els partits al Parlament per formar un govern. I sobre la investidura de Jordi Sànchez ha demanat una "dosis de realisme". "Necessitem un govern", ha sentenciat Colau, que també ha defensat els drets polítics de Jordi Sànchez.
 
En ser preguntada per la breu conversa amb Felip VI durant el Mobile World Congress, l'alcaldessa ha explicat que el rei li va dir que "el 3-O es va limitar a defensar la Constitució". "Li vaig dir al Rei que la Constitució es pot defensar de moltes maneres però no amb porres", ha assenyalat Colau.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
11 d'abril de 2018, 11.27 h





FRAU-COLAU, L'ALCALDESSA, ES UN FRAU

LA PRESIDENTA DE LA "PAH", LA SANGONERA " MAYA"

RAPIDAMENT VA OBLIDAR ELS DESNONAMENTS, (ARA NO TOCA)

"NO EM PRESENTARE MAI A LA POLITICA"" (AIXO SI QUE HA TOCAT, SOBRETOT A

LA SEVA CARTERA, MARIT i AMICS)



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 d'abril de 2018, 10.54 h

Segons unes informacions periodístiques, des de que Colau va pujar al poder els desnonaments s´han multiplicat exponencialment. Si tot just ella prometré acabar amb aquest greu problema.... Així que s´ho faci mirar i sigui conseqüent. Quan un promet una cosa i no la compleix, hauria de dimitir o no ?
Una cosa sí ha aconseguit, en tota conversa, diferenciar el masculí del femení, "tots i totes, els i les,...). De fet, sembla que alguns tan sols la van votar per això (ICV).

COLAU, LA A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.