directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Puigcercós es compromet a reduir a un sol tràmit l'obertura de noves empreses

Proposa un pacte nacional per fer més àgil l'administració pública

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha proposat aquest dijous un nou Pacte Nacional per agilitar i simplificar l'administració pública, durant la conferència que ha pronunciat al Dinar Cambra davant d'una nodrida representació d'empresaris i emprenedors de Catalunya, on també ha avançat algunes de les propostes programàtiques d'Esquerra en l'àmbit econòmic. La proposta principal és reduir a un sol tràmit l'obertura de noves empreses. Puigcercós ha criticat que en aquests moments cal fer 'una cursa d'obstacles a l'administració pública' perquè els empresaris i emprenedors puguin desenvolupar la seva activitat.
joan puigcercós, cambra de comerç
Comparteix
   


Etiquetes
El president d'Esquerra també ha afirmat que 'no només a base de retallar l'administració aquesta serà més eficaç', tot i que s'ha mostrat obert, si cal, a reduir-la.

En una conferència a la Cambra de Comerç, Puigcercós ha declarat que 'el pròxim Govern ha de buscar un pacte nacional per a l'administració pública'. En aquest context, ha manifestat que es comprometia fer 'de la declaració responsable un objectiu perquè amb un sol tràmit el negoci en aquest país i l'emprenedoria pugui engegar'. En aquest sentit, s'ha compromès a reduir a un sol tràmit l'obertura de noves empreses. 'No podem frenar i introduir mesures arbitràries a iniciatives empresarials que el temps no les pot demorar', ha apuntat.

Puigcercós ha proposat que 'si es vol que el negoci i l'emprenedoria tingui facilitats és amb una administració més àgil i això requereix un pacte nacional' entre partits, sindicats, patronal i tots els agents que hi intervenen. 'Val la pena fer-ho perquè ens situa en una nova dimensió', ha remarcat. Així mateix, Puigcercós ha afirmat que s'ha de fer 'la Llei de la Formació Professional'.

El dirigent d'ERC ha fet aquestes declaracions després de dir que Catalunya té problemes econòmics seriosos, hi ha un malestar perquè no es veu futur i hi ha falta de crèdit per a les empreses. 'Tenim un problema', ha assenyalat. Ha dit que s'ha de combatre el fet que l'economia productiva hagi arribat a un grau d'endeutament. 'S'haurà de resoldre sense els bancs i les caixes'.

Defensa del concert econòmic

Per altra banda, Puigcercós ha manifestat que era una 'bona proposta' el concert econòmic que defensa Mas i ha remarcat que ERC el defensa des de l'any 1992. 'Tots sabem les dificultats del concert econòmic', ha apuntat Puigcercós, qui ha indicat que tot i això és una 'proposta realista'. 'ERC ja havia defensat una posició similar i si hi ha una mínima possibilitat de que els impostos de Catalunya es quedin a Catalunya sempre ho avalarem', ha assenyalat.

El líder d'ERC ha recalcat que s'ha d'arribar fins al final amb aquesta proposta del concert. 'Sabent que si un dia té Catalunya el concert econòmic estarem a les portes de gairebé la independència', ha dit. De fet, considera que 'és més fàcil una declaració unilateral d'independència o un referèndum com defensa d'ERC que a Madrid amb una negociació racional, científica i lògica acabi accedint a que Catalunya recapti tots els seus impostos'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
22 d'octubre de 2010, 13.33 h

Esteu en fals nois, els vostres liders idoletrats us van fent quedar en evidència, ja se'ls veu el llautó i no ho poden ni dissimular , tot i que van agafant posicions de cara les eleccions( tal com deia en Putxi) . En la mateixa evidència que quedava jo davant d'amics, quan defensava ERC a capa i espasa. Obriu els ulls! La vergonya que m'ha fet passar ERC no té nom. Suposo que aquesta decepció us fa sortir aquesta mala llet i alguns no podeu fer 4 frases sense insultar. Si encara fos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Xevi fletxa Girona
22 d'octubre de 2010, 11.42 h

A bona hora s'enrecorda. Set anys al govern portant el departament i ho ha de prometre ara?
I totes les gestions i inspeccions de la Generalitat del dia dia de les empreses no en parla? Es pensa que el més dificultos és obrir una empresa quan tots els gestors en tenen d'obertes per si en cal una ràpida? Ja responc, el que passa és que porta tota la vida al partit i no en té ni ideia del que és treballar, ser emprenedor o portar una empresa. Pot ser una crítica al Sr. Puigcercos, però se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim fletxa PPCC
22 d'octubre de 2010, 10.46 h

Ex-llepa abans de dir el meu nom ves a rentar-te bé la boca que encara et put a cul convergent. Verro fastigós!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep plana fletxa Vilanova de Sau
22 d'octubre de 2010, 09.58 h

No fins ara no em donat suport a empresaris del món del cava, quan els han boicotejat des de les espanyes, no tampoc hem defensat al petit comerç i no això si que no, no hem acceptat comissions del 4% de grans empreses per afavorir les nostres finances.
Ara envieu un sms a en Bertran per què vingui a defensar les vostres miseries i a llepar el cul d'en Mas a veure que cau.
Petons als mugrons que us fan molta falta


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
22 d'octubre de 2010, 08.37 h

#2 i tant que no me'ls imagino. Estàn trepitjant en fals! Començo a dubtar de la capacitat intel.lectual de molts votants d'ERC! si són independentistes , clar!
entenc que molts visquin endollats a 220 Vi els interessique aquests personatges continuin. Però pel bé del païs, no podem tenir un enemic dins del bandol independentista que s'abaixa els pantalons amb elprimer que passa i li regala un xupa-xup. Per cert, a l'ajuntamnet de BCN ja es donen el béc,. A canvi d'augmentar els pressu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
22 d'octubre de 2010, 08.29 h

3 anys de crisis i ara se li encen la bombeta? que he sentit , que diu que no te diners per comprar bons? quin personatge, hem sembla que ni amb apuntador podra acabar l'obra. I ahir diu que el concert economic serà un pas molt important? Putxi!!! reacciona!!! que fa anys que no ets a Madrid!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
22 d'octubre de 2010, 08.00 h

En Puigcercós, amb lo del concert, acaba de deixar amb el cul a l'aire a tots els seus hoolligans que pululen per aquest panflet.

O potser és que està fent mèrits de cara a després del 28-N?.

No m'imagino a n Quim i a algun més que corre per aquí, en un futur proper, lloant les bondats de'n Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 d'octubre de 2010, 07.54 h

Coi Putxi, heu estat 7 anys al govern nomes preocupats en endollar a tots els del partit, i ara et preocupes per les empreses? Va! mentider!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.