directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El regidor de Barcelona que apareix al sumari de Ciutat Vella es queixa que el cas li crea 'indefensió' i 'descrèdit'

Informacions periodístiques apunten que Roger Pallarols podria estar involucrat en la trama de corrupció

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Roger Pallarols, el regidor de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona que apareix esmentat al sumari del cas de presumpta corrupció de Ciutat Vella, ha volgut defensar-se en una compareixença pública. Pallarols, que a més és primer secretari del PSC del districte on es portaven a terme les suposades irregularitats, assegura que la vinculació que 'alguns', 'sense fonaments', li han atribuït amb el cas li està provocant 'indefensió'. El regidor, a més, creu que 'alguns' han buscat el seu 'descrèdit'. Pallarols s'ha compromès a comparèixer també davant la comissió d'investigació que el govern local ja ha anunciat que crearà properament pel cas, seguint l'estructura de la que es va fer per l'hotel del Palau.
'En cap moment he tingut una actitud èticament reprovable'. Contundent i així de clar ha començat la seva defensa Roger Pallarols. I és que des que es va donar a conèixer que una part del sumari de Ciutat Vella contenia converses seves amb algun dels imputats per la presumpta xarxa de corrupció i que se l'esmentava en algunes pàgines del document, la seva figura ha estat posada en qüestió. És per això que el regidor ha volgut comparèixer, junt al primer tinent d'alcalde Jordi William Carnes, per demanar respecte i recordar que ningú mai l'ha citat a declarar, l'ha investigat o l'ha imputat per aquest cas. Se l'ha vist molest per l'allau de sospites que s'han explicat sobre ell i ha relatat que 'alguns han buscat el meu descrèdit amb una absència de fonament procurant involucrar-me en una presumpta trama de corrupció'. Pallarols creu que 's'han fet algunes insinuacions que no tenen res a veure amb la realitat i que, personalment, m'han ubicat en una situació d'indefensió'.

En aquest sentit, ha negat tenir cap tipus de vinculació amb la presumpta trama, ni estar al cas del què passava, ni haver conegut les amenaces que existien contra la regidora de Ciutat Vella Itziar Gongález, ni haver estat informat de cap activitat il·lícita al districte fins que el cas va saltar. També ha assegurat que des del govern municipal i des del PSC li han donat 'tot el seu suport' des del primer moment i ha negat que ningú li hagi demanat explicacions sobre la seva aparició al sumari. Tot i això, el regidor s'ha compromès a comparèixer, si així se li demana, en la comissió d'investigació que l'Ajuntament crearà al voltant del cas.

Precisament d'aquesta comissió ha parlat Carnes, que ha explicat que es constituirà seguint el model de reunions públiques, amb portaveus de tots els grups polítics i compareixences pactades entre tots, que es va seguir per la comissió del cas de l'hotel del Palau. En aquest sentit, ha apuntat que la nova comissió, però, tindrà la dificultat de què ni el sumari ni els expedients podran fer-se públics ni donar-se a l'oposició, 'donat que estan sota secret sumarial' per ordre judicial.

Carnes, per últim, també ha volgut defensar Pallarols. Per fer-ho, el tinent d'alcalde ha assegurat que cal dimensionar les aparicions que hi ha a qualsevol sumari i ha insistit en la no imputació del regidor de Comerç. 'Al final, a la política acabarem amb un punt de perversió malsana. Si algú llença una sospita sobre algú perquè és esmentat en una conversa, podem acabar autoexcloent-nos tots o quasi tots', ha argumentat Pallarols.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.