directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Desmuntant Tabàrnia

Un breu perfil dels membres de la cúpula de la plataforma antiindependentista

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

M.B| A hores d’ara, és de sobre coneguda per tothom la pantomima de Tabàrnia; un concepte sorgit fa uns anys i revifat via xarxes socials després de la derrota unionista en les eleccions del passat 21 de desembre. També el suport rebut per part dels partits espanyolistes -i alguns moviments de la ultradreta- i la caverna mediàtica, però potser no tant el perfil de les persones que s’han erigit com a membres de la cúpula del moviment sense passar per res semblant a unes eleccions. A continuació, directe.cat ofereix un petit resum del reportatge que hi aprofundeix, per veure'l complet cal accedir a la Revista Mirall
 
tabarnia, ultres, unionisme
Un home amb la bandera de Tabàrnia al telèfon

Comparteix
   


Etiquetes
Tot comença amb Daniel de la Fuente, autoproclamat fundador de Tabàrnia, que -en la seva primera aparició pública als  mitjans- posa al costat d’Antonio Robles, el primer secretari general de Ciudadanos i exdiputat del partit al Parlament; a més d’articulista habitual del Libertad Digital de Federico Jiménez Losantos i molt present a altres mitjans de tendència ultra.  De la Fuente està al darrere de la revista online El Magacín, on trobem articles amb títols com “El Golpe de Estado del Frente Popular en las elecciones de 1936” i a Facebook es seguidor de Dolça Catalunya o el grup del Partito Democratico Italiano di Unità Monarchica que -el 1972- es va integrar en el Movimento Sociale Italiano - Destra Nazionale, els hereus polítics del feixisme a Itàlia. Però -més enllà d’això- de la Fuente és, sobretot, una persona que mira pels seus negocis. Vols saber quins són? 
 
Albert Boadella, ressentit amb Catalunya
 
Molts catalans encara no entenen per què  l’actor, dramaturg i director català ha abraçat el nacionalisme espanyol més caspós, quan precisament ell havia lluitat vivament contra la censura franquista des de Catalunya amb Els Joglars. Diuen les males llengües que s’hauria encabritat quan, el 1998, CiU va concedir a Josep Maria Flotats i no pas a ell la direcció del Teatre Nacional de Catalunya. A partir d'aquí, Boadella hauria identificat el catalanisme com l'enemic i Madrid li hauria comprat la seva ridícula  paranoia de boicot per part dels catalans que ha desembocat en una obsessiva croada personal contra Catalunya que dura fins a l’actualitat. Li està especialment agraït a l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, tot i formar part ell de la fundació de Ciudadanos i -més endavant- recolzar UPyD.  Vols saber per què?
 
Jaume Vives: l’ultracatòlic, homòfob, masclista i xenòfob que dóna veu a Tabàrnia  
 
Una altra de les cares més conegudes de Tabàrnia és la de Jaume Vives Vives, portaveu de la plataforma. Era conegut i alabat als mitjans de comunicació unionistes com el del “balcó de la resistència” al carrer Balmes de Barcelona, d’on penjava la bandera espanyola amb el Sagrat Cor de Jesús que van usar els Requetés -una organització paramilitar carlista, moviment amb qui està molt vinculat- a favor del bàndol franquista durant la Guerra Civil Espanyola. 
 
Però la cosa no acaba aquí. El 2011, Jaume Vives Vives va fundar el diari digital El Prisma, des del qual ha donat veu a personatges de la ultradreta més rància. L’homosexualitat i l’avortament són els dos temes estrella de la publicació de Vives; juntament amb el rebuig a la immigració, l’islam o el feminisme. Tampoc amaga la seva homofòbia, masclisme o xenofòbia en publicacions al seu Twitter. Vols saber què diu?
 
Joan López Alegre i Tomás Guasch, el trampolí de Tabàrnia als mitjans de comunicació espanyolistes
 
Segurament, Jaume Vives va coincidir amb el proper protagonista a la Universitat Abat Oliva CEU, centre de pensament del catolicisme més conservador. Joan López Alegre és el propietari d’una de les empreses que promociona i fa difusió de Tabàrnia, StrategyComm, i tertulià en defensa del nacionalisme espanyol més ranci. A més, és exdiputat del PP i ha treballat per a Ciudadanos (concretament, per a Juan Carlos Girauta) i per Alejo Vidal-Quadras (que va saltar del PP a VOX) al Parlament Europeu. 
 
D’altra banda, juga un paper important pel que fa a la comunicació de Tabàrnia el periodista de la COPE Tomás Guasch, que ha estat proclamat pel deliri unionista com a ministre d’esports.  I un altre ‘ministre’ -el d’Hisenda- que no podem oblidar esmentar és Xavier Gabriel, propietari de La Bruixa d’Or. Gabriel, que va quedar retratat el passat octubre en una conversa telefònica gravada on s'esplaiava contra els independentistes i els titllava de “fills de puta” desitjant que els “donessin pel cul”. Vols saber-ne més?
 
Miguel Martínez, de festa amb el petit Nicolás
 
I, no podem acabar aquest repàs per la cúpula de Tabàrnia sense parlar del president de la Plataforma , Miguel Martínez. El que és més interessant sobre ell és fer una passejada per les xarxes socials, on apareixen fotos seves amb Albert Tafalla, dirigent local de Plataforma per Catalunya, imputat el 2013 acusat de protagonitzar una campanya electoral racista. Al seu  Facebook, a més, hi ha altres perles com la bandera carlista de la Creu de Borgonya o la utilització de l’assassinat del militant falangista Víctor Laínez a Saragossa per victimitzar aquesta mena de nacionalisme espanyol. Però -entre tot això (i més)- el que sense dubte més sorprèn són les fotografies en que se’l veu en un ambient festiu amb el petit Nicolás, detingut el 2014 acusat de falsedat documental, estafa en grau de temptativa i usurpació de funcions públiques i estat civil, a més de ser imputat posteriorment per revelació de secrets, suborn impropi, malversació de cabals públics i tràfic d'influències. Vols veure-ho?




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
13 d'abril de 2018, 09.19 h

-emprenyat. No "encabritat"


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7

Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
anònim fletxa La Massó
12 d'abril de 2018, 20.50 h

#1 Però tu te´n aniràs o t´estimaries més que et fotessin fora. Probablement podries escollir.

Però, ja saps, per a una bona foto curricular de presentació a les cloaques centrals, millor la darrera opció! Veritat que sí?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
12 d'abril de 2018, 20.11 h

#1
bejotaa > bcn



Quan s'en va la Seat ?
Un kagarro de Cagabarnia a la boca ?
en vols dos, o tres ?
Tres segur.
Ets una porca de cacabarnia, es la teva merda patriotica.

CACA, CACA, CACA DE CACABARNIA


JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
12 d'abril de 2018, 19.21 h



#1

Qui vols que es cregui una sola paraula dita per tu, POBRE bejota, que has demostrat MIL vegades ser el MÉS PPÀLURDAMENT ANALFABET DEL DIGITAL ??!! !!


Veiam, PPobre ignorant PPatós i PPedant, recordem alguna de les moltes BARBARITATS que has estat prou estúpid per escriure aquí:


En "LLUIS" (sense accent perquè és un A N A L F A B E T ) abans usaba de nick "bejota" però se n'avergonyeix per les moltes ANALFABETADES CRETINES havia escrit i de les que ens varem burlar cruelment ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marta fletxa Sabadell
12 d'abril de 2018, 18.10 h

Els de Tabarnia viuen dels analfabets !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 d'abril de 2018, 17.21 h

Tot un col.lectiu de fills de la gran puta


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
12 d'abril de 2018, 15.52 h

La editorial Hispapublic se esfuma de BCN a Pamplona.
Hoy también salen de Cataluña las compañías Broadcom Networks Spain, Epsilon UMI, Fedosal Trade y Sunset Inmobiliaria Catalana.


Microbeam, de aparatos científicos, se exilia de BCN a Madrid.
La empresa cuenta con dos oficinas en España y la de Madrid alberga a partir de ahora la sede social.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.