directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'obsessió de Llarena contra el procés el fa passar per damunt de l'ONU

No permet a Jordi Sànchez assistir al ple d'investidura ni físicament ni per via telemàtica

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha denegat a Jordi Sànchez poder sortir en llibertat per anar al ple d'investidura de divendres. Tampoc accedeix a donar-li un permís penitenciari ni li permet intervenir per via telemàtica, tal i com havia sol·licitat la seva defensa. Així, Llarena ignora totalment al Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, que va instar l'Estat a prendre mesures cautelars per garantir els drets polítics del diputat.
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
És el segon cop de porta a Jordi Sànchez del Suprem, que torna a impedir al candidat ser al ple (ja ho va fer el passat 12 de març). Llarena considera que es manté el risc de reiteració delictiva -el mateix argument que ja va esgrimir al març- i alerta de les "greus conseqüències" que tindria si és president. Creu també que la seva candidatura té elements que apunten "de manera marcada i racional" que, en cas de ser president, podria "trencar l'ordre constitucional". Entén que s'han garantit els seus drets polítics i que només té una limitació "parcial" ja que pot delegar el vot i s'ha pogut presentar a les eleccions. Sobre la resolució de l'ONU, a més, diu que no es dona "cap indicació concreta" i que, a més, "no és vinculant" per al tribunal. També apunta que la limitació dels drets polítics individuals és "adequada" si està fonamentada en d'altres finalitats "constitucionalment legítimes". 
 
El dimarts, i després de la convocatòria formal del ple amb Sànchez com a candidat, el seu lletrat va presentar davant del jutge Llarena un escrit on li demana que adopti les mesures que facin possible que pugui exercir els seus drets polítics i assistir al debat d'investidura, convocat per aquest divendres. En l'escrit, li fa tres peticions. En primer lloc, li sol·licita que decreti la seva posada en llibertat provisional per anar al ple o, si no accedeix, li concedeixi un permís penitenciari per anar físicament al ple. 
 
A més, i a diferència de la petició que ja va fer al març, incorpora una altra opció. Demana al jutge que permeti a Sànchez intervenir al ple a través de videoconferència desplaçant-se al lloc on el jutge estimi oportú. El lletrat distingeix entre la petició que fa sobre Sànchez i la que en el seu moment es va fer per poder investir Puigdemont a distància. 
 
En l'escrit, l'advocat reconeix que aquest possibilitat ha estat exclosa pel Tribunal Constitucional en el cas de persones que "no es trobaven a disposició de de la justícia espanyola" (en referència a Puigdemont), però afegeix que, en el cas de Sànchez, "res impedeix acceptar aquesta opció" ja que no pot assistir al ple físicament pel fet d'estar a la presó però no per estar fora d'Espanya. En l'escrit, apunta també que aquesta opció de la videoconferència hauria d'estar posteriorment acceptada per la presidència del Parlament. 
 
Recorda la resolució de l'ONU
 
En l'escrit adreçat al jutge, el lletrat de Jordi Sànchez recordava a Llarena que encara té sobre la taula (i sense respondre) un escrit presentat el 26 de març, després de la resolució de l'ONU. Aleshores, la defensa de Sànchez ja demanava a Llarena que "restablís plenament" els drets polítics del diputat, incloent el seu dret a accedir a la presidència de la Generalitat de Catalunya. 
 
En una entrevista a la 'Cadena Ser', el president del Parlament, Roger Torrent, ha expressat la seva intenció d'apel·lar a organismes internacionals si finalment el jutge del Tribunal Suprem no permetia al candidat assistir al ple d'investidura. Torrent va enviar el dilluns una carta al jutge Llarena on li demanava que pogués assistir al ple, li deia que tenia "intactes" els seus drets polítics i li recordava la resolució de l'ONU. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
13 d'abril de 2018, 09.05 h

LLARENA DEVIA PROTEGIR ELS "GUERRILLEROS DE CRISTO REY" AMB LES AMENACES, SOBRE EN JORDI, EN TEMPS DE LA CRIDA, AQUEST ARA DEUEN ESTAR A VOX, I DIR-LI POT SER REINCIDENT AMB DELINQÜÈNCIA QUAN EL DELINQÜENT ÉS ELL JUNT A TOTS ELS SICARIS I MERCENARIS DEL GANGSTERISME. DE LA "FINCA ESPAÑA" ÉS QUE NO S'HA MIRAT AL MIRALL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4

Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 d'abril de 2018, 17.08 h

Llarena fotent la banya en un forat ens dona l'oportunitat de ser encara més ferms en la decisió de que, qui decideix el nostre futur som nosaltres els catalans. Aixi doncs, ens hem de reafirmar en que el nostre president ha de ser el M H Carles Puigdemont i s'ha acabat el bròquil. O sigui, DESOBEIR A L'ESTAT ESPANYOL QUE NO ENS REPRESENTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
bejota fletxa bcn
12 d'abril de 2018, 15.51 h

La editorial Hispapublic se esfuma de BCN a Pamplona.
Hoy también salen de Cataluña las compañías Broadcom Networks Spain, Epsilon UMI, Fedosal Trade y Sunset Inmobiliaria Catalana.


Microbeam, de aparatos científicos, se exilia de BCN a Madrid.
La empresa cuenta con dos oficinas en España y la de Madrid alberga a partir de ahora la sede social.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
12 d'abril de 2018, 15.45 h

Una quarantena d'eurodiputats de tots els grups polítics excepte el PP reclamen que s'alliberin els presos i no s'extradeixi els polítics catalans que estan establerts a l'exterior. Els parlamentaris, de 15 estats membres, demanen a través del Manifest pel Diàleg a Catalunya que la justícia espanyola deixi en llibertat els nou polítics que són en diversos centres penitenciaris a Madrid i alerten que, d'acord amb el codi penal espanyol, poden passar-se fins a quatre anys en presó prevent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.