directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els vincles amb l'extrema dreta del president de la 'Unió de Mossos per la Constitució'

Companys de l'ex-Guàrdia Civil carreguen contra ell per "violent" i "mentider"

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Redacció| Volen replicar l'èxit d'agrupacions com la sectorial de Mossos de l'ANC, però només compten amb uns 300 dels 17.000 agents que hi ha a Catalunya. La 'Unió de Mossos per la Constitució' ha nascut marcada per la manca de suports des de la policia catalana, però també amb la caverna mediàtica disposada a elevar-la fins al cel. Potser no saben (o no volen saber) els vincles amb l'extrema dreta del seu president, Ángel Gómez, quan el reben amb els braços oberts als seus mitjans perquè difami contra el cos sota els pseudònims de Felip i Pau. 

 
 
 
Àngel Gómez, de servei, dormint en una cafeteria
Àngel Gómez, de servei, dormint en una cafeteria

Comparteix
   


Etiquetes
Segons han fet saber a directe.cat companys de feina de Gómez -que, actualment, està en actiu a la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat-, l'agent és un ex-Guàrdia Civil que "va abandonar el cos militar per la porta del darrere, després de la seva mala praxi en la seva tasca a Sitges". I és que, segons els agents, és conegut per la seva ideologia ultra i "no és ben rebut entre companys" per mostrar una "actitud estrafolària" quan -per exemple- escolta a tot drap l'himne de La Legió pels passadissos de la comissaria.

Diversos Mossos d'Esquadra han volgut denunciar, doncs, les relacions del president de la 'Unió de Mossos per la Constitució' amb l'extrema dreta. Durant el seu temps lliure, Gómez practica boxa al conegut gimnàs 'Gallego Prada', freqüentat pels ultres del FCBarcelona -els 'Boixos Nois'- i membres de la polèmica banda motoritzada 'Hell Angels' (Àngels de l'Infern). "No dubta a utilitzar els seus coneixements d'aquest esport en situacions absolutament innecessàries en la seva activitat laboral, convertint-lo en un policia violent i imprevisible", denuncien els seus companys. 

De fet, el titllen de persona "desequilibrada i de difícil convivència" i asseguren que s'ha enfrontat als col·legues que li haurien recriminat la seva actitud. "Fins i tot, en una de les ocasions, dos agents van haver d'intervenir i retenir l'Ángel perquè no agredís a un altre agent, a qui insultava com un energumen", expliquen, sobre el seu comportament "indecorós i poc professional". 

El seu principal aliat, frustrat per no accedir a la Policia Nacional

Ángel Gómez ha denunciat davant la Fiscalia Provincial de Barcelona i l'Audiència Nacional a quatre comandaments de la seva comissaria, acusant-los de polititzar les seves decisions, desobeir al Gobierno, no retirar les urnes del referèndum i donar suport policial al que titlla de rebel·lió del Govern català. "De 264 agents de la comissaria, només ell ha denunciat aquests fets. Dels altres 12 agents citats com a testimonis en la seva denúncia, cap ha volgut signar-la", expliquen altres agents.
 
Però el que més els indigna és el perfil del seu màxim aliat en aquesta croada, que es troba entre aquests 12 agents:  Arturo Blanco, un ex vigilant de seguretat que ha intentat -en diverses ocasions i sense èxit- accedir al cos Nacional de Policia. A més, ha estat sancionat als Mossos d'Esquadra (retirant-se-li l'arma) per violència de gènere i se li reconeixen també vincles amb la ideologia d'extrema dreta. "En ple moment d'eufòria, es va dirigir a tres companys que parlaven sobre el procés catalanista al vestidor dient-los literalment: 'a aquests tres caldria donar-los un tret al clatell' ", asseguren companys seus.

Sobre la denúncia de Gómez als seus caps,  els Mossos d'Esquadra amb qui s'ha posat en contacte directe.cat apunten que "les seves mentides només s'entenen com a producte d'una venjança personal en contra dels superiors de la comissaria". Tot i que els comandaments del cos han cridat l'atenció a Gómez per la seva actitud en diverses ocasions, no han tramitat cap expedient contra ell; tot i la persecució que denuncia patir l'agent. 
 
"El fet que l'Ángel hagi abocat totes aquestes mentides i acusacions sobre fets inexistents a la comissaria i citat amb noms i cognoms a diversos comandaments, posant en perill la seva integritat física i la de les seves famílies, ha provocat que la immensa majoria dels agents d'aquestes dependències policials rebutgin aquesta acció independentment del seu ideal polític, ja que tothom coincideix que ha estat una acció totalment roí i inadequada", sentencien els companys d'Ángel Gómez. 

Insuportable manca d'higiene

A banda dels fets esmentats, els agents també es queixen d'una "exagerada manca d'higiene" -"per exemple, porta camises brutes i groguenques durant dies i desprèn una olor corporal extremadament desagradable"- i del fet que l'agent se salti 
contínuament el decret d'uniformitat, pel qual s’estableix l’uniforme, l’equipament, els distintius, els elements d’acreditació i la imatge corporativa del cos. "És vist, diàriament, al brífing previ al servei amb un mitjó blanc brut per sobre dels pantalons de l'uniforme i portant el telèfon al seu interior", expliquen. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
17 d'abril de 2018, 11.51 h

Ley Orgánica 4/2015, de 30 de marzo, de protección de la seguridad ciudadana. Art 36.23

https://boe.es/buscar/act.php?id=BOE-A-2015-3442&p=20150331&tn=1#s2-2

Feu bé la vostra feina!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
17 d'abril de 2018, 11.40 h

Tot i que sigui cert -o no-, el darrer paràgraf de la noticia sobra. Cal ser més curosos per evitar semblar inquisidors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 d'abril de 2018, 10.38 h

per això no el volgueren a la Policia, un dropo, manta, boques i fatxa. Una joia de fireta ! Au passa a la messeta zentral que allí et valoraran més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa barna
17 d'abril de 2018, 10.20 h

Aquest cos és el que ens ha de defensar d l'estat d'alerta en que vivim? necessitem un govern factible o sigui el que ha de formar la REPÚBLICA.

PER LA REPÚBLICA CATALANA SENSE UNA ESPAÑA SENSE ESCRÚPOLS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
17 d'abril de 2018, 10.10 h

Fill de la grandíssma puta!!!!! se l'expulsa del cos i avall, sense miraments i a més se l'expulsa de Catalunya prohibint-lo l'entrada de per vida


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
F.Castella fletxa Tarragona
17 d'abril de 2018, 10.04 h

Mas, des del 2011 per preparar estructures d'estat i portar Catalunya al referèndum d'autodeterminació, vas passar-te els anys enganyant a quasi tot-hom, els de la CUP afortunadament et van calar, ni tan sols vas ser capaç de treure del cos amb tota la colla de GC's i PN's mercenaris. De fet aquesta és l'explicacio de moltes coses, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
qvic fletxa Barcelona
17 d'abril de 2018, 09.38 h

Energúmens d’aquesta mena, són els que s’erigeixen en els més fervents defensors de la CE. Els que es diuen «demòcrates» i defensors de la CE, pot ser que es preguntin què ha canviat perquè els més feixistes i violents siguin ara els més acèrrims defensors de la CE. O no els importa anar del bracet amb aquesta gent? Com fa Iceta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 d'abril de 2018, 09.32 h

-disparar un tret / fotre un tret. No "donar"
-diuen. No "asseguren" ni "apunten" ni "sentencien"
-fa pudor. No "desprèn un olor corporal"


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 d'abril de 2018, 09.24 h



El judici als joves de Alsasu, comen-se molt emmerdat .

- La jutge, ha estat condecorada recentment per la Guarcia Civil.i

- Casada amb un coronel de la G.C.

Que mes cal dir....... mala pesa al teler.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
17 d'abril de 2018, 08.58 h



ESPAÑA AGONITZE , enfonsada per la seva pròpia porqueria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.