directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Riera obre la porta a un candidat alternatiu si el programa de govern és clarament republicà

La CUP acceptaria una investidura dins l'ordre constitucional si l'objectiu és materialitzar la República

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | El diputat de la CUP, Carles Riera, obre la porta a una investidura alternativa a Puigdemont si el programa de govern posterior és netament republicà. "Només podrem donar confiança a un altre nom si es concreta materialitzar la república", ha sentenciat Riera, que ha lamentat que si no és així "haurem de mantenir les 4 abstencions i fer oposició".
El diputat de la CUP Carles Riera, mirant a càmera, durant la roda de premsa el 20 de març de 2018
El diputat de la CUP Carles Riera, mirant a càmera, durant la roda de premsa el 20 de març de 2018
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
Segons la CUP, investir Carles Puigdemont suposaria un acte de dignitat nacional republicana i renunciar-hi, "un acatament del marc legal i constitucional".

Tot i això, el partit anticapitalista acceptaria una "renuncia a una investidura republicana" només si el programa de govern és netament republicà, amb polítiques i accions republicanes "tan si les accepta l'Estat com si no", tal com ha explicat el diputat Carles Riera aquest dimecres al matí en una entrevista a Els Matins de TV3.
 
"Si arribem a assolir un acord d'aquest tipus, la CUP podria reobrir un debat intern per replantejar-se la seva posició", ha destacat Riera, que ha assegurat que de moment no hi ha cap diàleg d'aquest tipus.

Puigdemont, el millor candidat

Malgrat aquesta opció, la CUP segueix apostant per investir Puigdemont ara que "afortunadament" es tornen a donar les condicions perquè és "el candidat amb més legitimitat" i suposaria un "acte de sobirania política".
 
Riera defensa que l'única via per fer República és la desobediència i la unilateralitat amb l'Estat. "Qualsevol intent de pacte no serveix per a res", ha reblat el cap de llista de la CUP en les passades eleccions.

En aquest sentit, ha instat JxCat i ERC a estar a l'altura. "Ja n'hi ha prou de recular i tirar enrere", ha sentenciat Riera, que ha demanat a les forces sobiranistes que compleixin el seu compromís electoral.
 
D'altra banda, ha defensat que la CUP està disposada a assumir qualsevol responsabilitat "si el que es tracta és de fer República". De fet, Riera ha recordat que van proposar formar part de la Mesa però no han rebut cap resposta.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
18 d'abril de 2018, 11.08 h



Cifuentes, te falta un master en DIGNIDAD.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 d'abril de 2018, 10.46 h

LA POSICIÓ DE CARLES RIERA I TOTA LA CUP,, LA VEIG CORRECTE EL PRESIDENT PUIGDEMONT, ÉS LA PERSONA INDEPENDENTISTA DINS DELS MILIONS QUE SOM, QUE LLUITEM D'ENÇÀ EL 1724, CONTRA
I IMPERIALISME BRUTAL PERMANENT DURANT CINC SEGLES. EL "REINO DE LA FINCA ESPAÑA", AMB L'ODI SEDIMENTAT DES DE LA SEVA CRIMINALITAT FUNDACIONAL, VEUEN EN EL PRESIDENT PUIGDEMONT, EL MÀXIM PERILL I LA CATALANOFÒBIA QUE ELS REGNE, SERÀ UNA GRAN VICTÒRIA PER A LA REPÚBLICA, L'ÚNIC CAMÍ PEL PROGRÉS EL BENES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.