directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montoro també se salta les regles a Madrid

L'AIReF li ha dit molt clar al ministre "previsiblement incomplirà" la normativa de despesa

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro també se salta les regles del joc. Ara bé, si d'una cosa està content, és de la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (LOEPSF). El per què és ben senzill. Precisament amb aquesta normativa es van incloure tot l'entramat de regles fiscals que impedeixen als dirigents polítics augmentar la despesa pública en èpoques de bonança. Bàsicament per evitar el que ja va passar la dècada passada, amb la crisi econòmica. 
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i les possibles virtuts que aquesta normativa pugui despertar no tot és positiu. De fet, el problema principal rau a l'hora de realitzar un pressupost expansiu. I és precisament això el que pretén fer Montoro a Madrid. 
 
Però l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) li ha dit molt clar al ministre: "previsiblement incomplirà" la normativa de despesa. En paraules de Montoro però parlaria del "pressupost més social de la història", recull El Confidencial. Però, tot i això, seria el primer d'aquest Gobierno que incompliria la regla de la despesa, motiu pel qual, Hisenda va intervenir els comptes a l'Ajuntament de Madrid a finals de 2017. 

Cal recordar, així que, el ministerio d'Hisenda va informar per carta a l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que assumiria el control setmanal dels comptes oúblics de l'Ajuntament. El ministerio va assegurar aleshores que l'ajuntament "no havia reduït la seva senda despesa" tot i els compromisos adquirits pel propi ajuntament sobre el compliment de la regla de despesa. 

Els problemes del ministre
 
"Amb la informació disponible i les estimacions realitzades per l'AIReF, s'observa risc que la despesa computable pel 2018 creixi per sobre de la taxa de referència aprovada", explica l'autoritat fiscal en el seu informe sobre els Presupuestos Generales del Estado pel 2018 (PGE).
 
Però quin és el principal problema per a Montoro? Doncs és doble. Tal com recull El Confidencial, hi haurà un increment de la despesa corrent que incorporen ja els PGE, entre les quals hi ha la pujada de sou per als funcionaris, l'augment de la plantilla de treballadors públics o la pujada de les pensions mínimes i de viudetat. Això implica un augment de la despesa que no es compensa amb l'estalvi de prestacions d'atur. Per tant, carrega sobre la regla de la despesa.
 
L'altre problema del Ministre és que precisament aquesta regla també es veu perjudicada per les rebaixes dels impostos. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
18 d'abril de 2018, 12.29 h


UNG MONTORO ENAMORAO DE LA LUNAAAAAAAAAAAAA

POL LAH NOCHEH ABANDONA LA MANAAAAAAAAAAAAAAAAA

Hodé como me gutta eta cansiong !!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.