directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 23:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El president d'una associació de mestres unionista ensenya als alumnes que Franco és el ''modernitzador definitiu d'Espanya''

Ahir, es manifestava davant l'Institut Joan Boscà de Barcelona contra "l'adoctrinament" a l'escola catalana

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| L'Institut Joan Boscà de Barcelona va haver-se d'enfrontar ahir a l'assetjament de grups de l'extrema dreta espanyolista, concentrats a les seves portes per acusar a crits el centre d' "adoctrinar" els alumnes a favor de la independència. Com a resposta als atacs ultres, es va crear el 'Front en Defensa del Joan Boscà' -integrat per alumnes, exalumnes i entitats del barri de Les Corts-, que avui ha denunciat via Twitter que un professor del centre ha repartit articles entre els estudiants amb el títol "Franco fue un dictador durante cuarenta años, pero también el modernizador definitivo de España". "Aquest 'pero' és la impunitat feixista espanyola", denuncien des del 'Front en Defensa del Joan Boscà'. 
 
Francisco Oya
Francisco Oya
© Twitter

Comparteix
   


Etiquetes
El professor és Francisco Oya, també president de l'associació 'Profesores por el Bilingüismo' (nascuda el 1994 per lluitar contra un suposat “adoctrinament” a l'escola catalana), i que -tot i no deixar-se veure ahir a la manifestació contra l'institut al costat d'individus com Jaime Vizern, que va intentar entrar al domicili de Puigdemont a Waterloo vestit de Guàrdia Civil i és president de  'Democracia y Unidad Española' o alguns afiliats de Vox- "es situava dos carrers més avall, en contacte directe amb els feixistes" segons el 'Front de Defensa del Joan Boscà'. 

De fet, Oya va ser ''convidat d'honor'' de l'extrema dreta a una manifestació espanyolista el passat 4 de febrer a Manresa, organitzada per Democracia y Unidad Española (DUE) amb el lema “No a l'adoctrinament als col·legis, som catalans i espanyols". A més, concedeix entrevistes sobre l'associació que presideix al grup d’extrema dreta Somatemps.


Segons va avançar 'El Món', els alumnes de Batxillerat de l’Institut públic ja havien començat una campanya el passat març contra aquest professor d’història d’Espanya, per fer comentaris “homòfobs, racistes i sexistes” a classe, enfocant també el temari des d'aquesta perspectiva. A més, Oya hauria parlat de manera inapropiada sobre la situació política a Catalunya -al Joan Boscà, la policia espanyola va carregar el passat 1 d'octubre- i hauria repartit un document als estudiants on es defensa que el nacionalisme català és supremacista. Oya també hauria fet comentaris sobre la validesa única del cristianisme com a religió.   




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
19 d'abril de 2018, 09.54 h

#4 Au calla gos rabiós, que tu i la teva colla de nazis espanyols teniu sempre ràbia perquè veieu que la resta del món passa ja de vosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
19 d'abril de 2018, 08.41 h



Aquest senyor volia dir: Franco el MASACRADOR PROVISIONAL DE ESPAÑA, aunque ha tenido buenos seguidores i a fe que intentan que no se pierdan sus enseñanzas..

Tenim varis exemples a partits i associacions feixistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 d'abril de 2018, 18.28 h

TESTIMONI CLAR, QUE EL FRANQUISME ERA SINERGIA DE LA MUNIÓ DE TIRANIA DE CINC SEGLES, I ARA ELS ENERGUMENS PODEN INCULCAR-LO A LES ESCOLES, I AMB LA NEOLLENGUA ENS HO HO ENCOLOMEN ESTULTAMENT "LOS PRINCIPIOS FUNDAMENTALES DEL MOVIMIENTO NACIONAL" ELS SÓN UNA ESTRUCTURA ESSENCIAL PER E¡ALIMENTAR RENOVADES CATALANOFÒBIES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
bejota fletxa bcn
18 d'abril de 2018, 18.20 h


El 'ressò' internacional del procés.

Només micròfons de mitjans catalans i Reuters en la roda de premsa de Torrent a Suïssa després de reunir-se amb membres de l'ONU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 d'abril de 2018, 18.08 h

I això no és voler adoctrinar a els alumnes? au vinga colla de fills de la gran puta franquistes, foteu el camp de Catalnya i deixeu-nos en pau que se us veu el llautó i quedeu en evidència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 d'abril de 2018, 18.05 h

#1 Franco? mil anys? jjajajajajajajajajajajajajajjajajajajajajajajajaja, però que collons fumes i esnifes penjat de merda?

Xato, Catalunya porta més temps en el món del comerç i la indústria quan Franco era un repugnant fetus.



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
18 d'abril de 2018, 17.44 h

Gay de Montellà: "Cataluña va a un periodo de 10 años o más sin crecimiento si seguimos así".Lo que más me preocupa es el medio plazo, a partir de 2020. o que más me preocupa es el medio plazo, a partir de 2020. Ahí veremos el daño que ha producido este proceso a la economía catalana con el traslado de sedes sociales que, con el tiempo, va generando mayores dificultades a su entorno.

N.B. PER A CATALUNYA , FRANCO FOU EL BENEFACTOR MÉS GRAN ALS ULTIMS MIL ANYS. SOLS ELS XIMPLES HO P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.