directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 16:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Girona no oblida: Multitudinària inauguració de la Plaça U d'Octubre de 2017

Puigdemont intervé en un missatge gravat, i diu que es tracta d'un "espai d'orgull" per als gironins que volen viure "en comunió amb tots els pobles d'Espanya"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN | Més d'un miler de persones s'han acostat a la inauguració de la Plaça U d'Octubre de 2017 de Girona aquest dissabte. Un acte festiu que ha comptat amb diverses activitats culturals i en el que ha intervingut el president de la Generalitat destituït pel 155, Carles Puigdemont, en un missatge gravat des d'Alemanya. Puigdemont ha recordat els fets de l'1-O, i considera que l'antiga Plaça Constitució – ara Plaça U d'Octubre de 2017 -, representa un "espai d'orgull" per a tots els gironins que, assenyala, volen viure "en comunió amb tots els pobles del món i d'Espanya". Un dels moments més esperats de l'acte ha estat la descoberta de la placa que recorda els fets que van passar a Girona, i que ha anat a càrrec de l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i del vicepresident del Parlament, Josep Costa.
Inauguració de la Plaça U d'Octubre de 2017 de Girona
Inauguració de la Plaça U d'Octubre de 2017 de Girona
© @girona_cat

Comparteix
   


Etiquetes
"El que fem avui és un homenatge a la dignitat i el coratge dels gironins que van defensar amb el seu cos les urnes", així s'expressava l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en la inauguració de la Plaça U d'Octubre de 2017. Un espai que fins ara portava el nom de Constitució i que els grups independentistes del consistori van decidir canviar, per recordar els fets que van passar el dia del referèndum. Tot plegat, en un ambient festiu en el que s'han fet multitud d'activitats com balls tradicionals, una cercavila, un concert i un vermut popular.
 
Un dels moments emotius ha estat quan Madrenas, acompanyada del vicepresident del Parlament, Josep Costa, han descobert la placa que commemora l'1-O, just a sota de l'escultura de la nena gironina que va néixer el mateix dia de la Constitució, i que homenatjava l'antic nom de la plaça.
 
Un escrit recorda la "brutal agressió" que va patir la ciutadania de Girona per part de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. "Aquesta placa vol deixar testimoni d'admiració, memòria i record del digne comportament del poble i el seu coratge", conclou.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
BEJOTA fletxa bcn
22 d'abril de 2018, 11.22 h

Durante la etapa 2013-2017, coincidente con el cacareado procés, han abandonado olímpicamente nuestras latitudes unas 5.500 sociedades de todo pelaje y condición. Ahora, con la estampida del primer trimestre, las firmas fugitivas ya superan las 6.500, que se dice pronto. La desertización financiera y productiva que ha sufrido y sigue sufriendo Cataluña no tiene parangón en Europa, al menos desde la Segunda Guerra Mundial. El daño causado a esta región por los separatistas es inmenso e i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
22 d'abril de 2018, 09.34 h

TOTES LES CIUTATS I POBLES CATALANS HO HAURIEN DE FER. SI VOLEN POSAR EL NOM DE CONSTITUCIÓ S'HI HAURIA D'AFEGIR CATALANA!
PER LA NOVA REPÚBLICA CATALANA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 d'abril de 2018, 18.52 h

GIRONA AIMADA !!! GIRONA M'ENAMORA A MI, T'ENAMORA A TU I A TOTS ENS ENAMORA, LES TEVES GESTES SON L'ORGULL D'UN PASSAT GLORIOS, "QUE EL FUTUR ENCARA MILLORA..."


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.