directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nova lliçó de democràcia de Suïssa a Espanya: els exiliats es poden expressar "lliurement" al país helvètic

Espanya busca un aliat en el ministre d'exteriors però no li acaba de sortir bé

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Redacció| El ministre d'Exteriors de Suïssa, Ignazio Cassis, ha traslladat aquest dilluns al seu homòleg espanyol que els polítics catalans que són exiliats o han viatjat a Suïssa ho fan com a "beneficiaris" de l'acord de lliure circulació de persones. "D'acord amb l'ordre jurídic suís poden celebrar lliurement discursos polítics", recull un comunicat de la Confederació suïssa sobre la reunió bilateral entre Ignazio Cassis i Alfonso Dastis a Berna.
Alonso Maria Dastis Quecedo, ministre exteriors
Alfonso Dastis, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
Tots dos s'han emplaçat a resoldre "aquestes qüestions" per la via judicial. Segons el mateix comunicat, els dos mandataris han tractat durant la trobada aspectes polítics com ara la formació d'un govern a Catalunya i Cassis ha reiterat la posició de Suïssa, que segons el text difós, és que es tracta "d'un problema de política interior que s'ha de resoldre dins el marc constitucional espanyol". Els dos ministres han abordat també aspectes com la lluita contra la corrupció o la cooperació judicial entre els dos estats. Segons informa el govern suís, la darrera reunió bilateral entre els ministres suís i espanyol es remunta al 2013, quan Didier Burkhalter va ser de visita a Madrid.
 
La setmana passada, l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel va participar en una xerrada a la Universitat de Lausana. Tant ella com la secretària general d'ERC, Marta Rovira, estan exiliades a Suïssa i el ministeri de Justícia helvètic ja ha reiterat que el país helvètic "no extradeix" per "motius polítics". Precisament la setmana passada el president del Parlament, Roger Torrent, també va ser a Suïssa, on va reunir-se, entre altres, amb relators de l'ONU i l'alcalde de Ginebra, Rémy Pagani, que va oferir la seva ciutat i Suïssa sencera per fer de mediadors entre Catalunya i Espanya. Anteriorment, el mes de març passat, Puigdemont va ser de visita també a Ginebra, on va participar, entre altres, al Festival de Cinema i Fòrum de Drets Humans.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Josep S. fletxa Rubí
24 d'abril de 2018, 09.24 h

#3 Es cert que Puigdemont no ha fet tot lo que podia fer, pero també es cert que ha fet molta propaganda de Catalunya i de la independencia. Jo el vaig votar i no em penedeixo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 d'abril de 2018, 08.59 h



España es desfà , contaminada de tanta porqueria .


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 d'abril de 2018, 06.53 h


#2 Bona part de la culpa que Europa insisteixi en la via de la constitució ePPanyola la tenen els nostres polítics, que han desaprofitat totes les ocasions que han tingut d'explicar a Europa i al món que l'estat ePPanyol ÉS FRANQUISTA perquè :

1.- Té una monarquia imposada pel dictador feixista Franco

2.-Té una constitució REDACTADA i VOTADA sota el XANTATGE de l'exèrcit FRANQUISTA i de tot l'aparell d'estat FRANQUISTA que en 1978 gaudien d'axcel.lent salut

3.- Fins i tot els simb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 d'abril de 2018, 21.30 h

En lloc de lliço de democrácia jo diria que és una lliço de nedar i guardar la roba! " Cassis ha reiterat la posició de Suïssa, que segons el text difós, és que es tracta "d'un problema de política interior que s'ha de resoldre dins el marc constitucional espanyol".????>? Dialeg amb qui no vol altre cosa que tapar la boca, terroritzar i empressonar als catalans, que estem tips dels maltractaments dels ocupants?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
23 d'abril de 2018, 21.29 h

Més va, més Espanya sembla al Titanic, s'enfonsa i l'orquestra "Gobierno" continua tocant


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.