directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un jutge anima els manifestants absolts per protestar contra el PP el 2014 a denunciar la policia per fals testimoni

El relat dels fets recorda a la situació de repressió i autoritarisme de l'Estat que s'està vivint a Catalunya

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció| Un jutjat de Valladolid ha absolt recentment els manifestants que, el 2 de febrer del 2014, protestaven davant el restaurant en què menjaven els alts càrrecs del PP que havien participat en la Convenció Nacional del partit en contra de la seva política laboral i les retallades en despeses socials, així com els casos de corrupció. Tot i que la protesta va ser pacífica, els agents antidisturbis de la policia espanyola van carregar contra els manifestants (una dona de 56 anys va patir un ictus i un vessament cerebral) i van ser detingudes -i, posteriorment, multades per "negar-se a ser identificats", en aplicació de la Llei mordassa -tres persones acusades d'agredir els policies. Ara, la justícia les ha absolt i el magistrat les ha animat a interposar querella contra els agents per fals testimoni. 
La policia espanyola agredint un votant l'1-O a Catalunya
La policia espanyola agredint un votant l'1-O a Catalunya
© Tània Tapia

Comparteix
   


Etiquetes
Una proposta que segur seria recolzada per les milers de persones que s'han manifestat durant temps (impulsats per l'Assemblea de Suport als Afectats del 2F) en protesta per la persecució judicial dels manifestants (que van ser empresonats), reclamant el càstig dels policies agressors i la dimissió del responsable polític dels fets, l'aleshores subdelegat del Govern, José Antonio Martínez Bermejo, i actual portaveu del PP a l'Ajuntament de Valladolid.
 
I és que, fins i tot, Martínez Bermejo va negar que s'hagués produït la càrrega policial, intentant explícitament no responsabilitzar-se de les greus conseqüències per a la dona que va haver de ser hospitalitzada i va qualificar de violentes a les persones agredides. Els detinguts per aquests fets, que -finalment- han quedat absolts, estaven acusats dels delictes de resistència, amenaces, desobediència i atemptat a l'autoritat i lesions a tres membres de la Policia Nacional que van ser desmentides totalment per vídeos on -segons el jutge- "es veu a agents de la policia donant cops de peu i no al revés".

Tot i les proves, la causa judicial que els agredits van interposats contra els policies (i que s'ha desenvolupat paral·lelament a la interposada pels agents contra ells) ha comptat amb multitud d'obstacles: hi va haver traves imposades que dificultaven la identificació judicial dels policies autors de les agressions, tot i que les imatges eren clares. Un cop identificats, un d'ells va ser traslladat a l'Afganistan. A més, la justícia espanyola va arxivar el cas -"no hi ha indicis que la seva actuació hagi estat desproporcionada i fora de la legalitat"- i no va acceptar cap recurs per reobrir-lo, cosa que si ha fet el Tribunal Europeu de Drets Humans. 

Un relat que (tot ell) recorda la situació de repressió i autoritarisme de l'Estat que s'està vivint a Catalunya i que recorda que la democràcia està en perill arreu del territori espanyol. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Marta fletxa Sabadell
24 d'abril de 2018, 18.37 h

Espanya s'enfonsa i ho saben !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
F d'A. fletxa Calders
24 d'abril de 2018, 14.36 h

El jutge que dóna valor de prova als atestats de la guàtdia civil sap molt bé que està delinquint. No es pot ser alhota jutge i part. No es pot ser jutge i acusador..


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 d'abril de 2018, 09.43 h

HI HA JUTGES, APLICANT LA LLEI, AMB DEONTOLOGIA PROFESSIONAL, SINDÈRESI, TANT DE BO, FOS FREQÜENT EN D'ALTRES (MASSA), QUE SÓN SICARIS I MERCENARIS DE L'ENSULSIADA ÈTICA DE L'ESTAT QUE ÉS TIRANIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Junts fletxa Vilabrea
24 d'abril de 2018, 09.16 h

EspaÑa té la patent del feixisme imperant actual. No ho pot amagar i això els posa molt nerviosos.
Visca la llibertat, i visca la república.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 d'abril de 2018, 06.57 h

Pel que fa als españols i la seva democràcia que es facin fotre pels seus"a por ellos".
Con su pan se lo coman.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 d'abril de 2018, 06.08 h




La policia "nazional" i la guàrdia civil, cossos que ja venien marcats per serioses sospites de FRANQUISME, s'han cobert de glòria darrerament, amb actuacions dignes dels tonton macoutes del "Papa Doc" François Duvalier, el sanguinari president d'Haiti.


Que recordin, però, aquests SICARIS del govern del partit hereu directe del franquisme, que a Europa tenim una Cort Europea dels Drets Humans, a Estrasburg, que sens dubte cursarà les denúncies contra actuacions descaradament FEIXISTE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.