directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas: 'No ens enganyem, si depèn d'ells hi haurà un tercer tripartit'

El candidat de CiU insta la ciutadania a no creure's la promesa de Montilla de no reeditar-lo ni que sumi

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La inesperada promesa de José Montilla de no reeditar el tripartit 'encara que sumi' no és creïble per CiU. El president de la federació nacionalista, Artur Mas, ha alertat que 'ningú es refiï de les intencions ocultes del tripartit', ja que assegura que si els tres partits que el formen poden reeditar-lo després de les eleccions al Parlament, 'el tornaran a fer l'endemà mateix'. En aquest sentit, el candidat de CiU s'ha referit concretament a Esquerra, ja que segons ell 'ara fan fàstics de tot això, però no ens enganyem, perquè si depèn d'ells hi haurà un tercer tripartit'. Per Mas 'l'únic vot útil pel canvi és el de CiU', l'opció que 'pot impedir la reedició del tripartit i el creixement del PP a Catalunya'.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
En un míting territorial al Teatre Auditori de Granollers, Mas ha avisat que tot i que 'tots els membres del tripartit reneguen' d'aquesta fórmula, cal que 'ningú es refiï de les intencions ocultes' dels membres del govern. Pel president de la Generalitat, José Montilla, 'l'única fórmula' que li pot assegurar continuar sent cap de l'executiu 'és el tripartit'. Així mateix, aquesta és l'única via perquè ICV continuï al govern, ha argumentat, però ha posat especial èmfasi en ERC. 'Ara fan fàstics de tot això, però no ens enganyem, perquè si depèn d'ells hi haurà un tercer tripartit'.

Mas també ha subratllat que l'actual govern deixarà una Generalitat 'absolutament hipotecada'. Ha qüestionat les seves finances i ha reiterat el seu desacord amb els bons que emet la Generalitat, preguntant-se d'on provindran els diners per a les infraestructures, per fomentar l'economia, per a innovació i recerca o per a la cultura catalana, entre altres fronts. 'Ho tindrem molt dur, duríssim', ja que 'no serà un canvi fàcil', ha reflexionat, afegint que 'hi ha molta desesperança, i donar la volta a tot això no serà feina de 15 dies'. Ha subratllat també que amb CiU hi haurà una 'Catalunya millor'.

Així mateix, el cap de la federació nacionalista ha qüestionat que amb les dues oportunitats que ha tingut, el tripartit hagi millorat Catalunya, preguntant-se si està més bé en autoestima, en prestigi, credibilitat, com a nació o en rendiment escolar. També, ha remarcat que la situació econòmica del país està 'pitjor que abans', perquè 'quan no hi ha confiança en el futur, es nota'.

El president de CiU també ha subratllat que a cinc setmanes de les eleccions està prohibit 'confiar-se, refiar-se, relaxar-se', ja que 'cal treballar intensament'. En aquest sentit, Mas ha assegurat que detecta que ara 'el principal adversari no és el tripartit, sinó l'excés de confiança' que porta a dir allò de l''això ja està fet'. També, ha insistit que tothom 'pot aportar el seu gra de sorra' per canviar el govern. Als que estan indecisos 'només els pot convèncer la gent de confiança', ha argumentat.

L''espectacle del tripartit' en el quart cinturó

Mas ha aprofitat la seva visita a Granollers per parlar del quart cinturó, davant del qual afirma que s'han trobat un 'espectacle del tripartit', ja que 'uns volen rambla, d'altres ronda i d'altres autovia', i al final 'no es fa res i qui decideix és Madrid'. Així, ha subratllat que 'el quart cinturó es farà i es farà ben fet', perquè al Vallès Oriental 'no es trinxi un territori del qual s'ha de preservar el valor'.

La sala gran del Teatre Auditori de Granollers, que ha acollit uns 850 assistents, s'ha fet petita per encabir els oients del míting territorial, de manera que s'ha hagut d'habilitar una sala annexa des d'on unes 300 persones han seguit l'acte a través d'una pantalla. D'altra banda, a part de Mas també han intervingut en el míting el cap de llista de CiU a Granollers, Pius Canal, i els membres de la candidatura de CiU a les eleccions al Parlament Núria Santacana, Meritxell Budó i Jordi Turull.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
25 d'octubre de 2010, 16.43 h

Sr. Mas, quan més va i més coses diu, més llàstima i pena fan els seus missatges. Ja tornem al de sempre: El missatge de la por. Que tiri per aquesta banda, vol dir que poques coses més té per dir. Perquè no diu als ciutadans que si Vostè no obté prous escons, pactarà amb el PP ???. I per què no amb el PSOE ???. Si així i tot Vostè en surt guanyador a les eleccions, hauré de pensar que el seu electorat està format per la burgesia a qui només els importa el calé i que fins i tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Miqueló fletxa Siscases
25 d'octubre de 2010, 02.03 h

Si CIU no treu majoria absoluta pactarà amb el PP. Ells, junts, tornen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 d'octubre de 2010, 19.32 h

La persona que dubta MASsa és que ja ha decidit no fer rés, per la llibertat i independència de Catalunya!

Ni un vot als unionistes!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC
24 d'octubre de 2010, 19.25 h

No ens enganyem a Ciu volem governar al preu que sigui i tornar a omplir les butxaques de tota la seva màfia costi el que costi i no ens enganyem el soci preferent de Ciu és el PP tant a Catalunya com al govern central de l´estat, les coses pinten bé per Ciu i molt malament per Catalunya si continuem entestats a votar majoritàriament Ciu, Psc-psoe, PP. mai sortirem del atado i bien atado. Vosaltres mateixos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.