Rajoy avala l'alarmant manca de democràcia a Turquia fent cas omís a l'alerta d'Europa
Rep el primer ministre turc el mateix dia que l'APCE apunta que les properes eleccions al país no seran "realment democràtiques"
Redacció| Aquest dimarts, l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE) ha alertat que les eleccions presidencials i legislatives a Turquia -avançades per al proper 24 de juny, coincidint amb l'aprovació al Parlament turc de la setena pròrroga de l'estat d'emergència i acabada d'aprovar una nova llei electoral extremadament restrictiva- no seran "realment democràtiques". De fet, se celebren just abans que el país passi a convertir-se en un sistema presidencial que donarà més poders al president de la República i limitarà els contrapesos; cosa que no ha impedit que el president del Gobierno espanyol s'hagi reunit avui sense cap tipus de complexe amb el primer ministre turc.
Mariano Rajoy amb el primer ministre turc, Binali Yildirim
© Twitter @marianorajoy
Comparteix
TweetEtiquetes
"VI Reunió d'alt nivell Hispano-Turca. Lluita contra el terrorisme, les relacions comercials i assumptes de Defensa, entre altres assumptes a tractar", ha escrit Mariano Rajoy al seu compte de Twitter. S'ha reunit al Palau de la Moncloa amb Binali Yildirim, per presidir la VI cimera bilateral entre els dos països. L'escena ha estat, si més no, trista: el president espanyol escoltant l'himne d'una dictadura. Quatre ministres espanyols es reuniran també amb els seus respectius homòlegs turcs: el d'Interior, Juan Ignacio Zoido; Economia, Román Escolano; Foment, Íñigo de la Serna, i Agricultura, Isabel García Tejerina.
VI Reunión de alto nivel Hispano-Turca. Lucha contra el terrorismo, las relaciones comerciales y asuntos de Defensa, entre otros asuntos a tratar. pic.twitter.com/gH031KUglp
— Mariano Rajoy Brey (@marianorajoy) 24 d’abril de 2018
I, tot això, mentre l'Estat ha rebut aproximadament un centenar de sol·licituts d'asil turques (des del 2016) per la repressió del govern de Recep Tayyip Erdoğan contra els seus opositors polítics. En aquest sentit, cal recordar l'oposició de països europeus amb democràcies consolidades que s'han negat a acollir personalitats turques a pocs mesos de les eleccions al país, com Alemanya o els Països Baixos.