directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Colau passa del teixit associatiu en el disseny de l'Espai Barça

Així ho denuncia la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | "Nou cas d'urbanisme tòxic". Així descriuen les entitats veïnals de les Corts la Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) dissenyat pel nou Espai Barça. Els veïns acusen el club i l'Ajuntament de vulnerar la llei d'urbanisme i denuncien que no se'ls ha tingut en compte.
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb el president del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Bartomeu, amb la resta de grups polítics a l'Ajuntament en la presentació del nou projecte de l'Espai Barça
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb el president del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Bartomeu, amb la resta de grups polítics a l'Ajuntament en la presentació del nou projecte de l'Espai Barça
© Aleix Freixas

Comparteix
   


Etiquetes
L'Espai Barça genera discrepàncies. La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), la Coordinadora de les Corts, que inclou les associacions de veïns del barri, i els veïns de la Zona Universitària i Mejía Lequerica segueixen sense donar suport a la proposta i acusen l'Ajuntament i el Barça de vulnerar la llei d'urbanisme.
 
En una roda conjunta aquest dimecres al matí, han denunciat, entre altres, que el MPGM suposaria aixecar edificis d'oficines i un hotel, transformar vies i ordenar uns terrenys que, avui dia, queden tancats i aïllats als ciutadans. Segons la FAVB, el Barça no té potestat per aixecar un hotel dins les seves instal·lacions. 
 
"En l'entorn de l'estadi hi ha equipament esportiu, zona verda i ús viari i la llei només permet substituir zona esportiva per zona verda. Mai per ús comercial", explica Ana Menéndez, presidenta de la FAVB, segons recull El Món.

Rebutja l'entesa amb totes les parts
 
D'altra banda, han denunciat que no se'ls té en compte. Fa dues setmanes l'Ajuntament, amb el suport de tots els grups municipals a excepció de la CUP, va tancar un acord amb el club que donaria via lliure a la transformació urbanística de l'entorn de les Corts i l'inici de les obres del nou estadi culer.

En un inici, Colau va assegurar que buscaria l'entesa amb el consentiment de totes les parts, inclòs el teixit associatiu. Un fet que, segons la FAVB, no s'ha produït.
 
Aquesta modificació del Pla General Metropolità es portarà al ple d'aquest divendres per la seva aprovació. Però els veïns encara estan esperançats. "L'acord està escenificat, però creiem que la Generalitat tindrà més seny que l'Ajuntament", han sentenciat la presidenta de la FAVB, tot i que ha advertit que si es ratifica, denunciaran el club i l'Ajuntament per incompliment de la llei.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.