directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

RCat impedeix a SI obtenir diputats a Girona i Lleida

El segon Racòmetre torna a confirmar la davallada del tripartit · CiU, a tocar de la majoria absoluta

Comentaris 51  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La segona entrega del Racòmetre, el baròmetre electoral de RAC1, torna a confirmar la tendència que apunten tots els sondejos: Artur Mas continua guanyant suports, mentre els socis del tripartit s'enfonsen fins a mínims històrics. Segons el Racòmetre d'aquest dilluns, CiU creixeria encara més i guanyaria dos escons respecte fa un mes, situant-se a fregar la majoria absoluta, amb 65-66 escons, mentre que el PSC s'enfonsaria encara més, perdent 3 escons dels pronosticats el 27 de setembre i quedant-se amb només 27-28 representants, el mínim històric dels socialistes. La segona entrega del baròmetre de RAC1 també atenua la davallada d'Esquerra i certifica que el discurs xenòfob del PP li està passant factura, retrocedint dels 15-16 escons pronosticats el setembre als 13 previstos ara. Entre l'independentisme extraparlamentari, el Racòmetre no dóna representació a RCat i deixa SI a les portes d'obtenir representació amb seguretat a Barcelona i Tarragona, mentre que a Girona i Lleida no n'obtindria a causa dels suports a Joan Carretero.

Comparteix
   


Etiquetes
Respecte el Racòmetre de fa un mes, Esquerra guanyaria un escó i se situaria entre els 11 i 12 representants, de manera que els republicans no aconseguirien frenar la davallada electoral, que els podria portar a perdre la meitat dels 21 diputats actuals. Segons aquest segon Racòmetre, ICV també pujaria un escó, quedant-se entre els 9 i els 11 i esdevenint l'única formació del tripartit que no patiria una fuga de suports.

Davallada de la participació

El segon Racòmetre també detecta una tendència a la baixa pel que fa al percentatge de participació que registrarien les eleccions. Segons les dades fetes públiques aquest dilluns 25 d'octubre, els qui anirien a votar serien el 54,04% del cens, mentre que fa un mes la participació estimada era d'un punt més, el 55,30%, i el 2006 del 56,04%.

Montilla, Mas i Laporta, els tres líders més coneguts

El passat de Joan Laporta com a president del Futbol Club Barcelona li ha permès col·locar-se des de l'inici entre els tres líders polítics més coneguts per l'electorat català juntament amb José Montilla i Artur Mas. Tots tres tenen un coneixement superior al 90%, mentre que la resta de candidats a les eleccions se situen en posicions inferiors com Joan Puigcercós (82,3%), Alícia Sánchez-Camacho (75,8%), Joan Herrera (69,1%) i Albert Rivera (68,1%). Si exceptuem el cas de Joan Laporta, els candidats de les formacions que enguany s'estrenen a les eleccions -Montserrat Nebrera, Josep Anglada i Joan Carretero- se situen en franges inferiors al 60%.

L'explicació de la davallada d'ERC i l'esperança dels indecisos

ERC recupera un diputat frenant en certa mesura la davallada que pronosticava el darrer Racòmetre. Tot i això, la nova enquesta assenyala que Joan Puigcercós és 'el líder polític que en menor mesura rep el suport de les seves bases electorals potencials'. Una dada que podria relacionar-se amb el fet que un 82,6% dels votants republicans rebutgen la gestió del tripartit. Segons el Racòmetre ERC registra una escassa fidelització, una alta dispersió del vot però també encara molta indecisió, fet que el 28-N podria modificar substancialment els resultats que pronostiquen les enquestes. Aquesta fuga de vots respecte el 2006 aniria a parar principalment a altres partits i no pas a l'abstenció. Fins a un 16,4% dels votants optarien ara per CiU, un 6,9% per Reagrupament i un 6,7% per Solidaritat Catalana. En front d'aquesta dispersió del vot, el partit de Joan Puigcercós només aconseguiria captar una ínfima part del vot del PSC. El quadre de dades negatives per als republicans es completa amb una escassa capacitat de captar votants joves i abstencionistes, a més, seria una de les formacions que més contribuiria a engreixar la bossa del vot en blanc fins a un 50,000 sufragis.










Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#51
28 d'octubre de 2010, 14.08 h

-l'única formació que no patiria CAP fuga de...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
enric fletxa barcelona
27 d'octubre de 2010, 00.43 h

estem a poc més d'un mes pel canvi... JA ERA HORA!!!..i en Canvi el farà CiU, no pas altres


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
26 d'octubre de 2010, 15.52 h

#46 Be, a mi el que em semble ridicul i simptoma d'una incultura i ignorancia penosa es la desqualificacio sistematica vers a qualsevol partit que no sigui el propi. A mes, em semble una falta de respecte vers a les persones que votaran en disonancia als teus criteris, que no per ser teus son bons.
No se quina cultura en tindras tu, jo en tinc dues llicenciatures i ves per on, votare a SCI, i et dire mes, la gent que m'envolta tambe ho fara, i per la teva informacio, no he comprat mai un diari ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Albert fletxa Barcelona
26 d'octubre de 2010, 00.28 h

Quant paguen al Directe per aquests titulars? la secció d'anuncis no és a un altre lloc? vergonyós. Visca Reagrupament!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Furt fletxa Vegueria Penedès
25 d'octubre de 2010, 23.57 h

Home, doncs jo votaré al Laporta si res canvia, i com a mínim conec a 4 persones més que ho faran (tots ex-votants d'ERC). No és que m'apassioni, i sé que fer un nou partit independentista no ha estat la idea més brillant del segle, però sé que tindrà més recolzament que el Carret-EGO (que encara em cau pitjor que el Laporta), així que trobo més lògic votar SI encara que prefereixis RCat, que no pas llençar el vot, o acabar votant a CiU encara que siguis independentista... De fet,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
25 d'octubre de 2010, 23.31 h

El Xescus té raó. I jo et puc dir que no conec ningú que voti Laporta. Com a mínim que el sentit del ridícul li ho permeti dir-ho obertament.
Però també penso que els energúmens que només llegeixen SPORT, MUndillo i tal, també voten. I el seu refernt són Laporta, Gil, Florentino i Berlusconi.
Ël incults, també tenen dret a votar, i en aquest camp van a pescar els vots. Idiota busca idiota.
El vot intel·lectual independentista és a l'altra costat. I com la cultura va cara, costar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Carles fletxa Sabadell
25 d'octubre de 2010, 23.13 h

Us heu ben lluit amb el titular. Se us veu "el plumero". Quan us paga el Laporta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
xescus fletxa Penedès
25 d'octubre de 2010, 21.37 h

És cert un comentari anterior. En altres medis hi ha hagut els típics de jo i tota la meva família votarem al X, aquí no (i això que ja n’hi ha més de 40 comentaris). Serà degut a que hi falta la paraula clau?
Les enquestes son enquestes, no son unes eleccions. Fins el 29-N no es podrà dir res.
Bé, pels que es dediqueu a fer enquestes de 100 persones de mostra (no gaire diferent a fer-les de 1000), jo, per dignitat, i per Catalunya, votaré a RCat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Marta fletxa Tarragona
25 d'octubre de 2010, 20.59 h

El titular podria ser un altra, "Solidaritat Catalana ha enfonsat l'independentisme". Per la seva culpa tot està dividit. No donem les culpes a Reagupament perquè fa molt temps que treballa, son gent seriosa i uns altres han recollit la seva feina i si l'haguessin portat a bon port estaria bé però ho han dinamitat tot. No es poden dir que son gent que estima el pais, perque s'han dedicat només a dividir-lo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Matilde fletxa Mollerussa
25 d'octubre de 2010, 20.36 h

Si Laporta entra al parlament ja haurà aconseguit el seu objectiu: la immunitat parlamentaària per ser processat per tots els seus pressumptes tripijocs. Com Ruiz-Mateos o Gil i Gil. Això és saber-se buscar la vida!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.