directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els presos de JxCat demanen a Puigdemont des de la presó fugir de noves eleccions

Sànchez, Turull, Rull i Forn creuen que s'ha de formar govern

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim forn han traslladat al líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, la necessitat de formar Govern per evitar la convocatòria de noves eleccions, segons ha avançat Naciódigital.
Josep Rull i Jordi Turull
Josep Rull i Jordi Turull
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Els consellers destituïts, que van concórrer a la llista de JxCat pel 21-D, han enviat diverses cartes escrites en els darrers dies des d'Estremera, on estan empresonats. Paral·lelament, des de la presó de Soto del Real, Jordi Sànchez també va escriure missives en aquest sentit fa unes setmanes.
 
Fonts de JxCat consultades per l'ACN han tret importància a les cartes, recordant que la formació de Puigdemont ha intentat "des del primer dia" formar Govern, i que la voluntat de tirar endavant la investidura ha sigut "l'objectiu número u" des de l'endemà mateix del 21-D.

En aquesta línia, la primera força independentista al Parlament nega que els seus "presos polítics" tinguin una estratègia diferenciada de la del president destituït, i asseveren que la totalitat del grup parlamentari, així com els "exiliats", van tots "a l'una". De fet, altres fonts consultades del mateix grup atribueixen la informació sobre les cartes a "interessos externs" a JxCat.

Mantenen l'acta de diputat
 
Cal recordar que dels quatre empresonats que van anar a les llistes de JxCat, Sànchez, Turull i Rull mantenen l'acta de diputat. Forn hi va renunciar a finals de gener, intentant -sense èxit- deixar la presó preventiva. D'aquests quatre "presos polítics", tots menys Sànchez tenen carnet del Partit Demòcrata (PDeCAT).

Des del partit que coordinen Marta Pascal i David Bonvehí -i que forma part de JxCat- constaten que els líders independentistes que estan entre reixes ja fa temps que reclamen la formació d'un Govern. Així mateix, desmenteixen que la direcció del PDeCAT estigui al darrere de les cartes dels tres empresonats a Estremera.

Cartes a Puigdemont
 
Cal recordar que d'aquests quatre presos que han estat enviant cartes a Puigdemont per exigir la formació d'un Govern, Sànchez i Turull han candidats a la presidència, així com el propi líder de JxCat. L'expresident de l'ANC va veure com el jutge del Suprem Pablo Llarena li negava en dues ocasions el permís per assistir als seus dos plens d'investidura, fins i tot malgrat l'aval de l'ONU, en el segon cas.

Al seu torn, Turull sí que es va poder sotmetre a la sessió plenària. Però no va obtenir prou vots a favor per ser investit en primera volta -es necessita majoria absoluta- després que la CUP s'abstingués. La segona votació no es va produir, perquè Llarena el va tornar a enviar a la presó.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
26 d'abril de 2018, 14.31 h

#1

Pongamos que hablo de Madrid.,...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 d'abril de 2018, 12.56 h



Tots volem govern. Peró tenim davant un "carricoche", que ens impedeix el pas que está adulterat, amb les rodes punxades, sense volant i amb un conductor que es la muñeca chochona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA
26 d'abril de 2018, 12.31 h



CON GOVERN O SIN GOVERN, EL CASO ES QUE HOY MIS ALMORRANAS NO SANGRAN I SE HAN REDUCIDO CANTIDAD.

AHORA, EN LUGAR DE SER COMO AVELLANAS TURCAS, SE HAN VUELTO COMO GUISANTES DEL PAÍS.

DE MANERA QUE TODO TIO CON UN BUEN TRONCHO QUE QUIERA GOZAR DE MI SUAVE Y CARIÑOSÓN ANO, SOLO TIENE QUE PEDIRMELO Y LE COMPLACERÉ

VIVA ESPAÑA ! VIVA EL DESINFLE DE MIS ALMORRANAS! VIVA EL OPTIMISMO!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.