directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Així funciona la justícia espanyola: 'La Manada' podria sortir en llibertat al 2020

Passat un quart de la condemna poden sol·licitar un permís

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | Indignació als carrers en conèixer-se la sentència de la justícia espanyola a La Manada. Absolts de violació i condemnats només per abús sexual. Però, quan podrien sortir els cinc membres del grup?
Primer pla d'una noia a la concentració de rebuig a la sentència de 'La Manada' a Tarragona
Primer pla d'una noia a la concentració de rebuig a la sentència de 'La Manada' a Tarragona
© Roger Segura

Comparteix
   


Etiquetes
Alguns mitjans asseguren que La Manada podria tornar a estar activa i al carrer en un termini aproximat d'un any, ja que passat un quart de la condemna poden sol·licitar un permís. Això vol dir, que en menys de dos anys i mig poden fer aquesta petició. I cal recordar que estan ingressats a presó des de fa un any i 0 mesos, per tant, estan a pocs mesos de complir els terminis per a poder-ho sol·licitar. 
 
Ara bé, segons alguns juristes consultats per El Español, això seria improbable per diversos motius. El primer, segons assenyala el digital, és que els cinc membres són, de moment, presos provisionals, no penats. 

Els dos recursos
 
Aquests mateixos juristes han explicat que s'ha jutjat sota la nova llei d'enjudiciament criminal que el Tribunal d'Estrasburg va obligar a Espanya aplicar. I aquesta llei admet dos recursos: un davant del Tribunal Superior de Justícia i un altre davant del Suprem. I fins que el Suprem no confirmi la sentència seguiran sent presos preventius. I segons haurien detallat, mentre són presos preventius no poden demanar aquests permisos. 
 
Per altra banda, també subratllen que en aquests casos s'acostuma a establir un "període de seguretat", que és de la meitat de la condemna. D'aquesta manera, serien un mínim de 4 anys i mig, malgrat que gairebé n'han complert ja dos i els quedarien però un mínim de dos anys per demanar els famosos permisos. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.