directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tot encarrilat per a tenir president, govern i govern republicà a l'exili

Llum verda a la proposició d'un quart candidat a la investidura per evitar eleccions

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Redacció| JxCat comença a acceptar que haurà de proposar un nou candidat a la investidura. Fonts del grup parlamentari han explicat que la suspensió de la candidatura de Carles Puigdemont per part del Tribunal Constitucional (TC), i el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) en contra de la investidura a distància, condueixen a l'escenari d'un quart nom que desbloquegi la situació i alhora eviti unes noves eleccions. 
Reunió del grup parlamentari de Junts per Catalunya a Brussel·les
Reunió del grup parlamentari de Junts per Catalunya a Brussel·les

Comparteix
   

Així, des de la força independentista majoritària, cada vegada hi ha més veus que aposten per investir un president transitori amb l'objectiu d'acabar amb l'aplicació de l'article 155. Alhora, aquest nou cap del Govern hauria d'acceptar Puigdemont com a "president legítim" des de l'"exili". De fet, JxCat preveu intentar investir de nou el seu líder a llarg de la legislatura. Sigui com sigui, les fonts consultades insisteixen que el grup no ha abordat encara cap nom concret. Aquesta setmana la portaveu de la formació, Elsa Artadi, i el vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, han viatjat a Berlín (Alemanya) per reunir-se amb el president destituït.
 
Des de JxCat reiteren que cal evitar sigui com sigui la repetició d'unes noves eleccions que "no serien bones per a ningú", tal com relata una font de l'aparell de JxCat. Diverses veus de la formació independentista consideren que uns comicis al juliol beneficiarien aquest grup a nivell partidista, però que de cap manera serien bons per al país, ni tampoc per a esclarir la correlació de forces parlamentàries: "No podem anar a eleccions, el país no ens ho perdonaria, i nosaltres no estem en la lògica d'aconseguir més diputats. No ens interessa", remarca una altra font del grup.

Així mateix, des de JxCat també insisteixen en no esgotar el calendari fins al 22 de maig, el dia que es dissoldria el Parlament i es convocarien eleccions si abans no s'ha investit un president. El grup que comanda Artadi vol enllestir la investidura definitiva a mitjans de maig, conscients de la "perillositat" que suposaria apropar-se gaire al dia 22. En aquest sentit, la formació constata que els seus diputats són els qui més han intentat investir un president i formar un Govern, i recorda que ha presentat fins a tres candidats en quatre intents d'investidura.

Incertesa pel nom

Pel que fa al nom d'aquest quart candidat a la investidura, JxCat assegura que no s'ha posat encara cap proposta sobre la taula, tot i que alguns diputats pensaven que aquest escenari es començaria a debatre en la reunió que el grup va mantenir amb Puigdemont a Berlín la setmana passada. De fet, un dels noms que ha circulat des de l'inici és el de la pròpia Artadi, tot i que fonts properes asseveren que la portaveu de la formació insisteix en mantenir-se fora de les travesses. També han aparegut noms com els de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ambdós amb el carnet del PDeCAT.

Els últims dies, però, diverses veus de JxCat fan notar que es podria repetir una situació similar a la del gener de 2016 amb Artur Mas, que va proposar Puigdemont com a candidat a la investidura, per sorpresa de la majoria dels propis diputats de JxSí. No es tanca la porta, doncs, que el quart -i definitiu- nom sigui algú que fins ara no apareix com a futurible candidat, sempre i quan tingui l'aval de tot el grup parlamentari, que acontenti ERC i a poder ser també la CUP (en aquest perfil podria col·locar-se, per exemple, Laura Borràs, que anava de número 5 a la llista de JxCat per Barcelona o Francesc de Dalmases, membre també de la formació de Puigdemont). D'altra banda, les fonts consultades reiteren que la presidència que hi hagi a Sant Jaume haurà de tenir clar que Puigdemont i la resta de "consellers exiliats" portaran el pes de l'executiu des de l'anomenat Espai Lliure de Brussel·les. En aquesta línia, JxCat vol donar tota la força i importància possible al "Govern a l'exterior", pilotat des de la capital belga.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
28 d'abril de 2018, 12.15 h

FRISEM. PER ENCAMINAR L'EIXIDA A L'ATZUCAC, PER EL BÉ DE TOTA LA SOCIETAT CATALANA, ON PREN RELLEU, EL BENESTAR PER LES CLASSES POPULARS,I EL VÈNCER TOTES LES SALVATGES VISCUDES PERPETRADES PER TIRANIA RERE TIRANIA,DE LA HISTÒRIA ESPANYOLA FUNDADA AL LLIURE ALBIR DEL "REINO FINCA ESPAÑA" I EL POBLE NOMÉS CONTEMPLAT COM A MOTIU D'EXTRACCIÓ DEL TREBALL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
28 d'abril de 2018, 11.57 h

# al 6 # Si ens enganyen serà perque hi ha gent com tú, que confoneu les idees i els interesos principals. Tenir el govern que ens imposa Madrid sería com el que tú mateix estas criticant de tenir Rajoy o Soralla. No es pot jugar amb cartes marcades i sembla que aquesta és l'unica arma que saben fer servir els del Gobierno i a casa nostra no ho podem cionsentir. Per cert, no et sembla que la CUP hi té quelcom a veure en aquest repartiment de culpes? Jo penso que moltissim més que no pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA
28 d'abril de 2018, 11.09 h

ESTE ES EL PERIODISMO ¨DEMOCRATICO¨Y ¨REPUBLICANO¨DEL PANFLETO. PUBLICA EL BULO, OCULTA LA VERDAD.

Suiza desmiente que haya denegado la entrega de Anna Gabriel a España
Varios medios publicaron que la justicia helvética había comunicado su negativa a entregar a la exdiputada de la CUP. El diario que lo avanzó ha eliminado la noticia


https://elpais.com/elpais/2018/03/28/hechos/1522254236_019928.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
28 d'abril de 2018, 10.43 h

EL GOVERN DE MADRID, RAJOY, EL PSOE I C'S, VAN A LES PALPENTES, PARAULA QUE DIUEN PARAULA QUE LA DAGUEN.


SON LA RIOTA DEL MONT SENCER PER NO SABER GOVERNAR UN PAÍS, NOMÉS EMBUTXACAR I EL POBLE TANCAR-LO A LA PRESÓ QUI NO PENSI COM ELLS, O NO DIGUI EL QUE ELLS VOLEN QUE DIGUI.


S'HAN INVENTAT LLEIS AA LA SEVA MIDA PER PROTEGIR-SE.


LA JUSTÍCIA ESTÀ AL SERVEI DEL GOVERN I CONTRA EL POBLE.


LA JUSTICIA ESTÀ EN MANS DE JUTGES QUE TOT I TENIR EL TÍTOL, S'HAN TORNAT SICARIS EN MANS DEL GO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
28 d'abril de 2018, 10.35 h

TOTS UNITS AMB PUIGDEMONT, EL NOSTRE PRESIDENT.


ELS TEMPS HAN CANVIAT I ES POT TENIR UN GOVERN A L'EXILI, ´ÑES L'ÙNICA MANERA D'ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA.


PUIGDEMONT SAP COM ARRIBAR A LA INDEPENDÈNCIA, TOTS UNITS AMB ELL, HI ARRIBAREM.


NO ES HORA DE PARTITS, ÉS HORA DE TREBALLAR TOTS PER A LA INDEPENDÈNCIA.


VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Marta fletxa Sabadell
28 d'abril de 2018, 10.20 h

Puigdemont President o eleccions. Una ultima opció Ernest Maragall en aquest impas


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 d'abril de 2018, 09.14 h


Lo important no és que l'incompetent Puigdemont sigui el Presidenrt, lo important és la INDEPENDÈNCIA de Catalunya.

I qui per motius personals o partidistes retrassi la independència, està traïnt Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
28 d'abril de 2018, 09.12 h


#7 I potser seras tu, Vicenç, el que aconseguiras imposar la voluntat del poble català al govern de Madrid? Deus ser molt fort i tenir un exèrcit amagadet a casa teava, no?

O és que potser desitges que seguim amb la Soraya de Presidenta de la Generalitat com diu el #8 ?

O és que no tens ni punyetera idea de lo que dius?

A mi, aquests il.lusos que confonen els seus desitjos amb la realitat, em cauen força malament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 d'abril de 2018, 09.02 h



#6 PUÈÈÈÈÈÈ . . . NONSOTROH ESTEMOH AGRADISEDISIMOH A ESOH MUUUU BUENO PRATIOTAH EPAÑIOLE DEL PEDOCAT ( O DEL CHUNS PER CATALUÑA COMO SE YAMANG HAORA) POQUE NOS AN PELMITIO TENÉ DE PRISEDENTE DE LA CHENERALITÁ A LA ERMOSA SORALLA SANCHES DE SANTALUSIA.


A SIO LA MEJOL PRISEDENTE DE LA CHENERALITÁ QUE AN CONOSIO LOH SIGLOH !


GRASIAH , MAJETEH DEL PEDOCAT !! SIGUIR ASINA !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
27 d'abril de 2018, 18.47 h

Si en democràcia no podem investir qui em triat per majoria, o sigui Puigdemont, es que no tenim dret a la democràcia. Fem President a Carles Puigdemont i no sigueu tant "pijos". Si no us dona la gana d'investir qui el poble ha escollit doncs noves eleccions, que no costa tant o plegueu!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.