directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un empresari denuncia que Unió Democràtica li va demanar factures falses

Continua l'enèsim judici sobre el presumpte finançament irregular del partit socialcristià · Assegura que Sànchez Llibre estava al cas de l'operació

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El propietari d'una empresa que va treballar per Unió Democràtica de Catalunya ha acusat el llavors gerent del partit, Josep Maria Nuñez Cirera, d'instar-lo a redactar factures falses i adreçar-les a empreses properes a la Fundació Catalunya i Territori, afí a UDC. Segons la seva declaració, durant aquests anys, a banda de les factures falses, des del 2004 i fins al 2007, va dur a terme per UDC feines per valor de 540.000 euros. Uns costos que no apareixen en la tresoreria del partit. En el judici estan imputades 15 persones, entre les quals hi ha 3 exmembres de la Fundació Catalunya i Territori, acusades de quedar-se amb 1,7 MEUR en donacions de particulars a l'entitat. L'empresari també ha assegurat que Josep Sánchez Llibre, aleshores secretari d'organització del partit democristià, estava al cas del desviament de factures.

Comparteix
   


Etiquetes
El propietari d'una empresa dedicada a la producció d'esdeveniments públics i congressos ha declarat en el judici que l'imputat José María Nuñez Cirera, llavors gerent d'Unió Democràtica de Catalunya, li demanava que facturés els imports dels actes que organitzava per a la formació política a empreses properes a la Fundació Catalunya i Territori, i que ho fes en concepte d'altres serveis.

Des de l'any 2004 i fins el 2007, l'empresa en qüestió va facturar directament a la formació política imports per valor de 540.000 euros. Una xifra ratificada pel propietari que tampoc consta enlloc dins la tresoreria d'Unió.

El propietari de la productora assegura que Unió encara li deu diners i que en un intent d'aconseguir el cobrament d'aquests endarreriments va rebre un missatge al seu telèfon mòbil provinent de Sànchez Llibre. L'unionista, ja exculpat d'aquest procediment judicial pel Tribunal Suprem espanyol, l'instava a parlar amb una altra persona, apoderada de les empreses del conglomerat IMS, per cobrar els diners. Aquest conglomerat d'empreses són, segons la Fiscalia, molt properes a la fundació investigada.

En el judici estan imputades 15 persones, 3 de les quals són exdirigents de la fundació Catalunya i Territori, entitat afí a Unió Democràtica de Catalunya. Als 15 imputats se'ls acusa de delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial, falsificació i estafa.

La querella de la Fiscalia acusa la trentena d'empreses de la xarxa IMS, de fer-se càrrec, a través d'aquestes factures falses, de pagaments de serveis prestats a Unió.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Lluís fletxa Can Fangalàndia
28 d'octubre de 2010, 18.35 h

Algú (em refereixo als periodistes) s'ha preocupat d'esbrinar en quines condicions viu aquesta gent? Més que res perquè al comprovar que viuen en luxoses mansions i porten un tren de vida que no té res a envejar al del propi rei, com a mínim s'acreditaria el perquè de la "ombra de sospita".
I és que no té cap mena de sentit que un dirigent de partit polític es mogui per la vida amb en senyor Jaguar -com és el cas de l'ocellot de la foto-.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi-80 fletxa València
26 d'octubre de 2010, 20.22 h

Imaginem només per un segon que açò haguera passat a ERC. Ja hi hauria desenes i desenes de missatges fent-se l'harakiri i cridant als quatre vents. Però passa a la Casa Gran de la Corrupció, CiU, i sembla que passe un carro.

Al fill de la minyona se li recrimina parlar, i al burgeset se li permet fins i tot robar. Aquesta és la societat on vivim i que li donarà majoria a aquesta colla de lladres i corruptes. La dreta directament no té moralitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Girona
26 d'octubre de 2010, 17.56 h

Ara, al denunciar la corrupció li'n diuen "fer el joc als espanyols". Els corruptes són escòria siguin espanyols, catalans, txetxens o russos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 d'octubre de 2010, 17.05 h

Qui es creu això???
Ara que venen el.leccions resulta que qualsevol que faci tuf a català es corrupte. I jo que m'ho crec. Puc estar a favor d'un o altre partit, puc defensar unes idees o altres, puc ballar una sardana a sobre un pál de teléfon... però ha de ser casualitat que devant unes el.leccions, un partit que va capdevanter, resulta que sigui corrupte de mala manera i que l'infern se'l ha d'emportar. Vinga, qui es cregui aixó, es que fa el joc als ep.panyols. Ets ep.panyol???.. donc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Girona
26 d'octubre de 2010, 14.26 h

CiU = Sindicat del Crim


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JOSEP fletxa CUNIT
26 d'octubre de 2010, 12.37 h

U.D.C.

Unió De Corruptes ¿¿¿


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC
26 d'octubre de 2010, 09.34 h

Au va, que ara ningú es faci el sorprès que això a Ciu és el pa de cada dia. Ànims ciutadans de Catalunya voteu massivament Ciu, Psc-psoe i PP que és el que la gran majoria de gent d´aquests país es mereix. Sabeu que us dic que encara roben massa poc fins que demostrem que tenim sang a les venes que robin tant com puguin, cada poble té el que és mereix i així ens va.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.