directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 03:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol aprofita la polèmica de l'IES El Palau per criminalitzar l'escola catalana

Dos secretaris d'Estat es reuniran amb els pares guàrdies civils de l'institut de Sant Andreu de la Barca

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció | El govern espanyol posa més llenya al foc en la polèmica de l'IES El Palau després de l'assenyalamnt dels nous professors investigats per un pressumpte delicte d'odi per part de El Mundo i d'Albert Rivera. Estudiants, professors i la comunitat educativa van sortir en defensa dels docents però l'excutiu de Mariano Rajoy, dona suport públic als guardies civils denunicants i anuncia que es reunirà amb ells el pròxim 8 de maig. 
Imatge de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca aquest 30 d'abril de 2018 amb les pintades ja esborrades
Imatge de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca aquest 30 d'abril de 2018 amb les pintades ja esborrades
© Alex Recolons

Comparteix
   


Etiquetes
El secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, es reuniran el 8 de maig amb una representació dels guàrdies civils pares dels alumnes de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca "que van ser presumptament humiliats" per nou professors "que van fer comentaris a classe criticant l'actuació policia de l'1-O", segons ha informat el govern espanyol.

La Fiscalia de Delictes d'Odi investiga els fets. Durant la trobada els representants de l'executiu de Rajoy els mostraran el seu suport i els manifestaran que "comparteixen la seva indignació per actituds tan antidemocràtiques, sectàries i impròpies d'un centre educatiu". Ho faran "independentment de les actuacions judicials en curs", segons s'especifica des del govern.

Afirmen que hi ha més casos d'assetjament escolar
 
En aquesta reunió els dos secretaris d'Estat exposaran a la representació dels pares els resultats de les investigacions obertes sobre "el succeït" a l'institut. També se'ls informarà de les tasques de posada en comú fetes en les últimes dates per la Secretaria d'Estat de Seguretat i la Secretaria d'Estat d'Educació sobre "altres possibles casos d'"assetjament escolar a Catalunya".
 
El govern espanyol afirma que es tracta d'una tasca "intensa" que ha estat acompanyada de reunions amb la Direcció General de la Guàrdia Civil, amb el cap de la Zona de Catalunya del cos, el tinent general Ángel Gozalo Martín, i amb "pares dels alumnes humiliats".

"Situació insostenible"

Precisament aquest dimarts, un professor de l'Insitut denunciava que el govern espanyol amaga un informe que deixa clar que "no hi ha cap indici" negatiu en el comportament dels docents.

En declaracions a Europa Press, Josep Lluís del Alcázar, delegat sindical de la CGT, ha reclamat a l'alcalde de Sant Andreu, Enric Llorca, que pregunti al ministre Íñigo Méndez de Vigo, qui ara té les competències en educació amb l'aplicació del 155, "per què oculta l'informe d'Inspecció". 

D'altra banda, aquest dimarts al migdia, centenars de persones han mostrat el seu suport als professors assenyalats davant l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. 

Un dels exalumnes convocants, l'Adrián Ruiz, ha assegurat que seu pas per l'IES El Palau ha estat dels millors episodis de la seva vida i que algun dels seus professors, entre ells algun dels acusats, el van ajudar molt en la seva formació acadèmica i humana. 

Al seu torn, Josep Lluís del Alcázar, delegat de la CGT a l'institut, ha criticat que en aquest cas "hi ha qui busca la confrontació" i lamentat que tant els professors com els alumnes del centre "estan vivint una situació insostenible".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
2 de maig de 2018, 12.40 h

Violació múltiple: Abuso ; Apallissar els avis: Proporcionalidad ; Neonazis violents: Patriota ; Obrir peatges: Terrorismo ; Tencar rapers: Estado de derecho ; Debatre a classe: Incitación al odio.
US ESTA QUEDANT UNA ESPAÑA DE PUTA MADRE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de maig de 2018, 11.40 h

DONCS, SENSE ESCANDALITZAR-SE AL CONÈIXER LA HISTÒRIA DEL "REINO FINCA ESPAÑA", DURANT CINC SEGLES, ESSENT UN DELS BRESSOLS DEL NAZISME, FA FÀSTIC, VOLER EMBRUTAR L'ESCOLA CATALANA, FENT-T'HO D'ABANS DELS "DECRETOS DE NUEVA PLANTA", DUES COSES: LA UNIVERSITAT CASTELLANA, FUNDADA EL 1717 PER FELIPE V, EL TERRORISTA, EN VA TANCAR SET (7),DE CATALANES, HA ESTAT UN NO PARAR DE GENOCIDI LINGÜÍSTIC, DEL RECTOR DE CERVERA "LEJOS DE NOSOTROS LA NEFASTA COSTUMBRE DE PENSAR", I LA DELÑ GENERAL MIL... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de maig de 2018, 11.13 h

#2

En Millo, es un dels sicaris de LA MANADA política de Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
1 de maig de 2018, 20.12 h

La Fiscalia descarta que l'obertura de campanya de l'1-O fos un delicte.
El delegat Millo sí que ho considerava delictiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Claravalls fletxa Claravalls
1 de maig de 2018, 19.34 h


Claravalls
Fora colonos inadaptats de Catalunya.Miserables inadaptats si no us agrada Catalunya cardeu el camp.Ni guarra zivil ni policia nazional fora de Catalunya.Nomes sabeu atunyinar als nostres avis i nens...fora.Ni oblidat ni perdó.Feixistes més que feixistes.Inadaptats primitius,amargats i reprimits.Fora. Ppsoecs són els fills de l'assassí Franco.
Catalunya no és ni serà mai España.//*//
Som República.//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.