directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 02:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'emocionant testimoni de la Neus Bramona, dona de Junqueras: "Recordo a l'Oriol molt emocionat quan es va acomiadar dels seus fills"

"Va tenir l'opció de marxar però va decidir quedar-se al costat nostre i de la gent"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | Neus Bramona, dona de l'Oriol Junqueras, trenca el silenci després dels sis mesos de l'empresonament del republicà a Estremera. Un emocionant testimoni de com va viure tota la família l'empresonament de Junqueras i com passen el dia a dia. La part més "sensible" són els nens, assegura Bramona en una entrevista a Rac 1. El Lluc té 5 anys i la Joana només tres. Tot i la situació, diu que "l'Oriol està bé", però aquests sis mesos a ella se li estan fent molt llargs.
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
"Ens hem anat adaptant a la quotidianitat del dia a dia sense l'Oriol", explica la seva dona, malgrat que "tot és molt complicat". "Ell pateix per nosaltres i nosaltres patim per ell", assegura, tot recordant que ella té el seu entorn més proper, a diferència d'en Junqueras. 
 
Bramona el visita dos cops al mes i una de les vegades porta als nens. "Es poden abraçar". Però considera que és molt poc. A part, "per telèfon només podem parlar cinc minuts". "Estan privant al Lluc i la Joana dels seus drets fonamentals", lamenta la la dona de Junqueras, que exigeix aquest apropament "com a mínim" a una presó catalana.
 
En aquest sentit, apunta que el republicà s'està perdent el desenvolupament dels seus fills. I ha recordat el moment en què al Lluc li va caure la primera dent i li ho va comunicar al seu marit. "Es va emocionar", explica.
 
Profundament agraïda per tot el suport
 
Bramona ha volgut agrair tot el suport que ha rebut aquests mesos i sobretot, la persistència de la gent que amb la seva solidaritat reclama de forma incasable la llibertat dels presos polítics.

"Em sento profundament agraïda i impressionada per aquesta creativitat, aquestes ganes de treure'ls de la presó", sentencia la dona del Junqueras.
 
El dia de l'empresonament
 
En ser preguntada pel dia de l'empresonament dels consellers, Bramona assegura que tant ella com Junqueras estaven convençuts que entraria a presó i van preferir acomiadar-se a casa, explica.
 
Tanmateix, assenyala que l'opció de marxar a l'exili va estar sobre la taula però el republicà la va descartar. "Es volia quedar aquí, al nostre costat i al costat de la gent. Prefereixo no pensar que hagués preferit, si hagués marxat", rebla.
 
"El dia 4 de desembre, quan van sortir de la presó alguns presos, jo tenia esperança", reconeix Bramona, que afirma "va quedar tocada" en veure que el seu marit s'hi quedava.

"Va portar la voluntat d'un poble fins al final"
 
D'altra banda, la Neus s'ha mostrat molt crítica amb la justícia espanyola. "És una novel·la que han escrit i l'han fonamentat vés a saber tu amb quins arguments. L'Estat està inventat uns delictes que no existeixen", sentència indignada.
 
Tot i això, ha reconegut que tot plegat ha valgut la pena perquè "l'Oriol és una persona de paraula que va portar fins al final la voluntat d'un poble". I també ha servit per deixar clar com és la justícia espanyola, assegura Bramona. "Això ha obert els ulls del món, quin tipus de justícia i de govern té l'Estat".

 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
2 de maig de 2018, 12.15 h

Y los hijos de Sandro rosell?

Como no son nazis


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de maig de 2018, 12.14 h

Tal faras, tal trobaras


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
anna fletxa Barcelona
2 de maig de 2018, 11.35 h

Si algun dia surten de la presó (espero que aviat) serà gràcies a la feina dels que han decidit exiliar-se.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de maig de 2018, 11.32 h



Jo no et voto, però crec que ets una gran persona. Un magnífic polític per el nostre Govern. .


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de maig de 2018, 11.30 h


Som molts catalans els que estem amb tu, Oriol. Ets un gran polític i una gran persona, honrat i valent. Em sap greu no haver-te votat el 21D. No tornarà a passar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.