directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Ferran: 'Mas ha d'explicar si CDC es va finançar amb bons Millet al 4%'

Turull replica: 'L'informe d'Hisenda en cap moment apunta que CDC s'hagi finançat irregularment pel Palau'

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'informe dels pèrits d'Hisenda certificant la desviació cap a la Fundació Trias Fargas de les donacions de Ferrovial al Palau de la Música ha encès una nova baralla dialèctica entre PSC i CiU. El portaveu adjunt del PSC, Joan Ferran, ha tornat a reclamar aquest dilluns explicacions al secretari general de CDC, Artur Mas, perquè 'no seria bo per a Catalunya anar a una campanya electoral amb CDC sota sospita i amb el risc que quatre dies després de les eleccions el jutge determinés responsabilitats'. Des de CDC, li ha respost el diputat Jordi Turull, que ha defensat que 'no és cert' que CDC s'hagi finançat per aquesta via més enllà dels convenis signats i fets públics fa mesos, i ha insistit que l'informe dels pèrits d'Hisenda 'en cap moment apunta que CDC s'hagi finançat irregularment pel Palau'.
joan ferran
Comparteix
   


Etiquetes
Segons els pèrits d'Hisenda, el repartiment d'aquestes comissions haurien estat d'un 63% per a la fundació vinculada a CDC i d'un 37% per a Millet i Montull. A través d'un comunicat, Ferran ha dit que 'Mas, que davant de la proximitat d'una campanya electoral sempre s'ha inspirat en els notaris, té una bona ocasió per declarar per escrit davant de la ciutadania de Catalunya que mai el seu partit es va finançar amb els diners destinats a la cultura del Palau de la Música'.

Ferran ha avisat que, si no ho fa, 'tindrem dret a sospitar que les campanyes electorals de CDC es van finançar amb els que podríem anomenar bons Millet o bons Palau al 4%'. 'No seria bo per a Catalunya anar a una campanya electoral amb CDC sota sospita i amb el risc que quatre dies després de les eleccions el jutge determinés responsabilitats', ha afegit, de manera que ha exigit a Mas que 'dona explicacions per preservar el bon nom de la política'.

A més, Ferran ha afegit que 'l'actitud escàpola' de CDC durant la comissió d'investigació sobre el cas Palau que es va fer al Parlament 's'ha vist refutada pels informes dels pèrits'.

Turull nega el finançament irregular

Per la seva banda, el diputat de CiU Jordi Turull ha negat novament el finançament irregular de CDC, i ha recordat al PSC que el tripartit va rebutjar la compareixença del president de la federació, Artur Mas, en la comissió d'investigació sobre el 'cas Palau' que va tenir lloc al Parlament. En declaracions a l'ACN, Turull ha assegurat: 'No és cert que CDC s'hagi finançat per aquesta via, el que hi ha entre el Palau i la Fundació Trias Fargas es va explicar en el seu moment'.

Turull, un dels diputats de CiU que va participar en la comissió d'investigació sobre el cas Palau, ha reiterat aquest dilluns que CDC no s'ha finançat irregularment i que les relacions amb el Palau es limiten als convenis signats per la Fundació CatDem, llavors Trias Fargas. Uns convenis, ha recordat, que ja es van explicar 'amb tots els ets i uts' i els recursos dels quals CDC tornarà.

Que es ratifiqui ara el peritatge d'Hisenda, ha dit Turull, 'forma part de la normalitat'. 'El que hagués causat sorpresa és que no l'haguessin ratificat', ha apuntat el diputat, que ha deixat clar que les conclusions de l'informe 'en cap moment apunten que CDC s'hagi finançat irregularment pel Palau'. A més, ha subratllat que l'auditoria 'parla d'algunes persones amb algunes fonts d'informació que són retalls de premsa o pàgines web'.

Dit això, ha recordat al PSC que el tripartit va rebutjar la compareixença d'Artur Mas en la comissió d'investigació sobre el cas Palau, i CiU, en canvi, hi va votar a favor. 'Els socialistes s'haurien d'aclarir', ha demanat. En qualsevol cas, ha assegurat que la predisposició de CDC amb la justícia és 'total i absoluta'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
3 de novembre de 2010, 18.46 h

El que quiera las instituciones libres de CORRUPCIÖN debe votar ALTERNATIVA de GOVERN, el primer paso para enderezar todo, Monserrat Nebrera y los suyos pueden.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
26 d'octubre de 2010, 23.04 h

Quins figures aquests del PSC .com si ells fossin uns santets. Colla de LLadres!
No us perdeu la trama PSC: http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU

Regenaració politica ja. Volem el Kennedy Català de president. força Jan!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
26 d'octubre de 2010, 20.23 h

#6 Molt veritat el què diu i aplaudeixo el seu comentari. Però ai las !!!, Però com dirien els joves d'avui "ser honrat no mola, el què mola és ser lladre i corrupte", i així va el país, i així pot anar en les nostres properes eleccions, amb el partit que segons que sembla pot tenir la majoria per a governar. Vaja, serem governat per uns lladres de guant blanc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
26 d'octubre de 2010, 19.53 h

Son només 33 els dies que ens queden a la bona gent, per poder arrivar a poder EXPULSAR de TOT ARREU i pera sempre mes de la nostra estimada nació a les MÁFIES CORRUPTES i CÀNCERIGENS de unionistes convergents i socialistes que maten a la nostra societat i ens impedeixen ser UNA NACIO LLIURE per crear un ESTAT PROPI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
l'esbirro fletxa la guingueta
26 d'octubre de 2010, 18.00 h

convergencia es cooperadora necessaria i complice dels delictes d'en Millet i Montull No hi ha pitjor cec que aquell que no vol veure. Només has de mirar les cares en les compareixences. Una imatge val més que mil paraules. Son uns galtes que en nom de Catalunya s'omplen les butxaques


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
26 d'octubre de 2010, 17.58 h

#18 Hóstia, quina llàstima que no sigui veritat!!

No m'hauria de llevar cada dia a les 6 del mati per guanyar-me les garrofes i poguer mantenir als lladres del tripartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
26 d'octubre de 2010, 17.08 h

Au, vinga.. aneu fent el joc als ep.panyols... aixi farem Catalunya gran, forta i independent. Us felicito a tots i a totes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Voltaire fletxa Rias Baixas
26 d'octubre de 2010, 16.11 h

Aquest Ferran acabara de "prefecte" ( quin nom mes imperialment roma per a designar governador) substitutori de Georges Freche a la Catalunya Nord.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
26 d'octubre de 2010, 14.23 h

Personalment, a mi m'agradaria que els unionistes m'expliquessin les avantatges que té ser una "región española".
Les avantatges de ser lliures, ser el quart estat d'Europa i que no ens robin 22.000.000.000 d'Euros a les sé!

Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Joan fletxa Girona
26 d'octubre de 2010, 14.18 h

CiU és un niu de corripció, ara està més clar que l'aigua (el PSC tampoc se'n salva)

- Exvotant d'ERC: Un personatge a sou de CDC. Serà també còmplice del Cas Palau? Temps al temps. L'únic que sabem es que el teu sou te'l paguen amb comissions de Ferrovial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.