directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'advocat d'Anna Gabriel: ''Ha trobat una solidaritat increïble a Suïssa''

Olivier Peter assegura que els ciutadans suïssos no entenen la posició del govern espanyol

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | "Anna Gabriel ha trobat una solidaritat increïble a Suïssa". Ho ha assegurat el seu advocat, Olivier Peter, en una entrevista aquest divendres al matí a Catalunya Ràdio, on ha afirmat que "s'ha trobat molta gent disposada a ajudar-la". En aquest sentit, ha fet una crida a participar en el festival d'aquest cap de setmana a Sallent, municipi natal de Gabriel, per "demostrar el suport social" que també té la cupaire a Catalunya.
L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, durant una conferència sobre drets humans al Palau de l'ONU
L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, durant una conferència sobre drets humans al Palau de l'ONU
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
Peter ha explicat que els suïssos i suïsses "no entenen la posició del govern espanyol", en referència a les declaracions del ministre d'exterior, Alfonso Dastis, que va assegurar en la televisió Suïssa, que "Espanya ho gestiona molt bé sol i que no necessita ajuda", un discurs "tancat" que va sorprendre l'opinió publica, segons ha dit l'advocat. 
 
Suïssa no extradeix per delictes polítics
 
Tant el delicte de rebel·lió, del que s'acusa Marta Rovira, com el de desobediència, que recau sobre Gabriel, són delictes polítics, i "Suïssa no extradeix per delictes polítics", ha reblat l'advocat, que ha dit que el procediment d'Anna Gabriel s'ha acabat perquè l'Estat ni tan sols va demanar l'extradició internacional.
 
Peter però, no recomana el seu client que torni a Catalunya fins que no pugui afrontar un judici just. D'una banda, perquè hi ha emesa una ordre de detenció nacional i, d'altra banda, per la persecució política que pateix a l'Estat.
 
El Tribunal Europeu, qüestió de temps
 
D'altra banda, s'ha mostrat convençut que "les injustícies que pateixen els ciutadans catalans seran reconegudes per instàncies europees", tot i que ha lamentat que "serà qüestió de temps".
 
En aquest sentit, ha recordat que les demandes per vulneració de drets fonamentals que s'han portat a instàncies europees s'han guanyat gairebé totes.
 
L'advocat, també ha fet referència als atacs a la llibertat d'expressió de l'Estat. "Avui Espanya condemna els rapers, demà el tribunal europeu condemnarà Espanya", ha sentenciat.

"La solidaritat escurça distàncies"

La campanya 'Free Anna Gabriel' i el col·lectiu Sallent Respon organitzen per aquest cap de setmana una doble jornada de música i actes polítics a Sallent.  

De fet, els beneficis del festival, que porta per títol 'La resposta', es destinaran a una caixa de resistència de Gabriel i una part serà per als joves antifeixistes jutjats per agredir membres de l'extrema dreta el 12 d'octubre de 2013.

Són dues nits de concerts, divendres i dissabte, amb un total de catorze grups com ara Strombers, Xavi Sarrià, Ebri Knight, Gossos, Zoo, Pirat's sound sistema; i actes com una conversa entre l'exdiputada cupaire Mireia Vehí i l'advocat suís de Gabriel, Olivier Peter. 

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
5 de maig de 2018, 11.54 h

ANNA GABRIEL, LA SOLIDARITAT ENVERS LA TEVA PERSONA I QUALITAT POLÍTICA TEVA I DE LA MADURESA HUMANA, PROVÉ DE SALLENT, TAMBÉ DEL LLOGARRET DE CABRIANES, DE TOTS ELS PAÏSOS CATALANS, I PER EXTENSIÓ TOT L'UNIVERS DEMÒCRATA QUE SAP QUE CAL CAMINAR, REBEL·LAR-SE DEMOCRÀTICAMENT I PACÍFICA, CONTRA EL MÓN FET AMB GUERRES VIOLÈNCIES DE TOTA MENA, ON HI DESTACA L'ESPANYA DEL "REINO FINCA ESPAÑA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de maig de 2018, 11.54 h



FORÇA ANNA...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.