directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La història de corrupteles entre ESADE i Urdangarín, més enllà de l'escàndol de la doble titulació

Surt a la llum un suposat tracte de favor de l'Escola al cunyat del rei, però la relació entre ambdós va molt més enllà

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| Iñaki Urdangarín torna a estar en el punt de mira mediàtic. Aquest dilluns, el diari ARA ha fet públic que el cunyat del rei espanyol hauria aconseguit en dos anys una doble titulació -una llicenciatura i un màster en administració d'empreses- de l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) en que hauria d'haver invertit cinc anys. Però no és el primer cop que el nom d'ESADE es relaciona amb el d'Urdangarín i les males pràctiques. 
Urdangarín i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu
Urdangarín i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
El que avui s'ha sabut és que Urdangarín podria haver gaudit d'un tracte de favor pel que fa al seu expedient acadèmic al centre; que li hauria convalidat de manera excepcional (no s'ha convalidat mai res a cap altre alumne) totes les assignatures de la diplomatura d'empresarials que havia cursat anteriorment  a la Universitat de Barcelona per estalviar-li tres anys d'estudis. Gràcies a això, Urdangarín hauria estudiat directament el segon cicle. A més, s'hauria beneficiat de classes particulars i no s'hauria vist obligat (com la resta de l'alumnat) a fer treballs en grup ni a realitzar els exàmens amb els altres estudiants. 

El que ha passat més desapercebut és que va ser precisament en aquest context on Urdangarín hauria conegut Diego Torres, el seu soci condemnat a 8 anys i mig de presó pel cas Nóos. I és que ESADE apareix de forma recurrent a la trama Urdangarín, fins al punt que molts dels implicats i imputats al cas Urdangarín han estat relacionats amb aquesta escola i la Fundació Princep de Girona. 

És el cas, per exemple, del que passa amb la 'Fundación Deporte, Cultura e Integración Social', una de les peces clau en la trama Urdangarín (va ser registrada a instàncies de Raimón Bergós, que ha estat professor d’ESADE) i des de la qual es van recaptar al voltant de 400.000 euros i, presumptament, -a través de l’empresa De Goes Center, propietat de la fundació- es va evadir capital a paradisos fiscals. Tots els seus membre, quatre patrons (tres d'ells, van col·laborar amb l’institut Nóos i van participar activament en el València Summit i l'altre era membre del comitè científic de Nóos quan la relació entre el patronat i Urdangarín ja existia), el president i el secretari d’aquesta fundació, han estat professors d’ESADE; així com el gerent, Diego Torres,  el tresorer, Mario Sorribas, i el president del consell assessor, Iñaki Urdangarín, alumnes de l’escola.  
 
D'altra banda, el que havia estat secretari general d’ESADE, Marcel Planelles, ha hagut de declarar per cobrar de la trama Urdangarín i també pel pagament de l’escola de negocis a aquesta. Planelles era membre del comitè científic de Nóos, assessor en l’organització del València Summit, i un dels coordinadors del llibre Blanc que va encarregar a ESADE la Fundació Príncep de Girona. Ho va explicar el directe.cat en aquest enllaç.



 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.