directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 05:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP insta a JxCAT i ERC a materialitzar la República

Els anticapitalistes asseguren que "sigui quin sigui el candidat", s'abstindran

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | "Del que vam parlar va ser de com encarem la construcció de la República". Aquest dimarts la CUP i JxCAT van mantenir una reunió. El diputat anticapitalista Carles Riera ha assegurat però en una entrevista a Els Matins de TV3 que quasi no es va parlar de la investidura. "La possible investidura és un aspecte més", ha exposat.
Captura del diputat de la CUP Carles Riera a 'Els Matins de TV3'
Captura del diputat de la CUP Carles Riera a 'Els Matins de TV3'

Comparteix
   


Etiquetes
Riera també ha constat que davant de la renúncia de JxCAT i ERC a la unilateralitat ara "entrem en un nou cicle polític de repressió que ho condiciona tot i la decisió de JxCAT d'abandonar la desobediència i aquests dos aspectes ens situen en un nou escenari polític que no compartim". 
 
En aquest sentit, la CUP emplaça a ERC i JxCAT a materialitzar la República. "Ens comprometem a aconseguir el ple poder polític després d'haver guanyat la República l'1-O i guanyar les eleccions el 21-D".

Full de ruta 
 
"Hem de disputar el poder a l'Estat per poder implementar la República i cal desplegar una lluita antirepressiva que ens enforteixi", ha comentat. També ha afegit que cal "un front social més enllà de l'independentisme per defensar els drets humans, actuar conjuntament a nivell internacional i esperonar la mobilització social perquè així el procés d'independència avança més ràpidament". Així ha exposat el diputat el full de ruta per a la CUP en aquesta pròxima legislatura. 
 
"També hem de desplegar polítiques públiques des del Parlament i des dels ajuntaments per tenir sobirania i cal legislar en òptica republicana per restituir tota la legislació social que el TC va tombar". 

Quin serà el pla D?
 
Riera també ha parlat sobre el pla D i ha confirmat que, de moment, es mantindran en l'abstenció: "en principi sí, però la militància és sobirana, encara que no sotmetrem a votació perquè l'escenari no ha canviat". "Sigui quin sigui el candidat ens abstindrem", ha subratllat. 
 
Hi ha hagut temps per parlar d'Arran, que ha assegurat que comparteixen objectius i principis però no ha valorat les accions que ha dut a terme després de conèixer-se la sentència de La Manada. "Amb Arran compartim objectius i principis, però no valorarem les accions que fan altres organitzacions", ha respost en al·lusió a l'acció d'Arran contra els jutjats per la sentència de La Manada. "Aquest cas ha generat una indignació i una ràbia a la societat i cadascú ho expressa a la seva manera", s'ha limitat a dir.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
9 de maig de 2018, 18.07 h

CARLES RIERA, I TOTA LA CUP, MOSTREN LA RAÓ PER PROGRESSAR CAP A LA REPÚBLICA PER BÉ DE LES CATALANES/S,, LA FERMESA DEMOSTRADA SERÀ POSITIVA PER A TOTHOM, TRENTA ANYS D'EXPERIÈNCIA MUNICIPAL D'ESQUERRA VERITABLE, VI ÀMBIT DE PAÏSOS CATALANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
9 de maig de 2018, 09.49 h



Benvolguts i respectats companys independentistes de la CUP:


A mi també m'agradaria que JxCAT (i no pas ERC, que gràcies a la curtedat de l'electorat català no compta amb la majoria necessària per a imposar els seus criteris) optés per "echar toda la carne al asador" i jugar-se el tot pel tot, heroicament, per materialitzar la República Catalana.


Però, essent REALISTES, i després de veure que aquests darrers 4 mesos, NO S'HA FET ABSOLUTAMENT RES PER LA INDEPENDÈNCIA, PERQUÈ ELS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.