directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i ERC demanen a Hereu que defensi amb fermesa l'ús del català a l’Ajuntament

Volen que recorri la resolució del TSJC de suspendre el Reglament lingüístic municipal

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU i ERC esperen una reacció coratjosa d'Hereu contraria a la resolució judicial que ha suspès aquest dimarts, de forma cautelar, els articles decisius del Reglament municipal d’Usos Lingüístics. L'aute, que forma part del procés iniciat pel grup municipal del PP, al·lega que el castellà queda discriminat al consistori i considera que no només el català ha de ser la única llengua de l'Ajuntament. Les dues formacions han lamentat aquesta decisió alhora que han criticat que s'utilitzi la sentència del Constitucional contra l'Estatut per atacar els intents de corregir el desequilibri en que es troba l’ús del català.  En aquest sentit, ERC considera que els populars s’equivoquen de concepte al pretendre regular l’ús del castellà dins del mateix Reglament d’Us del català i creu que el PP 'busca sistemàticament la divisió i la confrontació nacional, negant en aquest cas l’evidència que el català és la llengua pròpia de Catalunya i de la capital de Catalunya'.
ajuntament, barcelona, plenari, jordi hereu
Comparteix
   


Etiquetes
El regidor de CiU Jaume Ciurana ha recordat aquest dimarts que la resolució judicial 'no és definitiva' sinó que és una interlocutòria de la qual no es poden extreure conclusions. El convergent ha parlat també de la 'mala fe' dels magistrats que han basat la petició de suspensió cautelar 'en resolucions semblants dictades abans de l'aprovació del nou Estatut'.

'La sentència de l'Estatut, conseqüència d'un recurs del PP i del Defensor del Pueblo, i que Rodriguez Zapatero i Carme Chacón van dir que era magnífica i 'misión cumplida' i que els omplia de satisfacció, serveix ara per anular cautelarment el Reglament d'Ús de la Llengua Catalana a l'Ajuntament de Barcelona', ha dit el regidor de CiU.

ERC acusa al PP de 'dividir'
Per la seva banda, la formació republicana s'ha alineat amb la federació, i ha demanat 'que el govern sigui ferm en recórrer la suspensió cautelar de part del Reglament del Català per poder garantir a la ciutadania que serà atesa i compresa en català tal i com determina la Llei de Normalització Lingüística'. En paraules de la portaveu del grup municipal, Ester Capella, 'el PP busca sistemàticament la divisió i la confrontació nacional, negant en aquest cas l’evidència que el català és la llengua pròpia de Catalunya i de la capital de Catalunya'.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
27 d'octubre de 2010, 18.45 h

#1 Em sembla molt correcte i adient la seva opinió. Però hem de tenir en compte que qui hauria de practicar aquesta desobediència, són els que l'han de dur a terme, o sigui els apoderats o responsables de cada secció implicada i els empleats, el quals aquests últims, hauran de complir les ordres d'aquells responsables de cada departament que estigui implicat en aquest tema. A nivell individual no tenim cap problema. Jo a tothom els parlo en català, i si no m'entenen, que l'aprenguin. D'a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 d'octubre de 2010, 00.15 h

Desobediència civil!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.