directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Així reaccionen els partits davant el cas dels Afectats per les Cooperatives de Facturació

Mantenen reunions amb Podemos, Ciudadanos i PSOE, mentre que el PP, per la seva banda, no respon a la petició

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

A.S. | Per emetre factures de 1.300 i 1.200 euros l'any 2015 i 2016 respectivament demanen una multa de 500 euros a la Rocío. A una companya la xifra puja als 3.000 per emetre dues factures de 900 euros cada una. 
Imatge d'un espai de coworking
Imatge d'un espai de coworking
© Flickr

Comparteix
   


Etiquetes
El motiu? Facturar a través d'una cooperativa anomenada Factoo, desclassificada pel Ministeri de Treball l'estiu passat després d'un informe d'Inspecció del Treball que titlla l'empresa d'"instrumental" que "simula relacions de feina". De fet, Factoo ja va rebre el passat mes de febrer una visita d'Inspecció que es va endur més de 5.000 dades de cooperatistes, explicava el Més Economia
 
La cooperativa va captar milers de socis a través d'una publicitat que posava èmfasi al fet de "facturar sense ser autònom". Ara però, facturar sense problemes s'ha traduït en multes i problemes. 

Reunions amb els partits
 
Des de la plataforma d'Afectats constaten que hi ha hagut inspeccions a més cooperatives similars i que dins de la mateixa plataforma hi ha altres persones que són d'altres cooperatives però no tenen constància que hagin rebut les sancions de la Seguretat Social.
 
Ara, la Unió d'Autònoms UATAE, al costat d'ACF (Associació d'Afectats per les Cooperatives de Facturació, integrats a la UATAE), han portat en una roda de reunions al Congrés dels Diputats la dramàtica situació que estan patint els afectats per les cooperatives. 

El PP no respon a la petició
 
El PSOE, Ciudadanos i Podemos han participat en les reunions. Qui de moment se n'ha desentès és el PP, que tot i haver-hi la petició, des de la plataforma no han obtingut cap resposta.
 
El grup parlamentari de Podemos s'ha compromès a presentar una Proposició No de Llei sobre el cas. La proposta, no vinculant, instarà a Gobierno a paralitzar el procés contra els socis cooperativistes de Factoo i demanarà que es retornin els embargaments als treballadors de manera immediata. 


"Exigeixen solucions"
 
Per altra banda, els socialistes han comentat que sol·licitaran una compareixença del secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, per tal de demanar que els afectats que han facturat menys del Salari Mínim Interprofessional (SMI) no hagin de fer front als pagaments de l'alta de l'ofici al RETA. "Hem posat sobre la taula els problemes, però els afectats exigeixen solucions", ha comentat el president de UATAE a través d'un comunicat. De la mateixa manera, el president d'AFC, Víctor García, ha subratllat que "la situació crítica que estem patint els afectats és, per sobre de tot, un problema vinculat a l'absència d'una cotització justa. És prioritari replantejar aquest sistema".
 
Les reunions s'han celebrat durant el mes d'abril i han acabat aquest maig. Hi han participat el president de la UATAE, Francisco Ferrera, la secretaria general, María José Landaburu, el president la secretaria d'AFC, Víctor García i Andrea Barragán, respectivament. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.